Artikel top billede

Dell tømmer penge-lagre: Trækker milliarder hjem fra udlandet

Dell trækker milliarder af kroner hjem fra udenlandske datter-selskaber for at finansiere afnotering af selskabet. Dell i Danmark vil ikke fortælle, om divisionen skal sende penge til USA.

Dell planlægger at tømme penge-lagrene i selskabets afdelinger uden for USA for at finansiere afnoteringen af det i dag børsnoterede selskab, som du kan læse mere om her.

Ifølge Financial Times planlægger Dell at trække godt 40 milliarder kroner hjem fra selskabets udenlandske divisioner.

Dell har i mange år ligesom mange af de øvrige store amerikanske selskaber haft parkeret meget store beløb i de udenlandske datterselskaber for på denne måde at undgå at beskattet, når pengene tilbageføres til hovedselskabet.

Ifølge en opgørelse til det amerikanske finanstilsyn rådede Dell ved indgangen til november sidste år over næsten 61 milliarder kroner i kontanter.

"Stort set hele beløbet befinder sig uden for USA," hedder det i opgørelsen.

Dansk direktør har mundkurv på

Herhjemme afviser direktør for Dell i Danmark, Nicolai Moresco, blankt at fortælle noget om, hvorvidt beslutningen betyder, at den danske forretning skal sende penge til USA.

"Vi er i en periode, hvor vi overhovedet ikke vil udtale os om opkøbet," siger han.

Han peger på, at handlen ikke er lukket.

"Vi kører 45 dage nu, hvor al kommunikation og dialog foregår centralt. Derfor har vi ingen kommentater lokalt fra de enkelte lande." siger han.

Noteret i 25 år

Med den planlagte afnotering af Dell fra børsen - hvor selskabet har været noteret i 25 år - vil stifter Michael Dell samt kapitalfonden Silverlake Partners overtage selskabet.

Du kan læse mere om handlen og den pris, som Michael Dell og konglomeratet, der også tæller Microsoft, vil betale for det store selskab her.

En gruppe af vrede Dell-aktionærer har allerede sagsøgt Michael Dell og selskabets bestyrelse for ikke at have sørget for, at de nuværende aktionærer har fået mest muligt ud af deres aktier.

Læs også:
Derfor er Dell tvunget til at sælge sig selv.

Dell købt for 134 milliarder kroner.

Så mange milliarder vil det koste at købe Dell.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.