Artikel top billede

Mogens Nørgaard: Her er mine fremtidsplaner

Den fyrede Miracle-direktør Mogens Nørgaard har allerede planer om at starte en ny it-forretning. Han forventer, at det nye selskab er i luften inden for uger eller måneder.

Efter at have stiftet og siddet som administrerende direktør for it-selskabet Miracle siden 2000 måtte Mogens Nørgaard mandag lide den tort at blive fyret af selskabets bestyrelse.

Bestyrelsen hos Miracle har senere uddybet sine begrundelser for at fyre Mogens Nørgaard, der stadig ejer 16 procent af sit foreløbige livsværk.

Computerworld har talt med en af de mest farverige skikkelser i det danske it-landskab om hans syn på fyringen, livet som fyret direktør og ikke mindst fremtidsplanerne, som åbenbart indeholder ambitioner om at starte en ny it-virksomhed.

En hård fyring for de andre

Hvordan går det, Mogens?

"Jeg har det fint."

Hvordan har du det oven på fyringen, efter at du har haft et par dage til at sunde dig?

"Jeg har det stadig fint og er kommet videre."

Du redegør i Computerworlds debatfelt for, at du følte, du fik nogle dybe stød af bestyrelsen hos Miracle i forbindelse med fyringen af dig. Kan du uddybe det?

"Ja, jeg synes, at en direktørfyring skal håndteres pænt og diskret med ord som 'efter fælles overenskomst', men sådan blev det ikke. Så må bestyrelsesformanden Jan Skelbæk derefter ud i pressen og argumentere for fyringen, og det bliver grimt med hentydninger til, at 'Mogens har haft sin tid, og det er også bedst for Mogens at komme videre, og det har vi hjulpet ham med'."

"Da jeg gik, sagde de (bestyrelsesmedlemmerne med fyringssedlen, red.), at det havde været en meget hård uge for dem. Jeg kunne jo bare sige, at det gjorde mig ondt, at det havde været så hårdt for dem sådan at fyre mig uden nogen konkret begrundelse."

Kommer der noget efterspil oven på fyringen?

"Jeg vil undersøge, om det overhovedet er lovligt for en bestyrelse at holde et bestyrelsesmedlem ude af et møde for derefter at fyre det pågældende medlem af bestyrelsen, hvilket jo vil sige mig."

Nyt firma med it-ekspertise

Hvad får du så tiden til at gå med nu?

"Der er jo gang i den med virkelig mange henvendelser på alle kanaler, og jeg går til en del møder."

Mogens Nørgaard: En ny it-virksomhed er på vej

Hvad handler de møder om?

"Forretningsideer, selv om jeg også har fået nogle jobtilbud siden i mandags. Og nej, jeg vil ikke fortælle, hvad jobtilbuddene går ud på."

Du siger forretningsideer. Skal du til at starte en ny it-virksomhed?

"Ja, jeg vil gerne starte et nyt firma og sælge it-ekspertise."

Kan du fortælle lidt mere om, hvilken form for it-ekspertise der er tale om?

"Nej, men det kan jeg nok inden for nogle uger eller måneder. Sagen er den, at jeg har en masse kontakter i Danmark og udlandet, som jeg har opbygget igennem mange år. Dem taler jeg en del med for tiden."

Behøver ikke kapre Miracle-ansatte

"Desuden er jeg inviteret til Finland, Japan og England af gamle forretningsforbindelser, men jeg ved ikke rigtigt, hvad de vil sige til mig. Ud over at give mig et kram."

Helt konkret - skal du til at starte en it-virksomhed centreret omkring databaser?

"Databaser er ikke det allerhotteste mere, selv om det stadig er et meget relevant og meget specialiseret arbejdsområde. Men helt ærligt, så ved jeg det ikke endnu."

Har du overvejet, om du skal have fat på nogle af dine tidligere medarbejdere hos Miracle i den nye virksomhed?

"Det behøver jeg slet ikke. De ringer selv."

Nu var du med til at banke Miracle op til en virksomhed med 300 medarbejdere alt inklusive. Hvor stort skal det nye selskab være?

"42."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere