Artikel top billede

It-firmaer: Forlig mellem Google og EU rammer os

Google-konkurrenter skummer over muligheden for forlig mellem EU og Google, som de mener misbruger sin dominans til at holde konkurrenterne nede.

En måske kommmende aftale mellem Google og EU vækker vrede blandt en række af Googles konkurrenter.

Google er ved at nå frem til et forlig med EU's konkurrence-myndigheder, der mener, at Google misbruger sin dominerende position til at holde konkurrenterne ude fra markedet. Du kan læse mere om sagen her.

Men det pågældende forlig vil ikke stoppe Googles konkurrenceforvridende fremfærd, men blot fungere som en advarsel, lyder kritikken fra en række af selskabets konkurrenter.

Kernen i forliget er et forslag fra Google om, at selskabet fremover tydeligt vil markere, når det fremhæver dets egne tjenester.

Klart mærkat

Dette skal gøre det klart for brugerne, at de pågældende søge-resultater ikke er baseret på Googles normale søge-algoritmer, men tvunget kunstigt frem.

Ligeledes foreslår Google, at det fremover til inkludere links til konkurrerende søge-tjenester, når der bliver søgt på eksempelvis bestemte restaurant-typer. Dette er et område, hvor Google i dag tjener gode penge.

Samtidig vil Google betalte søgeresultater blive tydeligt adskilt fra de ikke-betalte resultater, så de vil fremstå mere som reklamer.

Bare ligegyldige mærkater

De foreslåede ændringer vil ikke forandre noget, lyder kritikken. Der er nemlig bare tale om en udvidede mærkater, som endda kan være med til at forstærke problemet.

Sådan lyder kritikken fra David Wood, der repræsenterer en stribe af de Google-konkurrenter, der har indbragt sagen for EU.

"De foreslåede ændringer ligner et resume af Google udviklings road-map og ikke et forsøg for løse problemerne med Googles søge-manipulering," lyder det fra direktør i it-selskabet Foundem, Shivaun Raff, der har klaget til EU over Google.

EU-Kommissionen har gransket Google siden november 2010, efter en række af selskabets konkurrenter beskyldte det for at fremhæve sine egne tjenester over for brugerne, når de søgte på sitet.

Konkurrenterne mener, at Google i stedet bør indstille sin søge-algoritme, så konkurrerende websites og tjenester bliver ligestillet, når der bliver søgt på Google søgetjenester.

Læs også:

[b]EU samler sammen til stor monopolsag mod Google

Microsoft: Google holder os ude af markedet

Ekspert: Google har meget at tabe i EU

Konkurrenter beskylder Google for søgemanipulation

EU har det kritiske blik rettet mod Google[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
“Holdningen er tilsyneladende, at it ikke har indflydelse på medarbejdertilfredshed”
"Når jeg ser, hvor meget man går op i indretning og arkitektur for at give medarbejderne de bedst tænkelige fysiske rammer, undrer det mig, at man ikke gør det samme, når vi leverer software til dem."
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”