Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Her er de fem mest efterspurgte it-job i 2018

Hvilke it-færdigheder skal du satse på i løbet af de næste par år? Få svaret her.

Hvis du vil sikre din position som en eftertragtet it-medarbejder, kan der være en god idé i at skæve lidt til, hvad der sker på det amerikanske jobmarked.  

Ifølge det store amerikanske it-jobsite, Dice.com, vil de fem mest efterspurgte it-jobs over de næste fem år være 'projekt-integrator', 'dual-sikkerhedsudvikler', cloud-administrator', 'virtuel forbindelses-ingeniør' og 'talevidenskabsmand'.

(Project integrator, dual security developer, cloud administrator, virtual connection engineer, and natural language speech scientist)

Her er de fire vigtigste teknologi-trends

Baggrunden for, at Dice.com særligt fremhæver disse fem job, skal ses i lyset af den vej, teknologien vil gå i løbet af de næste par år.

Her vil fire områder nemlig sætte sit markante spor på, hvordan it-jobs vil komme til at se ud.

"Cloud, mobility, medarbejders krav på at arbejde på deres egne enheder (BYOD) og smart computing," skriver Dice.com.

It vil blive en endnu mere central del af forretningen

Andrew Bartels, der er analytiker for Forrester Research, tilføjer.

"Teknologi ses som en central del af innovation, og innovation er en central forretningsprioritet."

Derfor vil disse fire områder for alvor få mere indflydelse i de kommende par år. 

I dag driver teknologi-trends ændringer i forretningen, og det skifte vil få indflydelse på, hvad arbejdsgiverne forventer af deres medarbejder.

De fem top it-job i 2018 vil således i høj grad gå på, at kunne facilitetere disse fire områder, mener Dice.com.

Ikke nok med tekniske kompetencer længere

It-medarbejdere kan ikke længere kun holde sig til de tekniske kompetencer.

"De må kunne forstå og tale om deres arbejde i forhold til virksomhedens forretning og handlinger. For eksempel vil det ikke være nok for en chip-designer at fokusere på hastighed. De skal også kunne forstå, hvilke omkostningsbesparelser, der kan opnås ved hurtigere hastighed," skriver Dice.com.

De fem efterspurgte top it-job frem mod 2018 vil således være it-stillinger, der formår at kombinere forretningen og det teknologiske.

Det skal du kunne

Dice.com skriver blandt andet om de fem efterspurgte it-jobs:

Projektintegratoren
"Denne person er lidt af en super projektleder. Deres færdigheder vil inkludere at vælge smarte cloud-services, der kan få projekter ført ud i livet."

Dual-sikkerhedsudvikler
"De skal være i stand til ikke kun at skabe software-sikkerhedsfunktioner, men også strategier for at beskytte fysiske ressourcer som datacentre.

Cloud-administrator
"De vil spille en central rolle i forhold til at integrere cloud-services til et sammenhængende framework, der lever op til organisationens krav."

Virtuel forbindelsesingeniør
"Disse kodebrydere vil binde URL's til ting som sociale medier, mobil information, cloud-data og andre services i en enkelt sammenhængende strøm."

Talevidenskabsmænd
"I takt med at efterspørgslen på Siri-lignende stemmenavigerende systemer stiger, vil disse professioner skulle kunne designe og udvikle avancerede kapaciteter, der er nødvendige for at leve op til forventningerne fra brugerne".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere