Artikel top billede

Undgå mobil-chok: Sådan slår du roaming fra på din telefon

Du kan risikere at betale over 100 kroner per mb, hvis du surfer på din mobiltelefon i ferien. Se hvordan du undgår at løbe ind i en roaming-lussing.

Vi har tidligere fortalt, at det kan blive ualmindeligt dyrt, hvis du i udlandet fyrer op under dataforbindelsen på din telefon.

Ganske vist har EU-kommisionen fået begrænset roaming-priserne til maksimalt 6,50 kroner per megabyte inden for EU's grænser.

Men selv det kan løbe op, og rejser du uden for EU, er der stadigvæk risiko for at løbe ind i en sviende økonomisk lussing.

Eksempelvis er roamingpriser på 100 kroner per megabyte ikke ualmindelige, hvis du rejser uden for EU.

Derfor bør du kappe dataforbindelsen som noget af det første, før du rejser til udlandet.

Sådan gør du

Vil du deaktivere dataforbindelsen på en iPhone, kræver det blot, at du går ind i indstillinger, vælger "mobil" og herefter slår du funktionen "Dataroaming" fra, hvis den ikke allerede er slået fra.

Har du en Android-telefon, skal du ligeledes gå ind i indstillingsmenuen og slå mobildata fra. Fremgangsmåden kan variere lidt, alt afhængig af model og version af Android. 

På den populære Samsung Galaxy S3 foregår det ved at gå ind i Indstillinger, vælge Databrug og fjerne et eventuelt flueben i Mobildata

Derudover kan du sandsynligvis også slå muligheden for dataroaming helt fra i dit teleabonnement. Det er eksempelvis en mulighed, der tilbydes af lavprisselskaber som Telmore og Oister - og muligvis også andre teleselskaber. 

Har du brug for en dataforbindelse i udlandet, kan løsningen være at købe et taletidskort hos et lokalt teleselskab, når du ankommer til destinationen.

Alternativt må du sætte din lid til små oaser med Wi-Fi, som du kan finde rundt omkring, eller vælge at gøre som Computerworlds journalist Mikkel William Nielsen, der brugte sin ferie som anledning til at tage en kold tyrker fra sin "internetafhængighed". Læs om hans oplevelser i denne artikel.

Læs også:

Her er 11 apps, som du skal have med på din næste rejse 

Kunde i chok: Fik telefonregning på 20.000 kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere