Artikel top billede

Læsterlige tæv: Derfor halter vi langt bagefter på mobilområdet

Vi kan ikke følge med, når det gælder udrulning af højhastigheds-mobilnetværk. Og det er der en bestemt grund til. Se den her.

Det europæiske mobilmarked halter langt bagefter det amerikanske.

Sådan lyder det fra mobil-organisationen GSMA.

Det er en ny verden.

For ikke så mange år siden humpede USA langt bagefter det europæiske mobilmarked, hvor operatørerne i højt tempo udrullede teknologier som GPRS og Edge og forskellige 3G-tjenester lang tid før de amerikanske.

Men den tid er nu omme.

Ifølge GSMA-rapporten "Mobile Wireless Performance in the EU and US" har de amerikanske operatører overhalet de europæiske, når det gælder udrulning af fremtidens mobil-teknologier.

Og det er Europas egen skyld, hedder det i rapporten.

GSMA peger på europæisk lovgivning samt manglen på en fælles-europæisk strategi for udrulning af næste generations mobil-tjenester som de væsentligste årsager til, at Europa ikke længere kan følge med USA.

Engang førende

"Europa var engang førende på mobil-området med en bred vifte af selskaber, der banede vejen for den innovation, som mere end 3,2 milliarder brugere over hele verden nu har glæde af," siger GSMA-chef Anne Bouverot til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Hun siger, at Europa i meget høj grad i dag halter bagefter andre 'avancerede økonomier,' som hun siger. De tæller blandt andre USA.

"Rapporten bekræfter, at Europa helt har mistet sin position på mobil-området. Nye reformer kunne klart føre til forbedringer og skabe store fordele for de europæiske forbrugere og den økonomiske vækst," siger hun.

Derfor halter Europa så langt bagefter

Rapporten henviser til, at EU-kommissionen i de seneste år har vedtaget to omfattende love, der har tvunget roaming-priserne for både tale og datatrafik ned.

Det kan du læse mere om her.

GSMA mener, at den tvungne pris-sænkning af de engang så berygtede europæiske roaming-takster har kostet mobil-operatørerne så mange penge, at de har droppet de nødvendige investeringer i en hurtig udrulning af fremtidens 4G-infrastruktur.

Ifølge rapporten anvender de amerikanske forbrugere mobil-tjenesterne langt mere intenst end de europæiske brugere.

"Amerikanerne forbruger fem gange flere tale-minutter og næsten dobbelt så meget data som de europæiske brugere," hedder det i rapporten.

GSMA vurderer, at næsten 20 procent af de amerikanske mobiler vil være forbundet til 4G-netværk ved årets udgang. I Europa vil det være mindre end to procent, hedder det.

Samtidig er den gennnemsnitlige mobilforbindelse i USA 75 procent hurtigere end den gennemsnitlige europæiske forbundelse.

Læs også:

Derfor bliver 5G et totalt anderledes mobilnetværk

4G snart forældet - nu kommer det ultra-hurtige 5G

5G kommer: Så vildt bliver det

Telenor åbner for 4G i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere