Artikel top billede

Staten helt blank: Har ingen business case om tvungen e-mail

Om kort tid skal danske virksomheder og borgere tvinges til at benytte digital post. Men hvad får staten egentlig samlet ud af den manøvre i kroner og ører? Det ved ingen.

Senere i år er danske virksomheder tvunget til at kommunikere digitalt med det offentlige, mens det for borgernes vedkommende gør sig gældende ultimo 2014.

Sidste år forklarede daværende vicedirektør og nuværende direktør i Digitaliseringsstyrelsen, Lars Frelle-Petersen om årsagerne til at indføre den digitale post for borgere og virksomheder.

"Disse tiltag handler først og fremmest om et stort besparelsespotentiale," lød beskeden dengang.

Mere præcis forventer staten at spare en lille halv milliard kroner med indførelsen af digital post, hvilket du kan læse mere om her.

Gynger og karruseller

Men hvad staten vinder på de digitale karruseller, kan der tabes på analoge gynger i det delvist statsejede Post Danmark, som tidligere har fortalt om tab på "nogle hundrede millioner kroner" som følge af indførelsen af den digitale post.

Hertil kommer givetvis tab af arbejdspladser i Post Danmark, som allerede har været igennem flere sparerunder i de senere år.

Post Danmark er en del af PostNord AB, hvor den svenske stat ejer 60 procent, mens den danske stat ejer 40 procent. 

Computerworld har derfor spurgt Digitaliseringsstyrelsen, hvad den store business case egentlig er for staten, når den på den ene side sparer på portoen, og på den anden side sætter penge til i tabte post-indtægter og tabte arbejdspladser som følge af indførelsen af den digitale post.

Og her er svaret ganske kort:

"Vi har ikke kendskab til en samlet business case a la den, du beskriver," lyder det skriftlige svar fra Digitaliseringsstyrelsens pressechef Geske Fischer-Hansen til Computerworld.

Du kan her læse, hvor mange danskere, der allerede på nuværende tidspunkt er hoppet over på den digitale post.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere