Artikel top billede

(Foto: Rune Pedersen)

Stor CSC-fyringsrunde på trapperne: Danske ansatte vil få fyreseddel

Tirsdag morgen får CSC's danske ansatte besked om, hvem der skal forlade virksomheden som et led i selskabets seneste fyringsrunde.

Læs også: Så mange siger frivilligt farvel til os 

It-giganten CSC, der er en af de største it-leverandører til Staten, skærer tirsdag morgen 156 af firmaets stillinger i Norden væk, erfarer Computerworld.

Det sker som en følge af en plan om at fjerne 180 stillinger, som CSC for knap 90 dage siden meldte ud til firmaets medarbejdere på et telefonmøde.

CSC chefen John Walsh har bedt de ansatte om at være til stede på arbejdspladsen eller via deres mobiltelefon fra klokken 08.30 tirsdag morgen.

Færre end forventet

Men det bliver af flere årsager formentlig et noget lavere antal end forventet af de danske CSC-medarbejdere, som faktisk modtager en fyreseddel.

Reduktionen fra 180 til 156 stillinger skyldes angiveligt, at CSC internationalt er bagud med at reducere ledelseslaget, sådan som topchef Mike Lawrie har besluttet i forbindelse med en storstilet omstrukturering af virksomheden.

Foreløbig er afskedigelsen af ledere i Norden derfor angiveligt sat på pause. 

Vil primært ramme Danmark

Fra starten har CSC meldt ud, at afskedigelserne primært vil ramme Danmark.

Hvor mange det konkret var, har CSC ikke ønsket at oplyse, men Computerworld erfarer, at det angiveligt er 120 til 130 af de oprindelige 180 stillinger, som ville forsvinde i Danmark, mens resten ville være i Sverige.

Desuden har et overraskende stort antal danske medarbejdere sagt ja tak til en frivillig fratrædelsesordning med CSC.

Lige efter jul meddelte CSC, at der var tale om 33 ansatte, men det tal er siden vokset til omkring 40, og kan fortsat ændre sig helt frem til CSC tirsdag fortæller, hvem der skal fyres.

Samtidig har it-giganten haft et naturligt flow af ansatte, som har sagt op på helt normal vis, mens fyringsrunden har kørt.

Så mange skal nok fyres i Danmark

Det gør det ifølge Computerworlds oplysninger muligt at trække 15 ansatte mere fra, så det nødvendige antal deciderede fyringer ender på omkring 40 personer i Danmark.

Samlet reduktion på 90

Dermed ser det ud til at den samlede reduktion i medarbejderstyrken i Danmark kan ende på omkring 90, hvoraf op mod halvdelen altså udgøres af frivillige fratrædelser.

Hos CSC ønsker pressechef Kim Ege Møller ikke at be- eller afkræfte Computerworlds oplysninger.

"Det er mest fair, at vi fortæller medarbejderne, hvornår og hvordan det kommer til at foregå, frem for at de skal læse det i Computerworld" siger Kim Ege Møller.

Det er mindre end 10  måneder siden at CSC sidste gang fyrede. Her meldre it-kæmpen ud, at 450 stod til at miste jobbet i Norden.

Fagforbundene har tidligere beklaget fyringsrunden og frygtet, at der måske kommer flere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere