Artikel top billede

Her er dommen over Microsofts nye Office 365

Microsoft har frigivet den næste generation af cloud-pakken Office 365. Her er dommen.

Læs også:

Det kan du forvente af nye Office 365 til erhvervslivet

Derfor vinder Microsofts Office 365 over IBM og Google

CIO i Grundfos vælger Office 365 til 13.000 ansatte

Microsofts Office 365 blev i sidste uge lanceret i en ny udgave, hvor de største nyheder er, at cloud-løsningen nu giver adgang til de nyeste versioner af eksempelvis SharePoint og Exchange, samtidig med at Lync er blevet smeltet ind i Outlook.

Der er også blevet tilføjet et Skydrive Pro, og brugerne har nu adgang til den nye Office Store, hvor man kan hente apps til kontorpakken.

Samtidig har Microsoft arbejdet på, at gøre løsningen endnu lettere at administrere for it-afdelingen.

Derfor er løsningen blevet bedre

Vores kolleger på amerikanske Infoworld har testet den nye version af Office 365.

Infoworld skriver, at det er blevet langt lettere at implementere, administrere og bruge Office 365, ligesom løsningen også er forbedret i forhold til de mobile enheder - selvom den endnu ikke er perfekt på den front.

Admin center i det nye Office 365.

Det fremhæves, at Office 365 gør et godt job i forhold til at bygge bro mellem cloud computing og de lokalt installerede it-løsninger.

"Hvis dine brugere eksempelvis kun er kritisk afhængige af Word og Excel, kan du installere disse lokalt, mens filer deles med SharePoint Online, køre Exchange lokalt eller i en hybrid udrulning (med én konsol til at håndtere begge), bruge Outlook på nettet - hvad der end fungerer for virksomheden."

Her er dommen over Office 365

It-administratorer holder styr på Office 365 via admin center, hvorfra man kan konfigurere og styre brugere, mailkonti og downloads, ligesom man kan få overblikket over driften og service.

"I forhold til de mest basale behov har Microsoft gjort et godt stykke arbejde med at simplificere alle trin - alt fra at sætte et domæne op, mailbokse med DNS og bruger-adgang til filer og apps - for at bringe dig fra det hjemme-baserede til det cloud-baserede," skriver Infoworld.

Her er dommen

Alt i alt er Computerworlds amerikanske kolleger begejstrede for den nye udgave af Office 365 og ender således ud med karakteren 8,4 - hvilket betegnes som "very good."


"Det vil helt sikkert betyde besparelser på hardware at få Exchange, SharePoint og Lync fra skyen, men medarbejder-behovet vil forblive stort set det samme for både de mindre og større virksomheder med komplekse behov," skriver Inforworld i konklusionen. 

"Når man holder funktionalitet op imod omkostninger, vil Office 365 dog stadig være et stort skridt frem for mange virksomheder. Det er helt sikkert værd at se nærmere på."

Se hele Infoworlds test her.

Computerworld testede for nogle uger siden IBM's pendent til Microsofts Office 365, Smartcloud for Social Business - læs den test her

Læs også:

Det kan du forvente af nye Office 365 til erhvervslivet

Derfor vinder Microsofts Office 365 over IBM og Google

CIO i Grundfos vælger Office 365 til 13.000 ansatte




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere