Artikel top billede

Microsoft ændrer vigtig bruger-licens efter hård kritik

Efter hård kritik fra brugerne ændrer Microsoft i licensbetingelserne for Office 2013. Se her, hvad ændringen betyder.

Microsoft dropper med omgående virkning alle planer om at indføre skrappe restriktioner i licenserne for Office 2013, som er blevet udråbt til at være en af de bedste Office-versioner nogensinde.

Du kan læse en stor-test af Office 2013 her.

Det betyder, at alle kunder får lov til at flytte softwaren fra én computer til en anden en gang hvert kvartal uden at bryde licensbetingelserne.

Microsoft har ellers tidligere haft planer om at indføre en restriktion, der ville betyde, at én licens kun ville kunne anvendes på én enkelt maskine.

Microsoft vender med beslutningen dermed tilbage til samme model, som i dag gælder for Office 2010.

Gælder kun retail-versioner

"Feedback fra kunderne viser, at de ønsker denne form for fleksibilitet. Og vi har vurderet, at det er fornuftigt, godt og retfærdigt," lyder det fra Jevon Fark, marketing-chef for Microsofts Office-division.

Microsoft understreger, at betingelserne alene gælder de såkaldte retail-versioner og altså ikke versioner, der er præinstalleret på computeren, når den bliver købt.

De nye regler betyder, at kunder, der har købt retail-versionen af Office 2013 vil kunne flytte softwaren til en anden pc, hvilket den oprindelige såkaldte EULA (end-user licensing agreement) ellers har forbudt.

Den oprindelige licens for Office 2013-udgaver, der bliver købt og betalt én gang for alle, har permanent været koblet sammen med den første pc, som softwaren bliver installeret på.

Du kan læse mere om denne sammenkobling af software og pc her.

Forbudt at fjerne software

Her har det også været forbudt helt at fjerne softwaren fra én pc for så at installere den på en anden - også selv om den anden pc har været en erstatning for den første i tilfælde af nedbrud, tyveri eller lignende.

De oprindelige betingelser har været mødt med hård kritik af mange brugere, som har fundet dem alt for restriktive og ude af trit med både markedet og de behov, som nutidens pc-brugere har.

Læs også:

Sådan binder Microsoft din Office-licens til computeren.

Office 2013 eller Office 365: Skal du eje eller leje din næste Office?

Så godt virker det nye Office 2013

Her er nøglen til knald eller fald for Office 2013

Overblik: Så mange udgaver af Office kan du få fingre i.

Stortest: Derfor er Office 2013 den hidtil bedste version.

Microsoft pønser på fire årlige opdateringer af din Office.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere