Artikel top billede

NemID-angribere: Vi slår til mod Nets igen i dag

Gruppen, der lagde NemID ned i torsdags, vil forsøge at udføre et angreb igen i dag. Ser her, hvad gruppens planer går ud på med dagens angreb.

Danish Lulzteam, der torsdag den 11. april lagde NemID ned i omkring syv timer, fortæller til Computerworld, at gruppen vil forsøge at lægge NemID ned igen i dag, onsdag.

"... vi skal nok lige se, om vi kan komme igennem i morgen [den 17. april, red.], det kan jo være der stadig står et hul åbent ;)" skriver s0x, der er et af medlemmerne af Danish Lulzteam, til Computerworld.

Danish Lulzteam fortæller samtidig, at det er lykkedes Nets, der står for driften af NemID, at lukke ned for den type af DDoS-angreb, som gruppen startede med at lave.

Gruppen har gennem længere tid testet NemID's systemer, og stod oprindeligt også bag et DDoS-angreb tilbage i marts, fremgår det af Computerworlds interview med gruppen.

NemID: Vi har flere muligheder
Danish Lulzteam sender et par roser mod Nets, fordi virksomheden har formået at lukke et af de huller, som gruppen udnyttede til at starte med.

"Jeg prøvede lige og se, om de kunne ryge ned med samme metode, som vi brugte sidst, men det lader til at Nets rent faktisk har hørt efter, hvad vi har sagt og lukket for SYN-forbindelser i firewallen, meget fornuftigt! :)" skriver s0x.

Okay. Betyder det så, at det nu ikke er muligt at tage NemID ned nu?

"Det er jeg ikke helt sikker på, jeg har ikke lige afprøvet alle muligheder endnu :)" skriver s0x i chat-interviewet.

Fokus er nu udelukkende på NemID

Tilsyneladende fokuserer gruppen kun på NemID i øjeblikket.

Igennem flere succesfulde angreb er det lykkedes at bevise sårbarheden.

Udover NemID, som I har bevist, kan ligges ned ved nu at benytte to forskellige metoder, har I kig på andre udbydere?

"Nej. Jeg tror, at vi lader NemID-sagen stilne lidt af, og så må vi jo se, hvad der skal ske senere hen. Hvem ved :)" afslutter s0x.

Læs også:
NemID-hackere: Her er vores botnet - se det her

Medie: Ny bagmand står bag nyt NemID-nedbrud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.