Artikel top billede

Bølger af sms-spam på vej til din mobiltelefon

Spammer-industriens nye jagtmark er din mobiltelefon, hvor især sms-spam er meget attraktiv. Se her hvorfor.

Din mobiltelefon kan meget vel blive næste mål for spammerne, konkluderer en ny rapport fra internetselskabet Cloudmark.

Det sker, fordi langt de fleste mail-brugere efterhånden har garderet sig ganske effektivt mod de enorme spammængder, der fortsat udsendes på nettet, men som nu ikke lander i din mail-boks, men i spamfiltrene.

Det har fået spam-industrien til at kigge efter nye jagtmarker, der kan være mere modtagelse for de mange annonce-mails.

Her er mobiltelefonens sms-funktionen ganske attraktivt, i det spammerne ved, at brugerne ofte kigger på deres sms'er.

Meget større tiltro

"Og vi ved, at brugerne faktisk har meget større tiltro til deres mobiltelefoner end de har til deres e-mail. Det er med til at gøre mobiltelefonerne attraktive for spammerne," siger Andrew Conway fra Cloudmark til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Ifølge selskabets såkaldte "2012 Messaging Threat Report" bliver mere end 90 procent af sms'erne åbnet, mens kun 20 til 25 procent e-mail typisk bliver åbnet.

Åbnes straks

Hertil kommer, at sms'erne typisk åbnes med det samme, mens e-mail ofte ligger og venter på at blive åbnet i indbakken i et døgns tid.

Cloudmark skriver, at op mod 60 procent af de amerikanske mobilbrugere har modtaget mindst én sms-spam-besked i det seneste år. 13 procent af dem klikkede på det medfølgende links, mens ni procent ringede til et opgivet telefonnummer.

41 procent af svar-beskederne indeholdt ordet "stop," hedder det.

"Men 'stop' virker kun, hvis der er tale om en rigtig marketing-besked fra et rigtigt selskaber. Er det phishing eller en anden for for svindel, så vil 'stop' kun gøre afsenderne opmærksom på, at der faktisk er en bruger i den anden ende," siger Andrew Conway.

Cloudmark meddeler, at selskabet har identificeret 359.000 forskellige tilfælde, hvor der er blevet udsendt sms-spam i 2012.

Læs også:

20 fede sikkerheds-apps til din Android og iPhone.

Så meget malware vil kunne ramme din Android i år.

Her er de største sikkerhedsproblemer i din mobil.

Sådan får du nemt markant bedre sikkerhed på din mobil.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter flere ransomware-sager: Her er Datatilsynets bedste sikkerhedstips
Der er set flere eksempler på ransomware-angreb den sidste tid. Og denne type hacks kan føre til databrud. Se her Datatilsynets liste over gode råd mod af få ransomware inden for den digitale hoveddør.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.