Artikel top billede

NemID-angribere: Vi slår til mod Nets igen i dag

Gruppen, der lagde NemID ned i torsdags, vil forsøge at udføre et angreb igen i dag. Ser her, hvad gruppens planer går ud på med dagens angreb.

Danish Lulzteam, der torsdag den 11. april lagde NemID ned i omkring syv timer, fortæller til Computerworld, at gruppen vil forsøge at lægge NemID ned igen i dag, onsdag.

"... vi skal nok lige se, om vi kan komme igennem i morgen [den 17. april, red.], det kan jo være der stadig står et hul åbent ;)" skriver s0x, der er et af medlemmerne af Danish Lulzteam, til Computerworld.

Danish Lulzteam fortæller samtidig, at det er lykkedes Nets, der står for driften af NemID, at lukke ned for den type af DDoS-angreb, som gruppen startede med at lave.

Gruppen har gennem længere tid testet NemID's systemer, og stod oprindeligt også bag et DDoS-angreb tilbage i marts, fremgår det af Computerworlds interview med gruppen.

NemID: Vi har flere muligheder
Danish Lulzteam sender et par roser mod Nets, fordi virksomheden har formået at lukke et af de huller, som gruppen udnyttede til at starte med.

"Jeg prøvede lige og se, om de kunne ryge ned med samme metode, som vi brugte sidst, men det lader til at Nets rent faktisk har hørt efter, hvad vi har sagt og lukket for SYN-forbindelser i firewallen, meget fornuftigt! :)" skriver s0x.

Okay. Betyder det så, at det nu ikke er muligt at tage NemID ned nu?

"Det er jeg ikke helt sikker på, jeg har ikke lige afprøvet alle muligheder endnu :)" skriver s0x i chat-interviewet.

Fokus er nu udelukkende på NemID

Tilsyneladende fokuserer gruppen kun på NemID i øjeblikket.

Igennem flere succesfulde angreb er det lykkedes at bevise sårbarheden.

Udover NemID, som I har bevist, kan ligges ned ved nu at benytte to forskellige metoder, har I kig på andre udbydere?

"Nej. Jeg tror, at vi lader NemID-sagen stilne lidt af, og så må vi jo se, hvad der skal ske senere hen. Hvem ved :)" afslutter s0x.

Læs også:
NemID-hackere: Her er vores botnet - se det her

Medie: Ny bagmand står bag nyt NemID-nedbrud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere