Artikel top billede

Styrelse efter klage over TDC: Kom endelig med forslag

De fire teleselskaber, der kritiserer konkurrencesituationen på det danske bredbåndsmarked, skal bare komme med deres forslag, siger Erhvervsstyrelsen nu.

Forleden skrev fire teleselskaber et åbent og kritisk brev til politikerne på Christiansborg.
Her kritiserer de det danske bredbåndsmarked for at have så dårlige konkurrenceforhold, at regeringens nye bredbåndmålsætninger bliver næsten umulige at leve op til.

De fire teleselskaber er Telenor, Telia, Global-Connect og Concepy.

Blandt andet udtalte Niels Zibrandtsen, administrerende direktør hos Global Connect, at det næsten er umuligt for dem at operere på kobbernettet.

TDC fralagde sig siden alt ansvar for konkurrencesituationen med begrundelsen, at det er Erhvervsstyrelsen, der står for at fastsætte priser og vilkår på TDC's kobbernet.

Vi er altid interesseret i at få konkret input

Hos Erhvervsstyrelsen er man dog lydhør overfor kritikken fra de fire teleselskaber.

"Vi har faktisk gennem længere tid efterspurgt konkrete input fra spillerne på markedet. Vi er meget interesseret i at høre om for eksempel priser og vilkår, der er fastsat i andre lande, og som er mere fordelagtige end de danske, og som vi dermed kan lade os inspirere af," siger Finn Petersen, der er vicedirektør hos Erhvervsstyrelsen.

Erhvervsstyrelsen står for at fastsætte priserne på de engrosprodukter, som dominerende udbydere skal levere til deres konkurrenter.

Ved dominerende udbydere menes en virksomhed, der groft sagt sidder på mere end 50 procent af markedet, som vedkommende skal sælge sine produkter til.

Herunder indgår TDC, der jo altså blandt andet sidder på kobbernettet i Danmark.

Vi vurderer hele tiden priserne

Men selvom Erhvervsstyrelsen opfordrer teleselskaberne til at komme på banen og give deres input, bliver priserne hele tiden vurderet, lyder det fra Erhvervsstyrelsen.

"Vi er i gang med at revurdere vores model, som vi fastsætter engrospriserne på baggrund af. Det gør vi med regelmæssige mellemrum," siger Finn Petersen og fortsætter:

"Men de priser, der er på eksempelvis kobber, er i forvejen meget lave. Hvis vi ser på Sverige er priserne dér over 30 procent højere."

Sådan står det til med konkurrencesituationen på det danske bredbåndsmarked

Men Finn Petersen, hvordan står det til med konkurrencesituationen på det danske bredbåndmarked?

"Der er konkurrence på det danske marked, man kan jo se, at priserne for slutbrugerne er helt i bund. Vi har også pålagt TDC at sikre, at forholdet mellem engrospriser og slutbrugerpriser gør det muligt for andre teleselskaber at konkurrere med TDC. Dermed undgås dumping. Endvidere kan selskaberne selvsagt selv etablere deres eget net," svarer Finn Petersen og tilføjer:

"Det danske marked er meget hårdt, og det er meget lave priser, der bliver tilbudt til slutbrugerne. Det giver selvfølgelig en meget stor udfordring for selskaberne, men til gengæld er det jo dejligt for kunderne."

Efter påske skulle de fire teleselskaber angiveligt komme med nogle mere konkrete forslag, der kan forbedre konkurrencesituationen på den danske bredbåndmarked.

Hos Erhvervsstyrelsen har man dog ikke modtaget nogle forslag endnu.

"Vi har ikke set nogle forslag endnu, men som sagt har vi i længere tid efterspurgt konkret input, så hvis de kommer med noget, vil vi selvfølgelig tage dem med i betragtning," slutter Finn Petersen.

Læs også:
TDC efter hård kritik fra rivaler: Ikke vores bord

Telefirmaer klager over TDC i samlet flok

Skoleret: Minister skal forklare sig i omstridt bredbåndssag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.