Undgå mobil-chok: Sådan slår du roaming fra på din telefon

Du kan risikere at betale over 100 kroner per mb, hvis du surfer på din mobiltelefon i ferien. Se hvordan du undgår at løbe ind i en roaming-lussing.

Vi har tidligere fortalt, at det kan blive ualmindeligt dyrt, hvis du i udlandet fyrer op under dataforbindelsen på din telefon.

Ganske vist har EU-kommisionen fået begrænset roaming-priserne til maksimalt 6,50 kroner per megabyte inden for EU's grænser.

Men selv det kan løbe op, og rejser du uden for EU, er der stadigvæk risiko for at løbe ind i en sviende økonomisk lussing.

Eksempelvis er roamingpriser på 100 kroner per megabyte ikke ualmindelige, hvis du rejser uden for EU.

Derfor bør du kappe dataforbindelsen som noget af det første, før du rejser til udlandet.

Sådan gør du
Vil du deaktivere dataforbindelsen på en iPhone, kræver det blot, at du går ind i indstillinger, vælger "mobil" og herefter slår du funktionen "Dataroaming" fra, hvis den ikke allerede er slået fra.

Har du en Android-telefon, skal du ligeledes gå ind i indstillingsmenuen og slå mobildata fra. Fremgangsmåden kan variere lidt, alt afhængig af model og version af Android. 

På den populære Samsung Galaxy S3 foregår det ved at gå ind i Indstillinger, vælge Databrug og fjerne et eventuelt flueben i Mobildata

Derudover kan du sandsynligvis også slå muligheden for dataroaming helt fra i dit teleabonnement. Det er eksempelvis en mulighed, der tilbydes af lavprisselskaber som Telmore og Oister - og muligvis også andre teleselskaber. 

Har du brug for en dataforbindelse i udlandet, kan løsningen være at købe et taletidskort hos et lokalt teleselskab, når du ankommer til destinationen.

Alternativt må du sætte din lid til små oaser med Wi-Fi, som du kan finde rundt omkring, eller vælge at gøre som Computerworlds journalist Mikkel William Nielsen, der brugte sin ferie som anledning til at tage en kold tyrker fra sin "internetafhængighed". Læs om hans oplevelser i denne artikel.

Læs også:

Her er 11 apps, som du skal have med på din næste rejse 

Kunde i chok: Fik telefonregning på 20.000 kroner

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.