Artikel top billede

Kan ikke følge med: Halvårlig rapport om it-skandaler forsinket fire måneder

Statens rapport om status på store it-projekter er kraftigt forsinket. Læs her, hvornår du kan forvente at læse om de store offentlige it-projekter til en samlet værdi af flere milliarder kroner.

Læs også:
It-projekter sejler: Overskrider budget og tidsplan

Staten erkender: Flere it-skandaler på vej

Forsinkelser og fordyrelser i statens mange it-projekter til en værdi på over 10 millioner kroner.

Det var blandt andet, hvad man kunne læse om i den første - og indtil videre eneste - rapport om status på statens it-projekter, der udkom i februar

Derefter var det forventet, at Digitaliseringsstyrelsen ville udsende sin næste halvårlige statusrapport i august vedrørende første halvår af 2012.

Men indtil videre er der ikke udkommet en eneste side om forsinkelser, fordyrelser eller ligefrem besparelser i statens store it-projekter.

"Vi forventer, at rapporten kommer ultra-snart. Jeg regner med, at den vil være klar inden for en uge," fortæller kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen, Morten Ellegaard, til Computerworld.

August var (for) ambitiøst

Han forklarer, at der ikke kan peges på entydige årsager til forsinkelsen af rapporten, der ved sidste udgivelse indeholdt en gennemgang af 73 statslige it-projekter med et samlet budget på 4,1 milliarder kroner.

"Når vi henter data fra myndighederne sker det efter sommerferien, og derfor er det næsten umuligt at nå at komme med en rapport i august," forklarer Morten Ellegaard.

At rapporten så ikke er kommet i hverken september, oktober eller november forklarer kontorchefen fra Digitaliseringsstyrelsen med travlhed og almindelig langsommelighed.

Over og under budget

I sidste version af statusrapporten over statens it-projekter fremgik det, at 15 projekter var løbet over budgettet til en samlet budgetoverskridelse på 73,9 millioner kroner.

Samtidig blev det afsløret, at seks statslige it-projekter er gået under budget med i alt 32 millioner kroner.

21 projekter blev oplyst til at være for sent afleveret eller blev forventet til at løbe over den planlagte tid. Forsinkelserne løb ved afrapporteringen i februar op i alt 11 år.

Læs også:
It-projekter sejler: Overskrider budget og tidsplan

Staten erkender: Flere it-skandaler på vej
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.