Artikel top billede

CSC: Derfor er Skats motorsystem forsinket

CSC beklager forsinkelsen af Skats motor-system. Se her, hvorfor bilforhandlere, forsikringsselskaber og myndigheder nu skal vente på ubestemt tid på digitalt registringssytem.

Læs også:
Skat raser over CSC: Vil have alt tjekket igennem igen

Skatteministeriet pudser kammeradvokaten på CSC

CSC forsinker milliard-system hos Skat

Det er "meget, meget beklageligt, at Skat har måttet forsinke et for Skat meget vigtigt projekt. Det er meget beklageligt - både set med leverandør- og skatteyder-øjne."
 
Det siger Jens Schmidt, der er Nordisk direktør for den offentlige sektor hos CSC, efter at it-giganten ifølge Skat igen er årsag til en udsættelse af et digitalt motorregistreringssystem. Denne gang på ubestemt tid.
 
Forsinkelsen får nu Skat til at pudse Kammeradvokaten på CSC for at sikre, at myndigheden får så mange skattekroner som muligt retur i form af eventuel bod.
 
Og det er helt forståeligt, mener CSC's direktør for det offentlige marked.
 
"Det er vel naturligt, at Skat på grund af denne forsinkelse vurderer de muligheder, de har i aftalen med CSC og andre leverandører, for at tage de skridt, som Skat finder nødvendige," siger Jens Schmidt.
 
Han fortæller, at han ikke har nogen kommentarer til, hvad Skat eventuelt vælger at gøre i den forbindelse. 
 
"Men vi er glade for Skat som kunde og glade for at levere projekter til Skat," siger han.
 
Sætter opsyn på CSC
Torsdag kom det frem, at Skat ikke vil nøjes med at lade Kammeradvokaten gennemgå kontrakterne med CSC for at hente eventuel bod hjem på grund af forsinkelserne.
 
Skat vil nu også lade eksterne eksperter ånde CSC i nakken for at kontrollere kvaliteten af projektet og kontrollere realismen i det, der allerede foreligger fra CSC.
 
Hos CSC medgiver Jens Schmidt, at aftalerne med CSC indeholder en række muligheder for, at Skat kan inddrage tredjepart til at vurdere firmaets leverancer.
 
"Det er der ikke noget unaturligt i," siger han.
 
Er det normalt, at I bliver udsat for eksterne reviews på jeres projekter?
 
"Det er ikke unaturligt, at kunden vurderer de muligheder, de har ifølge de aftaler, der er indgået," siger Jens Schmidt. 
    
Konflikten årsag til forsinkelse
Men hvorfor er det så forsinket. Er det konflikten, der er skyld i det?

"Konflikten spiller ikke nogen rolle i forhold til projektafviklingen hos CSC i forhold til Skat."
 
Så der er styr på tropperne - alle laver det, de skal, og pukler?
 
"Projektet er forsinket, og vi har foretaget disponeringer med yderligere ressourcer ind i projektet. Men summen er, at projektet er forsinket. Og det er meget beklageligt både for Skat og for CSC.  

Jeg savner stadig at finde ud af, hvorfor det er forsinket, hvis det ikke skyldes konflikten?
 
"Jeg tror, det er bedre at få den information hos Skat, for de har jo en bredere analyse, der vedrører det samlede billede."
 
De konstaterer, at der har været en konflikt, og der har været nogle forsinkelser. Men om det kan kædes sammen, skal vi spørge Jer om, siger koncerndirektøren.
 
"Jeg kan sige, at konflikten ikke længere har nogen indflydelse på CSC's leverancer til Skat. Og nøgleordet er nok 'ikke længere'," siger CSC-direktør Jens Schmidt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere