Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Friske tal: Så meget er dine bredbåndspriser faldet

I takt med at priserne er raslet ned, er antallet af mobile bredbåndsabonnementer eksploderet, viser tal fra Erhvervsstyrelsen.

Læs også: Så hurtigt bredbånd har den typiske dansker

Mens tele-aktører i ny og næ klager over konkurrencesituationen på det danske bredbåndsmarked, kan de danske forbrugere se grinende til.

For den hårde konkurrence på telemarkedet kommer i den grad de danske forbrugere til gode.

Som noget nyt har Erhvervsstyrelse nemlig koblet prisudviklingen på mobilt bredbånd med væksten i de mobile bredbåndsabonnementer, og det er rar læsning for forbrugerne.

Antallet af abonnementer på mobilt bredbånd nåede i 2012 op på 980.000. Det er mere end dobbelt så mange abonnenter som i 2009, hvor tallet lød på 419.000.

I samme tidsrum er prisen på det billigste abonnement på markedet faldet fra 156 kroner i 2009 til 77 kroner i 2012.

Dermed kan Erhvervsstyrelsen klappe sig selv på skulderen, blot få dage efter indirekte at være blevet kritiseret for ikke at gøre nok for at sikre gode konkurrencevilkår, og mens de danske yderområders opråb om bedre bredbånd jævnligt lyder.

"Vi sikrer gode konkurrencemuligheder på telemarkedet, som muliggør lave priser for forbrugerne. Samtidig regulerer vi telemarkedet, så der fx bliver mobil bredbåndsdækning i områder, som har de dårligste bredbåndsmuligheder," siger vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Finn Petersen i en nyhedsmeddelelse.

Ifølge Erhvervsstyrelsens seneste statistik fortsætter datatrafikken fra mobiltelefonerne med at eksplodere. På blot et år er trafikken vokset med 240 procent og rundede i første halvår af 2012 6,9 milliarder megabyte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital