BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Læsterlige tæv: Derfor halter vi langt bagefter på mobilområdet

Vi kan ikke følge med, når det gælder udrulning af højhastigheds-mobilnetværk. Og det er der en bestemt grund til. Se den her.

Det europæiske mobilmarked halter langt bagefter det amerikanske.

Sådan lyder det fra mobil-organisationen GSMA.

Det er en ny verden.

For ikke så mange år siden humpede USA langt bagefter det europæiske mobilmarked, hvor operatørerne i højt tempo udrullede teknologier som GPRS og Edge og forskellige 3G-tjenester lang tid før de amerikanske.

Men den tid er nu omme.

Ifølge GSMA-rapporten "Mobile Wireless Performance in the EU and US" har de amerikanske operatører overhalet de europæiske, når det gælder udrulning af fremtidens mobil-teknologier.

Og det er Europas egen skyld, hedder det i rapporten.

GSMA peger på europæisk lovgivning samt manglen på en fælles-europæisk strategi for udrulning af næste generations mobil-tjenester som de væsentligste årsager til, at Europa ikke længere kan følge med USA.

Engang førende
"Europa var engang førende på mobil-området med en bred vifte af selskaber, der banede vejen for den innovation, som mere end 3,2 milliarder brugere over hele verden nu har glæde af," siger GSMA-chef Anne Bouverot til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Hun siger, at Europa i meget høj grad i dag halter bagefter andre 'avancerede økonomier,' som hun siger. De tæller blandt andre USA.

"Rapporten bekræfter, at Europa helt har mistet sin position på mobil-området. Nye reformer kunne klart føre til forbedringer og skabe store fordele for de europæiske forbrugere og den økonomiske vækst," siger hun.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.