Medie: Ny bagmand står bag nyt NemID-nedbrud

En enkelt person har taget ansvaret for, at NemID igen i dag kører ustabilt. Angrebsmetoden er denne gang skiftet ud i forhold til torsdagens store NemID-nedbrud.

Endnu en såkaldt hacktivist - en hacker med et politisk motiv - står bag NemID's ustabile drift i dag.

Ved angrebet i torsdags var det en hacktivist-gruppe med navnet Danish Lulz Team, der stod bag. Denne er det ifølge it-nyhedsavisen Version2 tilsyneladende en enkelt persons værk.

Motivet er i lighed med torsdagens angreb at sætte fokus på den manglende sikkerhed i NemID's centraliserede løsning.

"Jeg er simpelthen en simpel dansk statsborger som er meget bekymret over, at der ikke skulle så meget til for at lukke dem ned," forklarer den mulige gerningsmand i et chat-interview med Version2.

Den potentielle bagmand fortæller til it-nyhedssitet, at han ønsker at skære den manglende sikkerhed ud i pap, og derfor har han forsøgt at lægge login-servicen ned med endnu et DDoS-angreb.

Får fingeren ud af gaskammeret
Den formodede gerningsmand ryster tilsyneladende ikke i bukserne over, at handlinger med helt eller delvist at nedlægge NemID kan ende med en tur bag tremmer i flere år, hvis lovens lange arm skulle få fingrene i ham/hende.

"Hvis det hjælper danmark eller andre regeringer i at få fingeren ud af gaskammeret for at få noget bedre sikkerhed op at køre så fint," bliver der forklaret i chat-interviewet.

Angrebsmetoden er nogenlunde ens med torsdagens angreb, bortset fra en lille detalje.

"De gik på nettet på en side som mange mange kender, og som også bliver overvåget, men de brugte en booter; jeg bruger et botnet," lyder forklaringen fra den person, som indtil videre har taget ansvaret for den ustabile NemID-drift.

Om det nu også er vedkommende, som Version 2 har fået fat i, må for en tid stå hen i det uvisse.

"Version2 kender ikke den omtalte persons identitet, men har valgt alligevel at viderebringe citaterne på grund af historiens væsentlige karakter," runder nyhedssitet artiklen af med.

Læs her, hvordan NemID-leverandøren Nets håndterer situationen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.