Artikel top billede

Telebranchens vilde entreprenør - sådan scorer han kassen igen og igen

ComputerViews: Serie-iværksætteren Frank Rasmussen har en særlig evne, som ikke mange - om nogen - i Danmark evner at matche.

ComputerViews: Det vækker opsigt i den danske telebranche, når enfant terriblen Frank Rasmussen pludselig barsler med et nyt teleselskab.

Den dynamiske tele-iværksætter har nemlig flere gange bevist, at han har næse for u-udnyttede huller i den danske telemarked i en grad, der flere gange har tvunget hele telebranchen til at følge efter hans initiativer.

Nu er han på banen igen - og igen er det med et nyt teleselskab, der får navnet Justfone. Det kan du læse mere om her.

Frank Rasmussen har gennem årene stiftet og solgt i alt otte it- og telefirmaer.

Her er Frank Rasmussen-modellen

Modellen er den samme hver gang:

Han ser et hul i markedet med masser af kunde-appeal og udfylder det med et selskab med nye og ofte enkle og billige produkter.

Derefter afhænder han for en formue hele molevitten i en fart til et af de velhavende teleselskaber, der altid hungrer efter flere kunder og gerne vil have en vis kontrol over prisudviklingen på markedet.

Kort sagt: Volumen og kundebasen bankes op på rekordtid, hvorefter den størst mulige gevinst høstes. Og så videre til næste projekt.

Med denne model har Frank Rasmussen efterhånden solgt selskaber for 650 millioner kroner, fortæller han til Børsen.

Det er ikke kærlighed - det er business

Hans hemmelighed er en kombination af to ting: Dels et skarpt blik for de ting, der kan trække kunderne til. Dels en aldeles usentimental indstilling til sine forretninger.

Den sidste evne er nok så vigtig. I modsætning til mange mindre drevne iværksættere knytter han sig nemlig ikke til sine projekter. Det gør, at han uden det mindste vemod tjept skiller sig af med sin nye darling, så snart den rigtige mulighed byder dig.

Det bunder ikke mindst i, at Frank Rasmussen er kendt for at have masser af ideer - også mange flere, end han kan bruge. Han ved, at der altid vil komme nye projekter, nye muligheder for lukrative frasalg.

Her er hans helt uvidenskabelige hemmelighed

Selv begrunder han ganske uvidenskabeligt sit blik for at skabe publikums-baskere med sine egne behov.

"Jeg tager udgangspunkt i mig selv. Hvis jeg mangler noget på markedet, er der sikkert også andre, som også har behov for det," har han tidligere sagt til Computerworld.

Sådan er det også med det nye selskab, som Frank Rasmussen vil bygge op omkring en idé om at kombinere it-løsninger med telefoni-abonnementer med blandt andet avancerede kø-systemer.

"Jeg fatter ikke, at mobilbranchen stadig har en telefonsvarer, man skal ringe og aflytte. For alle hader at gøre det," siger han til Børsen.

Prisen er således ikke længere det bærende issue. Men det var det engang, da Frank Rasmussen selv mente, at mobilmarkedet var 'for pludret' og havde alt for komplekte produkter, som ikke var til at hitte rundt i.

Det førte til etableringen af lavprisselskabet Telmore. Det blev straks en publikumsmagnet med sine meget enkle ydelser uden dikkedarer til lave priser i et marked, der ellers var præget af komplicerede produkter.

Selskabet fik på rekordtid en halv million kunder og var i 2004 blevet så stor en trussel mod TDC, at TDC købte det for angiveligt 400 millioner kroner.

Senere kom Frank Rasmussen på banen med Bibob, der også var baseret på en idé om enkelhed.

Tjente aldrig en krone på driften

Bibob tjente aldrig en krone på driften, men blev efter et stort milliontab alligevel solgt for 93 millioner kroner til Telenor.

Det kan du læse mere om her. 

Salget kom angiveligt ikke mindst i stand, fordi Frank Rasmussen truede med at flytte de mange Bibob-kunder helt væk fra Telenors netværk, som selskabet anvendte.

Frank Rasmussens næse for telemarkedets næste udviklingstrin er efterhånden velkendt i den danske telebranche.

Og på mange måder har han i dag opnået en position, hvor hans indflydelse er selvforstærkende. Netop fordi det er Frank Rasmussens idé, spidser alle øren. Og kigger ekstra opmærksomt på ideen.

Frank Rasmussen er angiveligt bundet af en konkurrenceklausul indtil 2014.

Først derefter vil vi få at se, om han igen kan omvælte det danske telemarked og tjene kassen.

Læs også:

Frank Rasmussen på trapperne med nyt firma

Frank Rasmussen snart klar med nyt iværksætter-eventyr

Frank Rasmussen vil starte nyt teleselskab - Sælger MVNO Systems til Telenor

Telenor køber Frank Rasmussens BiBoB

Frank Rasmussen klar med nyt teleeventyr

Frank Rasmussen snart klar med nyt iværksætter-eventyr

Frank Rasmussen klar til at sælge igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere