Artikel top billede

Medie: Ny bagmand står bag nyt NemID-nedbrud

En enkelt person har taget ansvaret for, at NemID igen i dag kører ustabilt. Angrebsmetoden er denne gang skiftet ud i forhold til torsdagens store NemID-nedbrud.

Endnu en såkaldt hacktivist - en hacker med et politisk motiv - står bag NemID's ustabile drift i dag.

Ved angrebet i torsdags var det en hacktivist-gruppe med navnet Danish Lulz Team, der stod bag. Denne er det ifølge it-nyhedsavisen Version2 tilsyneladende en enkelt persons værk.

Motivet er i lighed med torsdagens angreb at sætte fokus på den manglende sikkerhed i NemID's centraliserede løsning.

"Jeg er simpelthen en simpel dansk statsborger som er meget bekymret over, at der ikke skulle så meget til for at lukke dem ned," forklarer den mulige gerningsmand i et chat-interview med Version2.

Den potentielle bagmand fortæller til it-nyhedssitet, at han ønsker at skære den manglende sikkerhed ud i pap, og derfor har han forsøgt at lægge login-servicen ned med endnu et DDoS-angreb.

Får fingeren ud af gaskammeret

Den formodede gerningsmand ryster tilsyneladende ikke i bukserne over, at handlinger med helt eller delvist at nedlægge NemID kan ende med en tur bag tremmer i flere år, hvis lovens lange arm skulle få fingrene i ham/hende.

"Hvis det hjælper danmark eller andre regeringer i at få fingeren ud af gaskammeret for at få noget bedre sikkerhed op at køre så fint," bliver der forklaret i chat-interviewet.

Angrebsmetoden er nogenlunde ens med torsdagens angreb, bortset fra en lille detalje.

"De gik på nettet på en side som mange mange kender, og som også bliver overvåget, men de brugte en booter; jeg bruger et botnet," lyder forklaringen fra den person, som indtil videre har taget ansvaret for den ustabile NemID-drift.

Om det nu også er vedkommende, som Version 2 har fået fat i, må for en tid stå hen i det uvisse.

"Version2 kender ikke den omtalte persons identitet, men har valgt alligevel at viderebringe citaterne på grund af historiens væsentlige karakter," runder nyhedssitet artiklen af med.

Læs her, hvordan NemID-leverandøren Nets håndterer situationen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere