Artikel top billede

Gratis kontorpakke får en solid kodeoverhaling

Open source-kontorpakken LibreOffice har åbnet motorhjelmen, hvor kodedrengene har skruet, regeret og gjort hovedrent.

Læs også:
LibreOffice runder en solid milepæl i 2011

LibreOffice fylder ét år - sådan er det gået

En ny version af den gratis kontopakker, LibreOffice, kommer den 9. februar i udgave 4.0.

De fleste kræfter er brugt bag kulisserne, så mange af ændringerne i forhold til version 3.6 er slet ikke til at få øje på.

"Den tekniske forklaring er, at arbejdet med at rydde op i kildekoden er afsluttet, hvilket betyder, at det fremover vil være meget mere overskueligt at arbejde med udviklingen. Et forhold som vil gøre det lettere for nye programmører at få overblik over de tusindvis af linjer kode," lyder det fra Leif Lodahl, der er den danske LibreOffice-repræsentant.

Poppet eller ej

Der er dog også kommet forbedringer til husarerne.

En af de synlige nyheder er eksempelvis muligheden for at dekorere værktøjslinjen med et baggrundsbillede.

"En funktion som mange synes er lidt for meget pop, men som andre mener er vigtig. Blandt virksomheder vil den første kommentar nok være, at den funktion skal fjernes, men det er også muligt at bruge virksomhedens logo som dekoration. Det mest positive, der er at sige om den funktion, er nok, at man jo kan undlade at bruge den," fortæller Leif Lodahl.

Blandt de funktioner, som er mest interessant for virksomheder, er muligheden for at benytte forskellige protokoller til integration med dokumentsystemer.

LibreOffice kan nu arbejde sammen med blandt andet SharePoint gennem CMIS-protokollen.

En anden nyhed er en række konkrete forbedringer i måden, LibreOffice læser og skriver Microsoft dokumenter.

I denne version var det også meningen, at det skulle være muligt at underskrive PDF-filer digitalt, med digital signatur.

Den funktion er dog trukket tilbage i sidste øjeblik, og forventes først at blive implementeret i version 4.1.

Et lille farvel til Java

Blandt de mindre synlige nyheder er processen med at slippe af med Java.

En af de mest brugte guider, nemlig brevfletningsguiden, er omskrevet til sproget Python.

"Umiddelbart er det ikke noget, som brugeren oplever, men på sigt vil det være lettere at lave forbedringer til funktionen. Desuden er PDF Import og Præsentationskonsollen ikke længere udvidelser, men en del af LibreOffice."

Der er også kommet en række nye funktioner i regnearksprogrammet, som nok mest er for specialister.

Det drejer sig blandt andet om meget specielle optionsberegninger.

Læs også:
LibreOffice runder en solid milepæl i 2011

LibreOffice fylder ét år - sådan er det gået
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.