Artikel top billede

Nye Nokia-nedskæringer: Nu ryger it-medarbejderne

Den finske telegigant Nokia er åbenbart ikke færdig med at uddele fyresedler - og nu rammer det it-medarbejderne.

Læs også:

Nokias fald fra tinderne: Sådan mistede giganten grebet

Trods et overraskende godt jule-salg af nye smartphones, er Nokia i gang med at nedlægge hundredvis af it-jobs.

Den finske telegigant har i et forsøg på at strømline sin it-afdeling besluttet at skære 300 stillinger fra og outsource yderligere 820 medarbejdere til sine indiske forretningspartnere, HCL Technologies og Tata.

Det skriver ZDNet.

10.000 folk på porten

I alt er det planen, at Nokia vil skære 10.000 stillinger væk inden udgangen af 2013, hvilket selskabet meldte ud i sommeren 2012.

Nokia udtaler i forbindelse med den aktuelle fyringsrunde, at den forventes at være den sidste ud af de i alt 10.000 job-nedlæggelser inden udgangen af 2013.

Mens Nokia fyrede omkring 1.000 medarbejdere i Danmark i 2011, går denne fyringsrunde først og fremmest ud over finske Nokia-folk.

Disse medarbejdere vil ifølge ZDNet få økonomisk og moralsk støtte via et support-program til at komme videre i tilværelsen.

Bedre end frygtet

Den seneste udmelding om fyringer og outsourcing-planer kommer en uges tid før selskabets årsregnskab for 2012, der blandt andet på grund af et salg på 14 millioner Asha- og Lumia-telefoner omkring jul regnes for at blive "bedre end forventet" - eller rettere sagt - frygtet.

Alligevel vil Nokia skære i sine it-afdelinger, så selskabet antal af it-folk passer bedre til Nokias nuværende forretning.

En forretning, der for alvor kom i tovene, efter Apples iPhone entrerede mobilmarkedet i 2007, hvorefter Google året efter introducerede sin Android-platform på det kommercielle smartphone-marked. 

I dag har Samsung sat sig på tronen som den mest sælgende mobil-producent på verdensplan med en markedsandel på 29 procent, efter Nokia ellers var indehaver af den titel i 14 år.

På det lukrative smartphone-marked er Nokias markedsandel røget ned til sølle fem procent i 2012, mens Samsung også her er den største med 28 procent af markedet.

Få hele historien om Nokias nedtur i denne artikel om gigantens fald fra tinderne.

Læs også:

Nokias fald fra tinderne: Sådan mistede giganten grebet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere