Artikel top billede

Disse mobil-nyheder er i vente på Mobile World Congress

Der er et væld af nyheder på verdens største mobilkonference i Barcelona, der løber af stablen i næste uge. Læs her, hvad du kan forvente fra konferencen.

I næste uge starter klodens største mobilkonference i Barcelona, GSMA Mobile World Congress 2013.

Her kan mere end 65.000 gæster ifølge Computerworlds søstermagasin Networkworld forvente et se en række helt nye mobilstyresystemer og selvfølgelig nye smartphones i spandevis.

Nye styresystemer

Som tidligere nævnt hos Computerworld vil de mange tilskuere stifte bekendtskab med ZTE smartphones kørende på det HTML5-baserede Firefox OS, når browserselskabet Mozilla på mandag vil sløret for den første telefon, der kører på Firefox OS.

Mobilstyresystemet er planlagt til at blive rullet ud i to versioner - Keon og Peak - hvor Keon kører på en 1 GHz-processor, med 3.5-tommer touchscreen, et tre megapixel kamera og en harddisk på 4 gigabyte

Peak derimod er noget mere kraftfuld og kører på dual-core 1,2 GHz-processor, hvor der er et otte megapixel kamera på bagsiden og et to megapixel-kamera på forsiden samt en intern harddisk på fire gigabyte.

Det forventes, at salget af ZTE-telefonerne bliver skudt i gang i forbindelse med afholdelsen af den store mobilkonference i Barcelona.

Udover ZTE-telefonerne vil tilskuerne også stifte bekendtskab med Canonicals Ubuntu-baserede smarthones, styresystemet Tizen fra Intel og Samsung samt finske Jollas Sailfish OS på konferencen, hvor det dog forventes, at Googles Android-system vil være det klart dominerende styresystem.

Nokia med nye telefoner

I den catalanske hovedstad vil den finske mobilproducent Nokia også være klar med nye smartphones baseret på Windows Phone, da det forventes, at Lumia 520 og 720 vil ligge klar til at blive pillet, rodet og raget med på konferencen.

De to telefoner skal ifølge planerne henvende sig til de lidt mere økonomisk begrænsede målgrupper, mens selskabet endnu ikke som eksempelvis HTC, LG og Samsung med sin kommende Galaxy S4 til marts har annonceret en topmodel på konferencen.

Rygtestrømmen siger dog, at Nokia formentlig vil vise verden efterfølgeren til topmodellen Lumia 920, som blev sendt på gaden i september.

Udover nye styresystemer, nye telefoner og diverse tablets vil LTE-teknologien - også kendt som 4G - blive et stort tema på konferencen i Barcelona, hvor blandt VoLTE-services (voice over LTE) vil blive demonstreret af flere operatører.

Konferencen starter mandag den 25. februar med officiel afslutning torsdag den 28. februar.

Computerworld er med i Barcelona hele ugen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?