Artikel top billede

Læsterlige tæv: Derfor halter vi langt bagefter på mobilområdet

Vi kan ikke følge med, når det gælder udrulning af højhastigheds-mobilnetværk. Og det er der en bestemt grund til. Se den her.

Det europæiske mobilmarked halter langt bagefter det amerikanske.

Sådan lyder det fra mobil-organisationen GSMA.

Det er en ny verden.

For ikke så mange år siden humpede USA langt bagefter det europæiske mobilmarked, hvor operatørerne i højt tempo udrullede teknologier som GPRS og Edge og forskellige 3G-tjenester lang tid før de amerikanske.

Men den tid er nu omme.

Ifølge GSMA-rapporten "Mobile Wireless Performance in the EU and US" har de amerikanske operatører overhalet de europæiske, når det gælder udrulning af fremtidens mobil-teknologier.

Og det er Europas egen skyld, hedder det i rapporten.

GSMA peger på europæisk lovgivning samt manglen på en fælles-europæisk strategi for udrulning af næste generations mobil-tjenester som de væsentligste årsager til, at Europa ikke længere kan følge med USA.

Engang førende

"Europa var engang førende på mobil-området med en bred vifte af selskaber, der banede vejen for den innovation, som mere end 3,2 milliarder brugere over hele verden nu har glæde af," siger GSMA-chef Anne Bouverot til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Hun siger, at Europa i meget høj grad i dag halter bagefter andre 'avancerede økonomier,' som hun siger. De tæller blandt andre USA.

"Rapporten bekræfter, at Europa helt har mistet sin position på mobil-området. Nye reformer kunne klart føre til forbedringer og skabe store fordele for de europæiske forbrugere og den økonomiske vækst," siger hun.

Derfor halter Europa så langt bagefter

Rapporten henviser til, at EU-kommissionen i de seneste år har vedtaget to omfattende love, der har tvunget roaming-priserne for både tale og datatrafik ned.

Det kan du læse mere om her.

GSMA mener, at den tvungne pris-sænkning af de engang så berygtede europæiske roaming-takster har kostet mobil-operatørerne så mange penge, at de har droppet de nødvendige investeringer i en hurtig udrulning af fremtidens 4G-infrastruktur.

Ifølge rapporten anvender de amerikanske forbrugere mobil-tjenesterne langt mere intenst end de europæiske brugere.

"Amerikanerne forbruger fem gange flere tale-minutter og næsten dobbelt så meget data som de europæiske brugere," hedder det i rapporten.

GSMA vurderer, at næsten 20 procent af de amerikanske mobiler vil være forbundet til 4G-netværk ved årets udgang. I Europa vil det være mindre end to procent, hedder det.

Samtidig er den gennnemsnitlige mobilforbindelse i USA 75 procent hurtigere end den gennemsnitlige europæiske forbundelse.

Læs også:

Derfor bliver 5G et totalt anderledes mobilnetværk

4G snart forældet - nu kommer det ultra-hurtige 5G

5G kommer: Så vildt bliver det

Telenor åbner for 4G i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere