Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Stor utilfredshed med offentlig it-klub: Presser de mindre leverandører

Nu lander omstridt offentlig it-klub på ministerens bord. Venstres it-ordfører forstår ikke, hvad myndighederne tænker på. "De presser de mindre ESDH-firmaer," siger han.

Venstres it-ordfører, Michael Aastrup-Jensen, er stærkt utilfreds med den offentlige it-klub, SBSYS.

V-politikeren kritiserer selve kontraktionen, hvor offentlige myndigheder går sammen om reelt at agere som en privat leverandør.

"Det er helt forkert, og det presser mange af de mindre ESDH-leverandører," fortæller Michael Aastrup-Jensen.

Tidligere har leverandørerne Traen og Fujitsu klaget over klubben, men klagen, der gik på konstruktionen, blev aldrig behandlet af Konkurrencestyrelsen.

Dansk Industri har også været ude efter klubben.

Michael Aastrup-Jensen forklarer, at flere leverandører fra branchen har ringet til ham og brokket sig over klubben.

"Der er stor utilfredshed. De små leverandører tør ikke selv stå frem med kritikken," siger ordføreren.

Mørklægger papirer

Michael Aastrup-Jensen vil nu stille flere udvalgsspørgsmål om klubben til den relevante minister.

Michael Aastrup-Jensen er også dybt fortørnet over den lukkethed, som klubben lægger for dagen.

Her har det ikke været muligt at få indsigt i klubbens økonomi og papirer, fordi myndighederne "gemmer sig bag" at være en privat forening.

"Jeg forstår simpelthen ikke, hvad de myndigheder tænker på. Det er jo helt forkert og i direkte modstrid med tankerne bag loven," siger han.

Han peger på, at hvis manøvren er lovlig, så vil det åbne en ladeport for alle andre myndigheder, der i princippet bare kan oprette en fælles klub og på den måde mørklægge al deres arbejde og økonomi.

Minister må på banen

Det holder naturligvis på ingen måde, påpeger Michael Aastrup-Jensen, der af samme grund nu altså også vil hive ministeren ind i sagen.

Og han gentager:

"Hvad tænker de dog på?"

Blandt de nuværende medlemmer i den voksende klub er Brønderslev Kommune, Faxe Kommune, Faaborg-Midtfyn Kommune, Hedensted Kommune, Herning Kommune, Hjørring Kommune, Holstebro Kommune, Horsens Kommune, Ishøj Kommune, Jammerbugt Kommune, Mariagerfjord Kommune, Randers Kommune, Rebild Kommune, Region Midtjylland, Struer Kommune, Tønder Kommune og Vejle Kommune.

Faktisk er klubben gået hen og blevet en markant spiller på markedet.

"SBSYS dækker cirka én femtedel af landets borgere, så brugerklubben er en væsentlig spiller på markedet," oplyste klubben for nylig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere