Artikel top billede

Nu bliver dataroaming billigere

Fra den 1. juli bliver det igen billigere at bruge sin mobiltelefon i andre EU-lande.

Både EU-Kommissionen og EU-parlamentet har nu godkendt en ny aftale, som sænker roamingpriserne på mobiltelefoni og datatjenester. De nye regler træder i kraft den 1. juli 2012. De erstatter en forordning fra 2007, der udløber den 30. juni.

Prisen for at downloade data bliver fremover maksimalt på 0,70 euro per megabyte. Det bliver yderligere sænket til 0,45 euro i 2013 og 0,20 euro i 2014.

Der har hidtil ikke været noget loft over, hvor høje priser teleselskaberne kan opkræve for mobile datatjenester.

Det nye prisloft for telefonopkald bliver på 0,29 euro i minuttet fra den 1. juli og sænkes til 0,19 euro i juli 2014. Det nuværende loft er på 0,35 euro.

Det bliver også billigere at sende sms-beskeder. Prisen for at sende en sms falder fra den nuværende grænse på 0,11 euro til 0,09 euro fra den 1. juli i år og til 0,06 euro fra 1. juli 2014.

EU sænker også prisloftet for modtagne opkald per minut, der falder fra 0,11 euro i dag til 0,05 euro i 2014.

De advarsler, som teleselskaberne afsender ved rejser inden for EU for at forebygge ubehagelige overraskelser på næste telefonregning, vil fremover også skulle sendes ved rejser uden for EU.

Det betyder at man modtager en advarsel når man rejser uden for EU, når man nærmer sig et forbrug på 50 euro inden for en måned.

Et andet element i den nye aftale er, at kunderne fra 2014 får mulighed for at købe deres roamingtjenester fra forskellige teleselskaber uden at skulle skifte telefonnummer.

Mobiloperatører får mulighed for at byde ind på andre operatørers net til engrospriser for at kunne udbyde roamingtjenester.

Det indebærer altså, at man kan vælge en anden operatør end sit normale teleselskab som roaming-leverandør når man rejser i andre EU-lande - uden at skulle skifte sim-kort.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.