Artikel top billede

Staten helt blank: Har ingen business case om tvungen e-mail

Om kort tid skal danske virksomheder og borgere tvinges til at benytte digital post. Men hvad får staten egentlig samlet ud af den manøvre i kroner og ører? Det ved ingen.

Senere i år er danske virksomheder tvunget til at kommunikere digitalt med det offentlige, mens det for borgernes vedkommende gør sig gældende ultimo 2014.

Sidste år forklarede daværende vicedirektør og nuværende direktør i Digitaliseringsstyrelsen, Lars Frelle-Petersen om årsagerne til at indføre den digitale post for borgere og virksomheder.

"Disse tiltag handler først og fremmest om et stort besparelsespotentiale," lød beskeden dengang.

Mere præcis forventer staten at spare en lille halv milliard kroner med indførelsen af digital post, hvilket du kan læse mere om her.

Gynger og karruseller

Men hvad staten vinder på de digitale karruseller, kan der tabes på analoge gynger i det delvist statsejede Post Danmark, som tidligere har fortalt om tab på "nogle hundrede millioner kroner" som følge af indførelsen af den digitale post.

Hertil kommer givetvis tab af arbejdspladser i Post Danmark, som allerede har været igennem flere sparerunder i de senere år.

Post Danmark er en del af PostNord AB, hvor den svenske stat ejer 60 procent, mens den danske stat ejer 40 procent. 

Computerworld har derfor spurgt Digitaliseringsstyrelsen, hvad den store business case egentlig er for staten, når den på den ene side sparer på portoen, og på den anden side sætter penge til i tabte post-indtægter og tabte arbejdspladser som følge af indførelsen af den digitale post.

Og her er svaret ganske kort:

"Vi har ikke kendskab til en samlet business case a la den, du beskriver," lyder det skriftlige svar fra Digitaliseringsstyrelsens pressechef Geske Fischer-Hansen til Computerworld.

Du kan her læse, hvor mange danskere, der allerede på nuværende tidspunkt er hoppet over på den digitale post.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.