Artikel top billede

Undgå mobil-chok: Sådan slår du roaming fra på din telefon

Du kan risikere at betale over 100 kroner per mb, hvis du surfer på din mobiltelefon i ferien. Se hvordan du undgår at løbe ind i en roaming-lussing.

Vi har tidligere fortalt, at det kan blive ualmindeligt dyrt, hvis du i udlandet fyrer op under dataforbindelsen på din telefon.

Ganske vist har EU-kommisionen fået begrænset roaming-priserne til maksimalt 6,50 kroner per megabyte inden for EU's grænser.

Men selv det kan løbe op, og rejser du uden for EU, er der stadigvæk risiko for at løbe ind i en sviende økonomisk lussing.

Eksempelvis er roamingpriser på 100 kroner per megabyte ikke ualmindelige, hvis du rejser uden for EU.

Derfor bør du kappe dataforbindelsen som noget af det første, før du rejser til udlandet.

Sådan gør du

Vil du deaktivere dataforbindelsen på en iPhone, kræver det blot, at du går ind i indstillinger, vælger "mobil" og herefter slår du funktionen "Dataroaming" fra, hvis den ikke allerede er slået fra.

Har du en Android-telefon, skal du ligeledes gå ind i indstillingsmenuen og slå mobildata fra. Fremgangsmåden kan variere lidt, alt afhængig af model og version af Android. 

På den populære Samsung Galaxy S3 foregår det ved at gå ind i Indstillinger, vælge Databrug og fjerne et eventuelt flueben i Mobildata

Derudover kan du sandsynligvis også slå muligheden for dataroaming helt fra i dit teleabonnement. Det er eksempelvis en mulighed, der tilbydes af lavprisselskaber som Telmore og Oister - og muligvis også andre teleselskaber. 

Har du brug for en dataforbindelse i udlandet, kan løsningen være at købe et taletidskort hos et lokalt teleselskab, når du ankommer til destinationen.

Alternativt må du sætte din lid til små oaser med Wi-Fi, som du kan finde rundt omkring, eller vælge at gøre som Computerworlds journalist Mikkel William Nielsen, der brugte sin ferie som anledning til at tage en kold tyrker fra sin "internetafhængighed". Læs om hans oplevelser i denne artikel.

Læs også:

Her er 11 apps, som du skal have med på din næste rejse 

Kunde i chok: Fik telefonregning på 20.000 kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital