Artikel top billede

Foto: Knut Lövstuhagen, SAS Group (Foto: SAS Group / Knut Lövstuhagen)

SAS dropper CSC til fordel for ny it-kæmpe

Det skandinaviske flyselskab SAS dropper CSC og vælger ny leverandør af it fra 1. januar.

Det pressede flyselskab SAS valgte mandag den indiske it-kæmpe Tata TCS som ny leverandør af it til koncernen.

Det offentliggør SAS inden længe, erfarer Computerworld.

Dermed vrager SAS it-giganten CSC, der gennem datterselskabet CSC Airline Solutions i næsten 10 år har været leverandør siden købet af SAS Data.

Valget af Tata TCS, der tidligere har stjålet TDC-kontrakter for milliarder fra CSC, kommer som led i en gigantisk spareoffensiv hos det kriseramte SAS, der med de statslige ejere i Skandinavien som garanter i vinters med nød og næppe sikrede firmaets fortsatte overlevelse.

Leverandøren CSC, der nu mister endnu en kæmpekunde, har så sent som i sidste uge udmeldt, at firmaet igen må afskedige hundreder af ansatte.

Det er blot tre måneder siden, at hundreder af fyrede medarbejdere havde sidste dag hos virksomheden, der i fjor havde næsten en milliard kroner i underskud.

Ifølge Computerworlds oplysninger er tabet af SAS som kunde ikke indregnet i den senest udmeldte fyringsrunde.

Angiveligt kommer tabet af kæmpekontrakten ikke til at betyde nye afskedigelser af personale hos CSC Danmark.

I stedet skal omkring 140 ansatte hos CSC Airline Solutions angiveligt overdrages til den indiske it-kæmpe den 1. januar 2014, hvor SAS' kontrakt med CSC udløber.

Hos SAS ønsker pressechef Trine Kromann-Mikkelsen ikke at bekræfte oplysningerne.  

Heller ikke CSC har nogen kommentarer til Computerworld, oplyser pressechef Kim E. Møller.

Læs også:
CSC Danmark kan blive alvorligt ramt af SAS-problemer

Sådan vil SAS-problemer ramme de it-ansatte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere