Artikel top billede

Medie: Ny bagmand står bag nyt NemID-nedbrud

En enkelt person har taget ansvaret for, at NemID igen i dag kører ustabilt. Angrebsmetoden er denne gang skiftet ud i forhold til torsdagens store NemID-nedbrud.

Endnu en såkaldt hacktivist - en hacker med et politisk motiv - står bag NemID's ustabile drift i dag.

Ved angrebet i torsdags var det en hacktivist-gruppe med navnet Danish Lulz Team, der stod bag. Denne er det ifølge it-nyhedsavisen Version2 tilsyneladende en enkelt persons værk.

Motivet er i lighed med torsdagens angreb at sætte fokus på den manglende sikkerhed i NemID's centraliserede løsning.

"Jeg er simpelthen en simpel dansk statsborger som er meget bekymret over, at der ikke skulle så meget til for at lukke dem ned," forklarer den mulige gerningsmand i et chat-interview med Version2.

Den potentielle bagmand fortæller til it-nyhedssitet, at han ønsker at skære den manglende sikkerhed ud i pap, og derfor har han forsøgt at lægge login-servicen ned med endnu et DDoS-angreb.

Får fingeren ud af gaskammeret

Den formodede gerningsmand ryster tilsyneladende ikke i bukserne over, at handlinger med helt eller delvist at nedlægge NemID kan ende med en tur bag tremmer i flere år, hvis lovens lange arm skulle få fingrene i ham/hende.

"Hvis det hjælper danmark eller andre regeringer i at få fingeren ud af gaskammeret for at få noget bedre sikkerhed op at køre så fint," bliver der forklaret i chat-interviewet.

Angrebsmetoden er nogenlunde ens med torsdagens angreb, bortset fra en lille detalje.

"De gik på nettet på en side som mange mange kender, og som også bliver overvåget, men de brugte en booter; jeg bruger et botnet," lyder forklaringen fra den person, som indtil videre har taget ansvaret for den ustabile NemID-drift.

Om det nu også er vedkommende, som Version 2 har fået fat i, må for en tid stå hen i det uvisse.

"Version2 kender ikke den omtalte persons identitet, men har valgt alligevel at viderebringe citaterne på grund af historiens væsentlige karakter," runder nyhedssitet artiklen af med.

Læs her, hvordan NemID-leverandøren Nets håndterer situationen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital