Artikel top billede

Stor CSC-fyringsrunde på trapperne: Danske ansatte vil få fyreseddel

Tirsdag morgen får CSC's danske ansatte besked om, hvem der skal forlade virksomheden som et led i selskabets seneste fyringsrunde.

Læs også: Så mange siger frivilligt farvel til os 

It-giganten CSC, der er en af de største it-leverandører til Staten, skærer tirsdag morgen 156 af firmaets stillinger i Norden væk, erfarer Computerworld.

Det sker som en følge af en plan om at fjerne 180 stillinger, som CSC for knap 90 dage siden meldte ud til firmaets medarbejdere på et telefonmøde.

CSC chefen John Walsh har bedt de ansatte om at være til stede på arbejdspladsen eller via deres mobiltelefon fra klokken 08.30 tirsdag morgen.

Færre end forventet

Men det bliver af flere årsager formentlig et noget lavere antal end forventet af de danske CSC-medarbejdere, som faktisk modtager en fyreseddel.

Reduktionen fra 180 til 156 stillinger skyldes angiveligt, at CSC internationalt er bagud med at reducere ledelseslaget, sådan som topchef Mike Lawrie har besluttet i forbindelse med en storstilet omstrukturering af virksomheden.

Foreløbig er afskedigelsen af ledere i Norden derfor angiveligt sat på pause. 

Vil primært ramme Danmark

Fra starten har CSC meldt ud, at afskedigelserne primært vil ramme Danmark.

Hvor mange det konkret var, har CSC ikke ønsket at oplyse, men Computerworld erfarer, at det angiveligt er 120 til 130 af de oprindelige 180 stillinger, som ville forsvinde i Danmark, mens resten ville være i Sverige.

Desuden har et overraskende stort antal danske medarbejdere sagt ja tak til en frivillig fratrædelsesordning med CSC.

Lige efter jul meddelte CSC, at der var tale om 33 ansatte, men det tal er siden vokset til omkring 40, og kan fortsat ændre sig helt frem til CSC tirsdag fortæller, hvem der skal fyres.

Samtidig har it-giganten haft et naturligt flow af ansatte, som har sagt op på helt normal vis, mens fyringsrunden har kørt.

Så mange skal nok fyres i Danmark

Det gør det ifølge Computerworlds oplysninger muligt at trække 15 ansatte mere fra, så det nødvendige antal deciderede fyringer ender på omkring 40 personer i Danmark.

Samlet reduktion på 90

Dermed ser det ud til at den samlede reduktion i medarbejderstyrken i Danmark kan ende på omkring 90, hvoraf op mod halvdelen altså udgøres af frivillige fratrædelser.

Hos CSC ønsker pressechef Kim Ege Møller ikke at be- eller afkræfte Computerworlds oplysninger.

"Det er mest fair, at vi fortæller medarbejderne, hvornår og hvordan det kommer til at foregå, frem for at de skal læse det i Computerworld" siger Kim Ege Møller.

Det er mindre end 10  måneder siden at CSC sidste gang fyrede. Her meldre it-kæmpen ud, at 450 stod til at miste jobbet i Norden.

Fagforbundene har tidligere beklaget fyringsrunden og frygtet, at der måske kommer flere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.