Artikel top billede

TDC efter enig kritik fra rivaler: Ikke vores bord

TDC kritiseres i kontante vendinger af en stribe konkurrenter, der har klaget over selskabet i samlet flok. TDC mener ikke, at der er noget galt.

Læs også: 

Telefirmaer klager over TDC i samlet flok

Forvirring om uploadhastighed: 30 eller 50 mbits?

Regeringens udspil om at levere højhastighedsinternet til alle danskere i 2020 er så småt begyndt at sætte sindene i kog hos flere involverede parter. 

Senest har det fået fire teleselskaber til i samlet flok at ytre deres mening om udspillet i et åbent brev til politikerne på Christiansborg. 

De fire teleselskaber er Telenor, Telia, Global Connect og Concepy.  
 
I det åbne brev skriver de blandt andet  at konkurrencesituationen i Danmark befinder sig på et uholdbart niveau, da TDC ejer en meget stor del af infrastrukturen. 

Derfor mener de fire teleselskaber, at det bliver næsten umuligt at nå de ambitiøse bredbåndsmål om 100 og 30 Mbits internet til alle. 

At TDC skulle være medvirkende til en skæv konkurrencesituation på markedet er dog slet ikke tilfældet, mener TDC.

TDC: Vi har fuld tillid til styrelsen
TDC mener nemlig først og fremmest slet ikke, at det er selskabets bord. 

For så vidt selskabet kan se, går kritikken meget på priser og vilkår.

"Vores net er åbent, og de gældende vilkår og priser er fastsat af styrelsen, som vi har fuld tillid til," siger Povl Damstedt Rasmussen, kommunikationsrådgiver for TDC Erhverv.  

Men hvordan mener I så, at konkurrencesituationen er på det danske bredbåndsmarked? 

"Der er fuld mulighed for operatører til at komme ind på vores net i og med, at det er et åbent net. Infrastrukturen er åben og bliver reguleret af styrelsen, og vi har fuld tillid til, at styrelsen håndterer det bedst muligt," siger TDC-manden.

"Så vidt jeg kan forstå, er det en kritik af prissætningen, og det er jo altså ikke en pris, vi selv sætter. Det er styrelsen, og det har vi fuld tillid til bliver håndteret fornuftigt."

Derudover har selskabet ikke meget mere at sige til den sag.

"Efter hvad jeg har læst, er der ikke noget konkret udspil fra selskaberne endnu, så vi må afvente, hvad de finder på." 
 
Teleselskaberne: Stadig dårlige konkurrencevilkår
Nicholai Kramer Pfeiffer, der er juridisk chef hos Telenor, havde denne kommentar til Berlingske:

"Vi må sige, at tiden har vist, at de tiltag, der har været på fastnetområdet, ikke har været nok til at skabe en tilstrækkelig konkurrence." 

De fire teleselskaber har således valgt at gå sammen for efter deres mening at få skabt bedre konkurrencevilkår på det danske bredbåndsmarked. 

Teleselskabernes kritik af det danske bredbåndmarked kan du læse mere om her. 

Efter påske vil selskaberne angiveligvis komme med et mere konkret udspil. 

Læs også: 
Derfor er it-branchen ret begejstret for ny bredbåndssplan

[b]Her er Danmarks bredbånds-fremtid: Regeringen klar med plan
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Nu bliver det personligt: Social messaging indtager support og kundeservice
Kunder foretrækker i stigende grad at kommunikere med virksomheder på samme kanaler som de bruger i samtaler med deres venner.