Undgå mobil-chok: Sådan slår du roaming fra på din telefon

Du kan risikere at betale over 100 kroner per mb, hvis du surfer på din mobiltelefon i ferien. Se hvordan du undgår at løbe ind i en roaming-lussing.

Vi har tidligere fortalt, at det kan blive ualmindeligt dyrt, hvis du i udlandet fyrer op under dataforbindelsen på din telefon.

Ganske vist har EU-kommisionen fået begrænset roaming-priserne til maksimalt 6,50 kroner per megabyte inden for EU's grænser.

Men selv det kan løbe op, og rejser du uden for EU, er der stadigvæk risiko for at løbe ind i en sviende økonomisk lussing.

Eksempelvis er roamingpriser på 100 kroner per megabyte ikke ualmindelige, hvis du rejser uden for EU.

Derfor bør du kappe dataforbindelsen som noget af det første, før du rejser til udlandet.

Sådan gør du
Vil du deaktivere dataforbindelsen på en iPhone, kræver det blot, at du går ind i indstillinger, vælger "mobil" og herefter slår du funktionen "Dataroaming" fra, hvis den ikke allerede er slået fra.

Har du en Android-telefon, skal du ligeledes gå ind i indstillingsmenuen og slå mobildata fra. Fremgangsmåden kan variere lidt, alt afhængig af model og version af Android. 

På den populære Samsung Galaxy S3 foregår det ved at gå ind i Indstillinger, vælge Databrug og fjerne et eventuelt flueben i Mobildata

Derudover kan du sandsynligvis også slå muligheden for dataroaming helt fra i dit teleabonnement. Det er eksempelvis en mulighed, der tilbydes af lavprisselskaber som Telmore og Oister - og muligvis også andre teleselskaber. 

Har du brug for en dataforbindelse i udlandet, kan løsningen være at købe et taletidskort hos et lokalt teleselskab, når du ankommer til destinationen.

Alternativt må du sætte din lid til små oaser med Wi-Fi, som du kan finde rundt omkring, eller vælge at gøre som Computerworlds journalist Mikkel William Nielsen, der brugte sin ferie som anledning til at tage en kold tyrker fra sin "internetafhængighed". Læs om hans oplevelser i denne artikel.

Læs også:

Her er 11 apps, som du skal have med på din næste rejse 

Kunde i chok: Fik telefonregning på 20.000 kroner

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.