Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Microsoft genindfører start-knappen et uvant sted

Windows-startknappen er tilbage på Microsoft-maskiner, men den skal fremover hentes frem fra et noget overraskende sted.

Debatten om Microsofts manglende start-knap i den seneste version af Windows-styresystemet har været lang, sej og er mest af alt gået på, at brugerne vil have start-knappen tilbage til Windows.

Hele 79 procent af Computerworlds læsere vil således også have start-knappen tilbage i Windows, hvor den altid har været. 

Og nu ser det ud til, at Microsoft har lyttet til kritikken ved at genindføre start-knappen.

Dog ikke nede i venstre hjørne på skærmen, som man ellers kunne forvente.

It-giganten har i stedet valgt at introducere to computer-mus designet specifikt til Windows, som begge indeholder en Windows (start) knap.

Det skriver Microsoft på sin blog


Her er de to Windows-mus, som de er præsenteret på Microsofts egen hjemmeside. 

Forskellige priser på musene

Prisen på den dyreste af de to mus ligger på omkring 230 kroner for den dyreste, Sculpt Comfort Mouse, der indeholder adgang til avancerede funktioner i Windows som eksempelvis adgang til åbne apps, som kan vælges ved et fingertryk.

Musen tilslutter sig din maskine via en bluetooth-forbindelse, og den benytter sig af Microsofts egen Bluetrack-teknologien, som er en kombination af optisk og laserstyring.

"Sculpt Comfort Mouse har en berøringsfølsom blå stribe på siden, som hedder Windows touch tab, som gør det nemt at navigere i Windows 8 med en berøring eller et fingerstrøg. Når den bliver aktiveret, vil den naturligvis tage dig til start-skærmen ligesom Windows-knapperne på keyboardet, på PC'er og på tablets," skriver Microsoft om sin ene nye mus.

Den anden mus - Sculpt Mobile Mouse - er noget billigere med sit prisskilt på omkring 175 kroner.

Til den pris kan du forvente en mus, der har en Windows-knap til både version 7 og til Windows 8, og den kan samtidig scrolle sidelæns. Den billigste af de to nye Windows-mus har en trådløs USB-sender.

Den billigste Windows-mus bliver sendt på markedet i denne måned, mens den noget dyrere mus er i handlen inden for en måneds tid.

Læs også:
Balladen om en startknap - en stor mulighed for Microsoft

Derfor er der ingen startknap i Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.