Artikel top billede

Microsoft ændrer vigtig bruger-licens efter hård kritik

Efter hård kritik fra brugerne ændrer Microsoft i licensbetingelserne for Office 2013. Se her, hvad ændringen betyder.

Microsoft dropper med omgående virkning alle planer om at indføre skrappe restriktioner i licenserne for Office 2013, som er blevet udråbt til at være en af de bedste Office-versioner nogensinde.

Du kan læse en stor-test af Office 2013 her.

Det betyder, at alle kunder får lov til at flytte softwaren fra én computer til en anden en gang hvert kvartal uden at bryde licensbetingelserne.

Microsoft har ellers tidligere haft planer om at indføre en restriktion, der ville betyde, at én licens kun ville kunne anvendes på én enkelt maskine.

Microsoft vender med beslutningen dermed tilbage til samme model, som i dag gælder for Office 2010.

Gælder kun retail-versioner

"Feedback fra kunderne viser, at de ønsker denne form for fleksibilitet. Og vi har vurderet, at det er fornuftigt, godt og retfærdigt," lyder det fra Jevon Fark, marketing-chef for Microsofts Office-division.

Microsoft understreger, at betingelserne alene gælder de såkaldte retail-versioner og altså ikke versioner, der er præinstalleret på computeren, når den bliver købt.

De nye regler betyder, at kunder, der har købt retail-versionen af Office 2013 vil kunne flytte softwaren til en anden pc, hvilket den oprindelige såkaldte EULA (end-user licensing agreement) ellers har forbudt.

Den oprindelige licens for Office 2013-udgaver, der bliver købt og betalt én gang for alle, har permanent været koblet sammen med den første pc, som softwaren bliver installeret på.

Du kan læse mere om denne sammenkobling af software og pc her.

Forbudt at fjerne software

Her har det også været forbudt helt at fjerne softwaren fra én pc for så at installere den på en anden - også selv om den anden pc har været en erstatning for den første i tilfælde af nedbrud, tyveri eller lignende.

De oprindelige betingelser har været mødt med hård kritik af mange brugere, som har fundet dem alt for restriktive og ude af trit med både markedet og de behov, som nutidens pc-brugere har.

Læs også:

Sådan binder Microsoft din Office-licens til computeren.

Office 2013 eller Office 365: Skal du eje eller leje din næste Office?

Så godt virker det nye Office 2013

Her er nøglen til knald eller fald for Office 2013

Overblik: Så mange udgaver af Office kan du få fingre i.

Stortest: Derfor er Office 2013 den hidtil bedste version.

Microsoft pønser på fire årlige opdateringer af din Office.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Globeteam lå i forhandlinger med flere købere inden frasalg: Aggressiv ekspansionsplan venter nu forude - har afsat 'betydeligt beløb'
Interview: Direktør for Globeteam Claus Moldow gør klar til offensiv ekspansion efter, at han, Morten Strunge Nielsen og Kirk Kapital har solgt kontrollen over det danske konsulenthus til den store norske kapitalfond Norvestor. "Pengene er afsat til organisk vækst i Danmark, men vi vil også komme til at se på opkøb," siger han.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.