Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Microsoft genindfører start-knappen et uvant sted

Windows-startknappen er tilbage på Microsoft-maskiner, men den skal fremover hentes frem fra et noget overraskende sted.

Debatten om Microsofts manglende start-knap i den seneste version af Windows-styresystemet har været lang, sej og er mest af alt gået på, at brugerne vil have start-knappen tilbage til Windows.

Hele 79 procent af Computerworlds læsere vil således også have start-knappen tilbage i Windows, hvor den altid har været. 

Og nu ser det ud til, at Microsoft har lyttet til kritikken ved at genindføre start-knappen.

Dog ikke nede i venstre hjørne på skærmen, som man ellers kunne forvente.

It-giganten har i stedet valgt at introducere to computer-mus designet specifikt til Windows, som begge indeholder en Windows (start) knap.

Det skriver Microsoft på sin blog


Her er de to Windows-mus, som de er præsenteret på Microsofts egen hjemmeside. 

Forskellige priser på musene

Prisen på den dyreste af de to mus ligger på omkring 230 kroner for den dyreste, Sculpt Comfort Mouse, der indeholder adgang til avancerede funktioner i Windows som eksempelvis adgang til åbne apps, som kan vælges ved et fingertryk.

Musen tilslutter sig din maskine via en bluetooth-forbindelse, og den benytter sig af Microsofts egen Bluetrack-teknologien, som er en kombination af optisk og laserstyring.

"Sculpt Comfort Mouse har en berøringsfølsom blå stribe på siden, som hedder Windows touch tab, som gør det nemt at navigere i Windows 8 med en berøring eller et fingerstrøg. Når den bliver aktiveret, vil den naturligvis tage dig til start-skærmen ligesom Windows-knapperne på keyboardet, på PC'er og på tablets," skriver Microsoft om sin ene nye mus.

Den anden mus - Sculpt Mobile Mouse - er noget billigere med sit prisskilt på omkring 175 kroner.

Til den pris kan du forvente en mus, der har en Windows-knap til både version 7 og til Windows 8, og den kan samtidig scrolle sidelæns. Den billigste af de to nye Windows-mus har en trådløs USB-sender.

Den billigste Windows-mus bliver sendt på markedet i denne måned, mens den noget dyrere mus er i handlen inden for en måneds tid.

Læs også:
Balladen om en startknap - en stor mulighed for Microsoft

Derfor er der ingen startknap i Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere