Artikel top billede

Nu skal du selv omregistrere din bil på nettet

Skat har rullet den private del af det digitale motorregister ud. Nu skal brugtvognskøberne i stedet omregistrere på nettet.

Læs også:
Derfor Skat's motorsystem forsinket

Skat erstatter forsinket CSC-system med nødløsning

Skat har nu i en måneds tid haft det digitale motorregister i luften til private borgere, som skal om- og indregistrere køretøjer, de handler privat.  

Det fortæller direktør for it-projekter hos Skat, Kristian Vengsgaard.

"Premieren var for en måned siden, så alt burde være i orden," siger han om lanceringen.

Han fortæller, at der i løbet af måneden er foretaget omkring 2.300 private registreringer af køretøjer, og at det er sket med kun få spørgsmål fra brugerne.

Tavs lancering

Lanceringen af den private del af motorregisteret er, modsat den erhvervsrettede udgave i sommer, foregået uden at Skat har gjort opmærksom på muligheden med et hav af reklamer.

Det har ifølge Kristian Vengsgaard giver ro og fred til at få systemet i luften, uden at kunderne har løbet systemerne over ende på grund af nysgerrighed. De, som har benyttet systemet den sidste måned har selv opdaget muligheden og gjort brug af den, siger han.

Samtidig er lanceringen af den nye tjeneste hos Skat ifølge direktøren foregået til tiden. I al fald hvis man ser bort fra, at det omdiskuterede it-system til opkrævninger, Debitormotor fra leverandøren CSC, stadig er afløst af et reservesystem.

Skat lancerede den sjette juni det erhvervsrettede motorregister, som skulle fjerne køen for de professionelle bilhandlende på motorkontoret ved at digitalisere om-og indregistreringerne af køretøjerne.

Nummerplader forkerte steder

Her blev lanceringen ramt af en række problemer, som Kristian Vengsgaard betegner som hick-ups. Men ellers er det gået rigtig godt, mener han.

"Vi har en god løsning. Den er gennemtænkt og velbygget af vores leverandører. Vi er godt tilfredse," siger han om motorregisteret.

Han fortæller, at det er Netcompany der har bygget selve registeret og funktionaliteten på systemet, mens Atos har hjulpet med den midlertidige løsning som vikarierer for Debitormotor, der er forsinket hos CSC.

Når præmieren på den privatorienterede del at motorregisteret blev sat i verden forholdsvist diskret, var det også for at have muligheden for at kunne teste strukturen af systemet så virkelighedsnært som muligt, uden at hundreder af tusinder "lige skulle ind og kigge."

Ny model for privat handel

Rent praktisk fungerer om- og indregistreringerne ifølge Kristian Vengsgaard sådan, at det er køberen af et køretøj som med sin NemID skal logge ind på systemet og foretage salget.

Og det håber han vil udvikle en ny model for privat handel med køretøjer, hvor det digitale motorregister bliver en naturlig del af den private bilhandel.

"Jeg tror, det vil betyde, at når man har kigget bilen igennem, og synes, at den ser fornuftig ud, så går man lige ind på pc'en og får ordnet ejerskiftet med det samme.
Og så skifter pengene hænder," siger han.

Kristian Vengsgaard har ikke noget bud på, hvor mange stillinger Skat kan spare på, at private selv kan om- og indregistrere biler, men samlet set skal hele motorregisteret spare Skat for 150 årsværk.

Myndigheden forventer, at omkring 100.000 private vil gøre brug af den nye tjeneste hvert år. Den erhvervsrettede del af motorregisteret har siden juni fået antallet af ekspeditioner til at falde med 75 procent på landets drastisk faldende antal motorkontorer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.