Artikel top billede

Dansk CSC-direktør: Derfor er det nødvendigt at fyre

Interview: CSC Danmark sender 32 af 96 nedlagte job til udlandet, mens 64 danske stillinger er helt tabt. Fyringer er triste, men nødvendige, siger ny direktør. Se hvorfor her.

Læs også:
Stor CSC-fyringsrunde på trapperne: Danske ansatte vil få fyreseddel

Stor fyringsrunde på vej i CSC Danmark

En tredjedel af de 96 stillinger, som CSC Danmark tirsdag har nedlagt, skal off- eller nearshores til firmaets afdelinger i resten af verden.

Det fortæller Jørgen Jakobsen, der er administrerende direktør hos CSC Danmark.

Han forklarer, at en del af stillingerne bliver nearshoret til CSC's såkaldte kompetencecentre i Spanien og Lithauen, mens andre af nedlagte stillinger bliver off-shoret til Indien. 

Præcis hvor mange af de 32 job, der går helt ud af Europa til Indien, ønsker han ikke at oplyse.

"Det interessante er, at vi styrker vores leveranceapparat, både med ressourcer fra Europa og Indien," siger han.

CSC's danske udfordring

Dermed lyder Jørgen Jakobsen ikke overraskende som et ekko af CSC-topchefen Mike Lawrie's restruktureringsplan, hvor målet især er at højne lønsomheden hos it-giganten.

Det skal så blandt andet ske gennem mere effektiv udnyttelse af den store indiske afdeling.

Udfordringen for CSC i Danmark er, at mange af de offentlige kunder har særlige sikkerhedsregler for, at arbejdet skal udføres lokalt. Det gør det nødvendigt med dobbeltfunktioner, der faktisk kunne være løst fra driftscentre andre steder i verden.

De kunder, som har brug for, at deres it-services bliver serviceret i Danmark, bliver ikke ramt af CSC's øgede brug af near- og offshoring, garanterer Jørgen Jakobsen.

"De leveranceaftaler, vi har med vore kunder vil ikke være påvirket af det her, uanset om det er en offentlig eller kommerciel kunde. Hvis du spørger specifikt til offentlige kunder, så er der ingen, der bliver påvirket af, at vi flytter leverancen uden for EU," siger han.

Mens en tredjedel af de nedlagte stillinger i Danmark flyttes til CSC's afdelinger andre steder i verden, er resten og den overvejende del af de mange job tabt for CSC.

Derfor er fyringerne nødvendige

Ledelsesfyringer forsinket

CSC's topchef Mike Lawrie fremhævede ved fremlæggelsen af redningsplanen for aktionærerne i september også en plan om at ledelseslaget skulle slankes, så kunden ikke længere var 13 ledelseslag væk fra ham.

Men den proces er blevet forsinket.

Og det er i nogen grad også årsagen til, at CSC i Norden har kunnet nedbringe antallet af nødvendige afskedigelser.

"Det er et af de elementer, der har været med til at reducere tallet," siger Jørgen Jakobsen.

Andre medvirkende årsager til det reducerede antal afskedigelser er en god konstruktiv dialog med de faglige organisationer og firmaets kunder.

Trist, men nødvendigt at fyre

"Det er en dag, som mange oplever som trist dag, hvor vi siger farvel til 96 medarbejdere i Danmark. Heldigvis er der 51 frivillige fratrædelser, men vi har været nødt at tage det skridt at afskedige nogle medarbejdere i dag. Og det gør det jo til en trist dag," siger Jørgen Jakobsen til Computerworld.

Baggrunden for fyringerne og nedlæggelsen af 96 stillinger er en tilpasning af den lokale organisation til forretningerne, fortæller han.

Og det skal besparelserne i løn hjælpe med til.

"Den konkrete beløb vil jeg ikke komme ind på. Men det er nødvendigt i forhold til den restruktureringsplan, der er lagt for Norden og dermed Danmark, som gør, at der er en vej tilbage til at have en profitabel virksomhed i Danmark," siger Jørgen Jakobsen.

Og det kræver tid, for CSC har ikke i den tid de fleste regnskabstabeller strækker sig tilbage haft overskud i Danmark.

Senest afleverede selskabet et nærmest apokalyptisk resultat med et underskud på en lille milliard kroner.

Men internationalt forventer topchefen Mike Lawrie heller ikke at restruktureringen er overstået på en weekend.

CSC's restrukturering kommer til at tage mellem tre og fem år, har tochefen fortalt.

Fyringer giver nye muligheder

Jørgen Jakobsen overtog direktørstolen i Danmark for et par måneder siden, men har i længere tid været en del af den nordiske ledelse.

Derfor har han stor indsigt i det omfattende restruktureringsprojekt.

Han fortæller, at CSC i Danmark med de nødvendige afskedigelser bag sig nu kan begynde at se positivt fremad og fokusere på CSC i markedet.

"Med de tiltag vi har gennemført her, så går det den rigtige vej," siger Jørgen Jakobsen.

Han fortæller, at firmaet har en del udbud ude i hele Norden, men at han ikke ønsker at svare på, hvordan det i øvrigt går med salget.

"Ingen kommentarer," siger Jørgen Jakobsen til spørgsmålet.

Det er mindre end 10 måneder siden CSC sidst gennemførte en fyringsrunde. Her varslede CSC 450 afskedigelser i Norden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere