Undgå mobil-chok: Sådan slår du roaming fra på din telefon

Du kan risikere at betale over 100 kroner per mb, hvis du surfer på din mobiltelefon i ferien. Se hvordan du undgår at løbe ind i en roaming-lussing.

Vi har tidligere fortalt, at det kan blive ualmindeligt dyrt, hvis du i udlandet fyrer op under dataforbindelsen på din telefon.

Ganske vist har EU-kommisionen fået begrænset roaming-priserne til maksimalt 6,50 kroner per megabyte inden for EU's grænser.

Men selv det kan løbe op, og rejser du uden for EU, er der stadigvæk risiko for at løbe ind i en sviende økonomisk lussing.

Eksempelvis er roamingpriser på 100 kroner per megabyte ikke ualmindelige, hvis du rejser uden for EU.

Derfor bør du kappe dataforbindelsen som noget af det første, før du rejser til udlandet.

Sådan gør du
Vil du deaktivere dataforbindelsen på en iPhone, kræver det blot, at du går ind i indstillinger, vælger "mobil" og herefter slår du funktionen "Dataroaming" fra, hvis den ikke allerede er slået fra.

Har du en Android-telefon, skal du ligeledes gå ind i indstillingsmenuen og slå mobildata fra. Fremgangsmåden kan variere lidt, alt afhængig af model og version af Android. 

På den populære Samsung Galaxy S3 foregår det ved at gå ind i Indstillinger, vælge Databrug og fjerne et eventuelt flueben i Mobildata

Derudover kan du sandsynligvis også slå muligheden for dataroaming helt fra i dit teleabonnement. Det er eksempelvis en mulighed, der tilbydes af lavprisselskaber som Telmore og Oister - og muligvis også andre teleselskaber. 

Har du brug for en dataforbindelse i udlandet, kan løsningen være at købe et taletidskort hos et lokalt teleselskab, når du ankommer til destinationen.

Alternativt må du sætte din lid til små oaser med Wi-Fi, som du kan finde rundt omkring, eller vælge at gøre som Computerworlds journalist Mikkel William Nielsen, der brugte sin ferie som anledning til at tage en kold tyrker fra sin "internetafhængighed". Læs om hans oplevelser i denne artikel.

Læs også:

Her er 11 apps, som du skal have med på din næste rejse 

Kunde i chok: Fik telefonregning på 20.000 kronerYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Reportage, Shenzhen: “Exacting, rigorous, tests drive learning, all for real battles.” Computerworld er taget på besøg i det gigantiske hovedkvarter for verdens måske mest omtalte tech-selskab lige nu
Computerworld
Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort
Nvidia giver gamere i mainstream-segmentet et stærkt kort til en rimelig pris.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Modernisér din it-sikkerhed nu – her er 10 grunde til hvorfor og hvordan du gør!
Lad os se det i øjnene. Din organisation gør højst sandsynligt ikke alt, hvad den kan, for at sikre brugere og it-ressourcer. Du kender alt til high-profile hacks og sårbarheder, og selvfølgelig er du bekymret. Men sikkerhed er ikke den eneste ting, som konsumerer din virksomheds begrænsede ressourcer, og udover det, så har I ikke været udsat for alvorlige brud, endnu. Som mange andre virksomheder har lært på den hårde måde, så er håb en værdifuld menneskelig egenskab, men det er bestemt ikke et stærkt fundament for en Enterprise strategi. Heldigvis, så er der både overbevisende grunde til at fokusere på at forbedre din virksomheds sikkerhed, og skridt du kan tage i dag for at gøre det væsentligt.