Artikel top billede

Drupal knalder nødbremsen i for lancering af ny version

Den næste version af CMS-systemet Drupal, der har massiv medvind her i Danmark, forsinkes. Her er Drupal-stifter Dries Buytaerts forklaring.

Læs også:

Drupal-stifter: Sådan holder vi momentum

CMS-firmaer får på puklen: Forsømmer mobile platforme

Hvis du er Drupal-udvikler og glæder dig til den næste version af open source CMS'et, som et lille barn glæder sig til jul - så kommer du desværre til at vente længere, end hidtil antaget. 

I et blogindlæg skriver Drupal-stifter Dries Buytaert, at man siden marts sidste år har arbejdet på det kommende Drupal 8, og at man havde sigtet mod den 1. december som skræringsdato for den såkaldte "feature freeze."

"I den periode har vi formået at tilføje et antalt overbevisende funktioner til Drupal 8," skriver belgieren.

Han peger på eksempelvis en moderniseret kerne, et nyt konfiguationssystem, bedre understøttelse af HTML 5 og responsive design, ligesom der er blevet plads til en mere mobil-venlig administration og en række andre ting.

Har brug for mere tid

"Der er stadig fantastiske Drupal 8-funktioner, der er under udarbejdelse, men endnu ikke er klar ..." skriver han dog videre.

"På grund af dette, har jeg - sammen med mine Drupal 8 co-maintainers Nathaniel Catchpole og Angela Byron - besluttet at introducere en ny fase i Drupal core development: "Feature Completion Phase", som går fra 1. december 2012 til den 18. februar 2013."

Dries Buytaert forklarer, at at der er brug for den ekstra tid til at binde de løse ender sammen.

"Håbet er, at denne nye frigivelses-fase vil give de folk, der arbejder så hårdt på forskellige større, strategiske initiativer, lidt mere tid til at færdiggøre deres arbejde og også hjælpe med at indsnævre den samlede udvikling, og at få os til at fokusere som et team, når vi forbereder os på frigivelsen af Drupal 8."

I blogindlægget forklares det, at "Drupal 8 vil blive frigivet, når der ikke er flere frigivelses-kritiske problemer tilbage."

Det bliver formentlig i andet halvår 2013. 

Mange danske brugere

Herhjemme bruges Drupal blandt andet af Berlingske-koncernen, DR og Københavns Kommune.

Da Computerworld mødte Dries Buytaert, betegnede han væksten som "en snebold, der bare begynder at rulle."

Han fortalte dog også om nogle af udfordringerne, der opstår med væksten. Blandt andet de titusindvis af moduler, der eksisterer til Drupal.

"Det kan ingen i verden holde styr på. Vi er nødt til at tænke på, hvad kan vi gøre for at automatisere det her," sagde han med henvisning til, at modulerne skal kvalitetssikres.

Læs også:

Drupal-stifter: Sådan holder vi momentum

CMS-firmaer får på puklen: Forsømmer mobile platforme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.