Artikel top billede

Dell tømmer penge-lagre: Trækker milliarder hjem fra udlandet

Dell trækker milliarder af kroner hjem fra udenlandske datter-selskaber for at finansiere afnotering af selskabet. Dell i Danmark vil ikke fortælle, om divisionen skal sende penge til USA.

Dell planlægger at tømme penge-lagrene i selskabets afdelinger uden for USA for at finansiere afnoteringen af det i dag børsnoterede selskab, som du kan læse mere om her.

Ifølge Financial Times planlægger Dell at trække godt 40 milliarder kroner hjem fra selskabets udenlandske divisioner.

Dell har i mange år ligesom mange af de øvrige store amerikanske selskaber haft parkeret meget store beløb i de udenlandske datterselskaber for på denne måde at undgå at beskattet, når pengene tilbageføres til hovedselskabet.

Ifølge en opgørelse til det amerikanske finanstilsyn rådede Dell ved indgangen til november sidste år over næsten 61 milliarder kroner i kontanter.

"Stort set hele beløbet befinder sig uden for USA," hedder det i opgørelsen.

Dansk direktør har mundkurv på

Herhjemme afviser direktør for Dell i Danmark, Nicolai Moresco, blankt at fortælle noget om, hvorvidt beslutningen betyder, at den danske forretning skal sende penge til USA.

"Vi er i en periode, hvor vi overhovedet ikke vil udtale os om opkøbet," siger han.

Han peger på, at handlen ikke er lukket.

"Vi kører 45 dage nu, hvor al kommunikation og dialog foregår centralt. Derfor har vi ingen kommentater lokalt fra de enkelte lande." siger han.

Noteret i 25 år

Med den planlagte afnotering af Dell fra børsen - hvor selskabet har været noteret i 25 år - vil stifter Michael Dell samt kapitalfonden Silverlake Partners overtage selskabet.

Du kan læse mere om handlen og den pris, som Michael Dell og konglomeratet, der også tæller Microsoft, vil betale for det store selskab her.

En gruppe af vrede Dell-aktionærer har allerede sagsøgt Michael Dell og selskabets bestyrelse for ikke at have sørget for, at de nuværende aktionærer har fået mest muligt ud af deres aktier.

Læs også:
Derfor er Dell tvunget til at sælge sig selv.

Dell købt for 134 milliarder kroner.

Så mange milliarder vil det koste at købe Dell.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?