Artikel top billede

Foto: Knut Lövstuhagen, SAS Group

SAS dropper CSC til fordel for ny it-kæmpe

Det skandinaviske flyselskab SAS dropper CSC og vælger ny leverandør af it fra 1. januar.

Det pressede flyselskab SAS valgte mandag den indiske it-kæmpe Tata TCS som ny leverandør af it til koncernen.

Det offentliggør SAS inden længe, erfarer Computerworld.

Dermed vrager SAS it-giganten CSC, der gennem datterselskabet CSC Airline Solutions i næsten 10 år har været leverandør siden købet af SAS Data.

Valget af Tata TCS, der tidligere har stjålet TDC-kontrakter for milliarder fra CSC, kommer som led i en gigantisk spareoffensiv hos det kriseramte SAS, der med de statslige ejere i Skandinavien som garanter i vinters med nød og næppe sikrede firmaets fortsatte overlevelse.

Leverandøren CSC, der nu mister endnu en kæmpekunde, har så sent som i sidste uge udmeldt, at firmaet igen må afskedige hundreder af ansatte.

Det er blot tre måneder siden, at hundreder af fyrede medarbejdere havde sidste dag hos virksomheden, der i fjor havde næsten en milliard kroner i underskud.

Ifølge Computerworlds oplysninger er tabet af SAS som kunde ikke indregnet i den senest udmeldte fyringsrunde.

Angiveligt kommer tabet af kæmpekontrakten ikke til at betyde nye afskedigelser af personale hos CSC Danmark.

I stedet skal omkring 140 ansatte hos CSC Airline Solutions angiveligt overdrages til den indiske it-kæmpe den 1. januar 2014, hvor SAS' kontrakt med CSC udløber.

Hos SAS ønsker pressechef Trine Kromann-Mikkelsen ikke at bekræfte oplysningerne.  

Heller ikke CSC har nogen kommentarer til Computerworld, oplyser pressechef Kim E. Møller.

Læs også:
CSC Danmark kan blive alvorligt ramt af SAS-problemer

Sådan vil SAS-problemer ramme de it-ansatte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.