Artikel top billede

Teleselskabet 3 beder EU om milliardlån til 4G-investeringer

Teleselskab har bedt EU's medlemslande om en hjælpende hånd til at føre selskabets 4G-planer i Danmark og Sverige ud i livet.

Læs også: Styrelse om bredbånd: Sådan får du snablen i støttekasser

Efter droppet fiber-udbud: Her er kommunens nye plan

Mens det intenst kapløb mellem teleselskaberne om 4G-udrulningen er i fuld gang, viser det sig nu, at teleselskabet 3 har bedt om hjælp til investeringerne fra en uventet front.

3, der ellers har ganske pengestærke kinesiske kræfter i ryggen foruden den rige svenske Wallenberg-familie, har nemlig anmodet om et lån på 200 millioner euro - eller hvad der svarer til intet mindre end 1,5 milliarder danske kroner - af Den europæiske Investeringsbank (EIB), der er ejet af EU's 27 medlemslande.

Det fremgår af en meddelelse på investeringsbankens hjemmeside.

Her fremgår det, at bankens bestyrelse indtil videre har godkendt lånet på 200 millioner euro til projektet, der har følgende beskrivelse.

"Projektet drejer sig om udrulning af et nyt 4G/LTE-baseret mobilt netværk i Sverige og Danmark. Efter at have vundet nye mobile licenser i 2011, startede udrulningen, som vil resultere i mange nye eller erstattede punkter. Det nye netværk vil bane vejen for mobilt højhastighedsbredbånd i lighed med faste bredbåndservices."

3: Første gang vi låner her
Hos 3 bekræfter kommunikationschef Stine Green Paulsen anmodningen om lånet til udbygning af 4G-nettet.

"Det er første gang, vi har søgt om penge her. Lånet er endnu ikke endelig godkendt," lyder det fra Stine Green Paulsen, der ikke har mere at tilføje.

Ifølge pressekontoret hos Den europæiske Investeringsbank er godkendelsen fra bankens bestyrelse det første og sværeste ud af tre skridt på vejen til lånet.

Dermed er den væsentligste udfordring på vejen til lånet altså allerede passeret, selv om det ikke er alle projekter med godkendt-status, der ender ud i et lån.

Næste skridt er forhandlinger og fintuning af aftalen, og tidsrammen er meget forskellig fra projekt til projekt, hvorfor det er svært at sige, hvornår pengene eventuelt vil falde i 3's hænder.

Der er  ikke andre teleselskaber i Skandinavien, der har søgt om penge. Men sker det, vil disse projekter også bliver overvejet, fortæller bankens pressekonsulent Richard Willis.

Låner ud til lav rente

Skulle alting falde på plads, er der noget, der tyder på, at 3 kan se frem til en finansiering på ganske gunstige vilkår.

Investeringsbankens erklærede formål er nemlig at yde billige lån til projekter, der bakker op om EU's målsætning, og i den forbindelse har EU-kommissionen fastsat en digital agenda, der involverer projektet Connecting Europe Facility. Her har man afsat et budget på 9,2 milliarder euro i perioden 2014-2020 til at forbedre den europæiske bredbånds- og digitale infrastruktur.

"EIB arbejder uden fortjeneste for øje og låner ud til en rentesats, der ligger tæt på dens egne låneomkostninger," står der om banken på EU's hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere