Artikel top billede

Medie: Ny bagmand står bag nyt NemID-nedbrud

En enkelt person har taget ansvaret for, at NemID igen i dag kører ustabilt. Angrebsmetoden er denne gang skiftet ud i forhold til torsdagens store NemID-nedbrud.

Endnu en såkaldt hacktivist - en hacker med et politisk motiv - står bag NemID's ustabile drift i dag.

Ved angrebet i torsdags var det en hacktivist-gruppe med navnet Danish Lulz Team, der stod bag. Denne er det ifølge it-nyhedsavisen Version2 tilsyneladende en enkelt persons værk.

Motivet er i lighed med torsdagens angreb at sætte fokus på den manglende sikkerhed i NemID's centraliserede løsning.

"Jeg er simpelthen en simpel dansk statsborger som er meget bekymret over, at der ikke skulle så meget til for at lukke dem ned," forklarer den mulige gerningsmand i et chat-interview med Version2.

Den potentielle bagmand fortæller til it-nyhedssitet, at han ønsker at skære den manglende sikkerhed ud i pap, og derfor har han forsøgt at lægge login-servicen ned med endnu et DDoS-angreb.

Får fingeren ud af gaskammeret

Den formodede gerningsmand ryster tilsyneladende ikke i bukserne over, at handlinger med helt eller delvist at nedlægge NemID kan ende med en tur bag tremmer i flere år, hvis lovens lange arm skulle få fingrene i ham/hende.

"Hvis det hjælper danmark eller andre regeringer i at få fingeren ud af gaskammeret for at få noget bedre sikkerhed op at køre så fint," bliver der forklaret i chat-interviewet.

Angrebsmetoden er nogenlunde ens med torsdagens angreb, bortset fra en lille detalje.

"De gik på nettet på en side som mange mange kender, og som også bliver overvåget, men de brugte en booter; jeg bruger et botnet," lyder forklaringen fra den person, som indtil videre har taget ansvaret for den ustabile NemID-drift.

Om det nu også er vedkommende, som Version 2 har fået fat i, må for en tid stå hen i det uvisse.

"Version2 kender ikke den omtalte persons identitet, men har valgt alligevel at viderebringe citaterne på grund af historiens væsentlige karakter," runder nyhedssitet artiklen af med.

Læs her, hvordan NemID-leverandøren Nets håndterer situationen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere