Artikel top billede

It-firmaer: Forlig mellem Google og EU rammer os

Google-konkurrenter skummer over muligheden for forlig mellem EU og Google, som de mener misbruger sin dominans til at holde konkurrenterne nede.

En måske kommmende aftale mellem Google og EU vækker vrede blandt en række af Googles konkurrenter.

Google er ved at nå frem til et forlig med EU's konkurrence-myndigheder, der mener, at Google misbruger sin dominerende position til at holde konkurrenterne ude fra markedet. Du kan læse mere om sagen her.

Men det pågældende forlig vil ikke stoppe Googles konkurrenceforvridende fremfærd, men blot fungere som en advarsel, lyder kritikken fra en række af selskabets konkurrenter.

Kernen i forliget er et forslag fra Google om, at selskabet fremover tydeligt vil markere, når det fremhæver dets egne tjenester.

Klart mærkat

Dette skal gøre det klart for brugerne, at de pågældende søge-resultater ikke er baseret på Googles normale søge-algoritmer, men tvunget kunstigt frem.

Ligeledes foreslår Google, at det fremover til inkludere links til konkurrerende søge-tjenester, når der bliver søgt på eksempelvis bestemte restaurant-typer. Dette er et område, hvor Google i dag tjener gode penge.

Samtidig vil Google betalte søgeresultater blive tydeligt adskilt fra de ikke-betalte resultater, så de vil fremstå mere som reklamer.

Bare ligegyldige mærkater

De foreslåede ændringer vil ikke forandre noget, lyder kritikken. Der er nemlig bare tale om en udvidede mærkater, som endda kan være med til at forstærke problemet.

Sådan lyder kritikken fra David Wood, der repræsenterer en stribe af de Google-konkurrenter, der har indbragt sagen for EU.

"De foreslåede ændringer ligner et resume af Google udviklings road-map og ikke et forsøg for løse problemerne med Googles søge-manipulering," lyder det fra direktør i it-selskabet Foundem, Shivaun Raff, der har klaget til EU over Google.

EU-Kommissionen har gransket Google siden november 2010, efter en række af selskabets konkurrenter beskyldte det for at fremhæve sine egne tjenester over for brugerne, når de søgte på sitet.

Konkurrenterne mener, at Google i stedet bør indstille sin søge-algoritme, så konkurrerende websites og tjenester bliver ligestillet, når der bliver søgt på Google søgetjenester.

Læs også:

[b]EU samler sammen til stor monopolsag mod Google

Microsoft: Google holder os ude af markedet

Ekspert: Google har meget at tabe i EU

Konkurrenter beskylder Google for søgemanipulation

EU har det kritiske blik rettet mod Google[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?