WM-data køber dansk sundheds-it

Svenske WM-data køber danske B-data, som udelukkende udvikler systemer til sundhedssektoren. WM-data bliver dermed en storspiller på markedet, inden EPJ skal rulles ud til alle sygehuse. Direktøren regner med at fordoble antallet af medarbejdere på tre år.

Det svenske it-selskab WM-data køber Århus-firmaet B-Data, der udvikler stort set alle typer af systemer til den danske sundhedssektor.

B-Data, der har 65 medarbejdere, bliver nu lagt sammen med WM-datas egen afdeling for sundheds-it, som dermed kommer op på knap 100 ansatte.

Ingen af partnerne vil ud med prisen for B-Data, som siden 1983 har koncentreret sig om sundheds-it.

Kom fra Kommunedata

Selskabet, der i seneste regnskabsår omsatte for 41 millioner kroner, blev stiftet af Lis Hovgaard og Niels Knudsen, der kom fra det daværende Kommunedata.

Siden har de to skiftedes om posterne som henholdsvis direktør og bestyrelsesformand.

Direktøren for WM-data i Danmark, Jesper Scharff, forventer, at satsningen på sundheds-it vil vokse med tocifrede procentrater i årene fremover.

- Inden for tre år tror jeg, at vi har fordoblet antallet af medarbejdere, siger Jesper Scharff.

Han henviser til, at både WM-datas egen afdeling for sundheds-it og B-Data i forvejen søger medarbejdere.

Står foran et boom

Købet kommer, netop som de danske investeringer i elektroniske patientjournaler (EPJ) står foran et boom.

Efter planen skal alle danske sygehuse være udstyret med EPJ i 2006. Det falder sammen med, at regeringen overvejer at nedlægge amterne og erstatte dem med større regioner.

- Derfor er det også en god idé at få større styrke, end det er tilfældet med 65 medarbejdere, siger Niels Knudsen.

Ifølge Jesper Scharff var det WM-data selv, som besluttede at henvende sig til B-Data for at ekspandere inden for dansk sundheds-it.

Han svarer ikke direkte på, om WM-data har været i budkrig med konkurrenterne, der også ville være de mest oplagte købere med blandt andre IBM, CSC Scandihealth, Mærsk Data, Tietoenator og Systematic.

- Vi har forhandlet med B-Data, og det er, hvad vi kan sige. Men jeg kan godt forestille mig, at andre gennem tiden har været interesseret i at købe, siger Jesper Scharff.

Stifterne bliver

Både Niels Knudsen og Lis Hovgaard bliver i WM-data. Deres nøjagtige funktioner er dog ikke afgjort endnu, men det står fast, at de ikke skal lede satsningen på sundheds-it. Den opgave tilfalder Martin Petersen.

Niels Knudsen siger dog, at han selv forventer at blive siddende i ledelsen for at "sikre kontinuiteten". Han oplyser, at der ikke er aftalt en bestemt periode, hvor han skal blive i B-Data.

- Men jeg er 62 år, og hvis jeg skal prøve noget andet, så giver salget nogle frihedsgrader, fortæller han.

WM-data købte for nylig det finske selskab Novo Group med 2300 medarbejdere. Det er hovedårsagen til, at WM-data efter købet af B-Data har 400 medarbejdere i hele Norden, der kun beskæftiger sig med sundheds-it.

- Det tror jeg, at vi får nogle synergieffekter ud af. Men sundhedssektorerne er forskellige i de nordiske lande, og indtil videre har det været begrænset, hvad der har kunnet overføres mellem landene, forklarer Jesper Scharff.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere