Artikel top billede

Torben Lundberg.

Dansk top-CIO efter nedbrud: Vores outsourcing er stadig et hit

Dansk top-CIO hos Mecom roser it-leverandøren HCL til skyerne på trods talrige Berlingske-nedbrud i løbet af få døgn. Læs hvorfor.

Læs også:
Nedbruds-hattrick knockouter en stribe danske nyhedssider

Berlingske skal udvikle fremtidens avis-it

Derfor skifter Berlingske fra Microsoft til Google

Mediekæmpen Mecom, der ejer Berlingske Media, har ikke andre steder i koncernen mærket noget til den serie af it-driftsproblemer, som siden torsdag har ramt det danske datterselskab Berlingske Media i form af netaviser, som gik i sort og medarbejdere, der ikke kunne benytte netværket.

Det fortæller Torben Lundberg, der er Group CIO hos Mecom, som har outsourcet it-service og drift til den indiske it-gigant HCL.

"Det er ikke noget, som har påvirket det øvrige," siger Torben Lundberg om blandt andet de DNS-problemer, som fredag sendte adskillige af Berlingske Medias online-aviser i sort.

Han fortæller, at han så sent som tirsdag har gennemgået koncernens SLA'er (Service Level Agreement) med HCL forud for et styregruppemøde med HCL i dag onsdag.

Har outsourcet alt

Torben Lundberg, der før den internationale toppost hos Mecom var it-direktør hos Berlingske Officin, outsourcede tilbage i 2007 koncernens it til CSC.

Et par år efter skrottede han Microsofts kontorpakke og skiftede som nogen af de første herhjemme til Google Apps, der blev en integreret del af medarbejdernes hverdag, hvor licenstunge servere i oversvømmelsestruede kældre blev skiftet ud med arbejdsredskaber i skyen.

Mecom skrev i sommeren 2011 kontrakt med indiske HCL på al it og forlod dermed CSC Danmark som leverandør.

Overleveringen mellem den nye leverandør var gennemført året efter, hvor Torban Lundberg også skiftede it-direktør posten hos Berlingske ud med topposten som Group CIO hos i Mecom.

Derfor er en lang række CIO'er med lignende udfordringer interesseret i hans erfaringer med outsourcing

Service er "klasser bedre"

"SLA-overholdelsen er excellent. Den er ganske enkelt fremragende. De leverer simpelthen en service, som spiller," siger han.

Torben Lundberg fortæller, at overholdelsen af serviceaftalerne bliver målt på alle parametre.

"Det er klart, at der altid vil være enkelte problemer på enkelte områder. Men når man aggregerer det hele, og sammenligner med, dels hvilken service man kan få hos andre leverandører, og dels hvilken service vi har haft tidligere, både inhouse og hos andre leverandører, så er det her simpelthen klasser bedre," siger Torben Lundberg.

Sparer 112 millioner kroner om året

Når servicen er så god, så skyldes det ifølge Torben Lundberg nogle meget strenge krav til leverandøren i SLA'erne, som giver incitamenter til at undgå fejl. Men der er også en anden årsag, mener han.

"Det er grundlæggende en god leverandør og en god teknisk løsning, de har etableret. Hele setup'et med deres datacentre i Holland og driften fra deres OMC (Operations and Management Center) i Chennai fungerer rigtigt godt," siger Torben Lundberg.

Han fortæller, at både hardware og overvågning er skruet sammen på en måde, så det bare virker.

"Jeg havde ikke gjort mig nogen forhåbning om, at vi kunne have den driftsstabilitet og den oppetid, som vi har," siger Torben Lundberg.

Du har talt varmt for det her lige siden starten. Det er ikke sådan, at du får returkommission for at generere ekstra kunder hos leverandøren?

"Nej, desværre ikke," siger Torben Lundberg.

Han fortæller, at Mecom har sparet over 15 millioner euro om året, som direkte kan tilskrives outsourcingen til HCL. Det svarer til næsten 112 millioner kroner.

"Dét, kombineret med, at vi rent faktisk får en bedre service, det er jo altså en succeshistorie, som man ikke bare kan lukke øjnene for, hvis man selv driver it, og har de problemer," siger Torben Lundberg.

Læs også: Nedbruds-hattrick knockouter en stribe danske nyhedssider
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.