Artikel top billede

Telebranchens vilde entreprenør - sådan scorer han kassen igen og igen

ComputerViews: Serie-iværksætteren Frank Rasmussen har en særlig evne, som ikke mange - om nogen - i Danmark evner at matche.

ComputerViews: Det vækker opsigt i den danske telebranche, når enfant terriblen Frank Rasmussen pludselig barsler med et nyt teleselskab.

Den dynamiske tele-iværksætter har nemlig flere gange bevist, at han har næse for u-udnyttede huller i den danske telemarked i en grad, der flere gange har tvunget hele telebranchen til at følge efter hans initiativer.

Nu er han på banen igen - og igen er det med et nyt teleselskab, der får navnet Justfone. Det kan du læse mere om her.

Frank Rasmussen har gennem årene stiftet og solgt i alt otte it- og telefirmaer.

Her er Frank Rasmussen-modellen

Modellen er den samme hver gang:

Han ser et hul i markedet med masser af kunde-appeal og udfylder det med et selskab med nye og ofte enkle og billige produkter.

Derefter afhænder han for en formue hele molevitten i en fart til et af de velhavende teleselskaber, der altid hungrer efter flere kunder og gerne vil have en vis kontrol over prisudviklingen på markedet.

Kort sagt: Volumen og kundebasen bankes op på rekordtid, hvorefter den størst mulige gevinst høstes. Og så videre til næste projekt.

Med denne model har Frank Rasmussen efterhånden solgt selskaber for 650 millioner kroner, fortæller han til Børsen.

Det er ikke kærlighed - det er business

Hans hemmelighed er en kombination af to ting: Dels et skarpt blik for de ting, der kan trække kunderne til. Dels en aldeles usentimental indstilling til sine forretninger.

Den sidste evne er nok så vigtig. I modsætning til mange mindre drevne iværksættere knytter han sig nemlig ikke til sine projekter. Det gør, at han uden det mindste vemod tjept skiller sig af med sin nye darling, så snart den rigtige mulighed byder dig.

Det bunder ikke mindst i, at Frank Rasmussen er kendt for at have masser af ideer - også mange flere, end han kan bruge. Han ved, at der altid vil komme nye projekter, nye muligheder for lukrative frasalg.

Her er hans helt uvidenskabelige hemmelighed

Selv begrunder han ganske uvidenskabeligt sit blik for at skabe publikums-baskere med sine egne behov.

"Jeg tager udgangspunkt i mig selv. Hvis jeg mangler noget på markedet, er der sikkert også andre, som også har behov for det," har han tidligere sagt til Computerworld.

Sådan er det også med det nye selskab, som Frank Rasmussen vil bygge op omkring en idé om at kombinere it-løsninger med telefoni-abonnementer med blandt andet avancerede kø-systemer.

"Jeg fatter ikke, at mobilbranchen stadig har en telefonsvarer, man skal ringe og aflytte. For alle hader at gøre det," siger han til Børsen.

Prisen er således ikke længere det bærende issue. Men det var det engang, da Frank Rasmussen selv mente, at mobilmarkedet var 'for pludret' og havde alt for komplekte produkter, som ikke var til at hitte rundt i.

Det førte til etableringen af lavprisselskabet Telmore. Det blev straks en publikumsmagnet med sine meget enkle ydelser uden dikkedarer til lave priser i et marked, der ellers var præget af komplicerede produkter.

Selskabet fik på rekordtid en halv million kunder og var i 2004 blevet så stor en trussel mod TDC, at TDC købte det for angiveligt 400 millioner kroner.

Senere kom Frank Rasmussen på banen med Bibob, der også var baseret på en idé om enkelhed.

Tjente aldrig en krone på driften

Bibob tjente aldrig en krone på driften, men blev efter et stort milliontab alligevel solgt for 93 millioner kroner til Telenor.

Det kan du læse mere om her. 

Salget kom angiveligt ikke mindst i stand, fordi Frank Rasmussen truede med at flytte de mange Bibob-kunder helt væk fra Telenors netværk, som selskabet anvendte.

Frank Rasmussens næse for telemarkedets næste udviklingstrin er efterhånden velkendt i den danske telebranche.

Og på mange måder har han i dag opnået en position, hvor hans indflydelse er selvforstærkende. Netop fordi det er Frank Rasmussens idé, spidser alle øren. Og kigger ekstra opmærksomt på ideen.

Frank Rasmussen er angiveligt bundet af en konkurrenceklausul indtil 2014.

Først derefter vil vi få at se, om han igen kan omvælte det danske telemarked og tjene kassen.

Læs også:

Frank Rasmussen på trapperne med nyt firma

Frank Rasmussen snart klar med nyt iværksætter-eventyr

Frank Rasmussen vil starte nyt teleselskab - Sælger MVNO Systems til Telenor

Telenor køber Frank Rasmussens BiBoB

Frank Rasmussen klar med nyt teleeventyr

Frank Rasmussen snart klar med nyt iværksætter-eventyr

Frank Rasmussen klar til at sælge igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.