Artikel top billede

Mogens Nørgaard: Her er mine fremtidsplaner

Den fyrede Miracle-direktør Mogens Nørgaard har allerede planer om at starte en ny it-forretning. Han forventer, at det nye selskab er i luften inden for uger eller måneder.

Efter at have stiftet og siddet som administrerende direktør for it-selskabet Miracle siden 2000 måtte Mogens Nørgaard mandag lide den tort at blive fyret af selskabets bestyrelse.

Bestyrelsen hos Miracle har senere uddybet sine begrundelser for at fyre Mogens Nørgaard, der stadig ejer 16 procent af sit foreløbige livsværk.

Computerworld har talt med en af de mest farverige skikkelser i det danske it-landskab om hans syn på fyringen, livet som fyret direktør og ikke mindst fremtidsplanerne, som åbenbart indeholder ambitioner om at starte en ny it-virksomhed.

En hård fyring for de andre

Hvordan går det, Mogens?

"Jeg har det fint."

Hvordan har du det oven på fyringen, efter at du har haft et par dage til at sunde dig?

"Jeg har det stadig fint og er kommet videre."

Du redegør i Computerworlds debatfelt for, at du følte, du fik nogle dybe stød af bestyrelsen hos Miracle i forbindelse med fyringen af dig. Kan du uddybe det?

"Ja, jeg synes, at en direktørfyring skal håndteres pænt og diskret med ord som 'efter fælles overenskomst', men sådan blev det ikke. Så må bestyrelsesformanden Jan Skelbæk derefter ud i pressen og argumentere for fyringen, og det bliver grimt med hentydninger til, at 'Mogens har haft sin tid, og det er også bedst for Mogens at komme videre, og det har vi hjulpet ham med'."

"Da jeg gik, sagde de (bestyrelsesmedlemmerne med fyringssedlen, red.), at det havde været en meget hård uge for dem. Jeg kunne jo bare sige, at det gjorde mig ondt, at det havde været så hårdt for dem sådan at fyre mig uden nogen konkret begrundelse."

Kommer der noget efterspil oven på fyringen?

"Jeg vil undersøge, om det overhovedet er lovligt for en bestyrelse at holde et bestyrelsesmedlem ude af et møde for derefter at fyre det pågældende medlem af bestyrelsen, hvilket jo vil sige mig."

Nyt firma med it-ekspertise

Hvad får du så tiden til at gå med nu?

"Der er jo gang i den med virkelig mange henvendelser på alle kanaler, og jeg går til en del møder."

Mogens Nørgaard: En ny it-virksomhed er på vej

Hvad handler de møder om?

"Forretningsideer, selv om jeg også har fået nogle jobtilbud siden i mandags. Og nej, jeg vil ikke fortælle, hvad jobtilbuddene går ud på."

Du siger forretningsideer. Skal du til at starte en ny it-virksomhed?

"Ja, jeg vil gerne starte et nyt firma og sælge it-ekspertise."

Kan du fortælle lidt mere om, hvilken form for it-ekspertise der er tale om?

"Nej, men det kan jeg nok inden for nogle uger eller måneder. Sagen er den, at jeg har en masse kontakter i Danmark og udlandet, som jeg har opbygget igennem mange år. Dem taler jeg en del med for tiden."

Behøver ikke kapre Miracle-ansatte

"Desuden er jeg inviteret til Finland, Japan og England af gamle forretningsforbindelser, men jeg ved ikke rigtigt, hvad de vil sige til mig. Ud over at give mig et kram."

Helt konkret - skal du til at starte en it-virksomhed centreret omkring databaser?

"Databaser er ikke det allerhotteste mere, selv om det stadig er et meget relevant og meget specialiseret arbejdsområde. Men helt ærligt, så ved jeg det ikke endnu."

Har du overvejet, om du skal have fat på nogle af dine tidligere medarbejdere hos Miracle i den nye virksomhed?

"Det behøver jeg slet ikke. De ringer selv."

Nu var du med til at banke Miracle op til en virksomhed med 300 medarbejdere alt inklusive. Hvor stort skal det nye selskab være?

"42."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.