Artikel top billede

Styrelse efter klage over TDC: Kom endelig med forslag

De fire teleselskaber, der kritiserer konkurrencesituationen på det danske bredbåndsmarked, skal bare komme med deres forslag, siger Erhvervsstyrelsen nu.

Forleden skrev fire teleselskaber et åbent og kritisk brev til politikerne på Christiansborg.
Her kritiserer de det danske bredbåndsmarked for at have så dårlige konkurrenceforhold, at regeringens nye bredbåndmålsætninger bliver næsten umulige at leve op til.

De fire teleselskaber er Telenor, Telia, Global-Connect og Concepy.

Blandt andet udtalte Niels Zibrandtsen, administrerende direktør hos Global Connect, at det næsten er umuligt for dem at operere på kobbernettet.

TDC fralagde sig siden alt ansvar for konkurrencesituationen med begrundelsen, at det er Erhvervsstyrelsen, der står for at fastsætte priser og vilkår på TDC's kobbernet.

Vi er altid interesseret i at få konkret input

Hos Erhvervsstyrelsen er man dog lydhør overfor kritikken fra de fire teleselskaber.

"Vi har faktisk gennem længere tid efterspurgt konkrete input fra spillerne på markedet. Vi er meget interesseret i at høre om for eksempel priser og vilkår, der er fastsat i andre lande, og som er mere fordelagtige end de danske, og som vi dermed kan lade os inspirere af," siger Finn Petersen, der er vicedirektør hos Erhvervsstyrelsen.

Erhvervsstyrelsen står for at fastsætte priserne på de engrosprodukter, som dominerende udbydere skal levere til deres konkurrenter.

Ved dominerende udbydere menes en virksomhed, der groft sagt sidder på mere end 50 procent af markedet, som vedkommende skal sælge sine produkter til.

Herunder indgår TDC, der jo altså blandt andet sidder på kobbernettet i Danmark.

Vi vurderer hele tiden priserne

Men selvom Erhvervsstyrelsen opfordrer teleselskaberne til at komme på banen og give deres input, bliver priserne hele tiden vurderet, lyder det fra Erhvervsstyrelsen.

"Vi er i gang med at revurdere vores model, som vi fastsætter engrospriserne på baggrund af. Det gør vi med regelmæssige mellemrum," siger Finn Petersen og fortsætter:

"Men de priser, der er på eksempelvis kobber, er i forvejen meget lave. Hvis vi ser på Sverige er priserne dér over 30 procent højere."

Sådan står det til med konkurrencesituationen på det danske bredbåndsmarked

Men Finn Petersen, hvordan står det til med konkurrencesituationen på det danske bredbåndmarked?

"Der er konkurrence på det danske marked, man kan jo se, at priserne for slutbrugerne er helt i bund. Vi har også pålagt TDC at sikre, at forholdet mellem engrospriser og slutbrugerpriser gør det muligt for andre teleselskaber at konkurrere med TDC. Dermed undgås dumping. Endvidere kan selskaberne selvsagt selv etablere deres eget net," svarer Finn Petersen og tilføjer:

"Det danske marked er meget hårdt, og det er meget lave priser, der bliver tilbudt til slutbrugerne. Det giver selvfølgelig en meget stor udfordring for selskaberne, men til gengæld er det jo dejligt for kunderne."

Efter påske skulle de fire teleselskaber angiveligt komme med nogle mere konkrete forslag, der kan forbedre konkurrencesituationen på den danske bredbåndmarked.

Hos Erhvervsstyrelsen har man dog ikke modtaget nogle forslag endnu.

"Vi har ikke set nogle forslag endnu, men som sagt har vi i længere tid efterspurgt konkret input, så hvis de kommer med noget, vil vi selvfølgelig tage dem med i betragtning," slutter Finn Petersen.

Læs også:
TDC efter hård kritik fra rivaler: Ikke vores bord

Telefirmaer klager over TDC i samlet flok

Skoleret: Minister skal forklare sig i omstridt bredbåndssag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere