Artikel top billede

Fem råd: Sådan skruer du et it-konsulentudbud sammen

Her er fem gode råd til alle, der skal afholde et udbud om it-konsulentydelser.

CEO Christian Harbo fra rådgivningsfirmaet Consulting League har skabt røre i it-konsulent-andedammen herhjemme.

For først slog han hul i myten om, at private virksomheder er bedre til at købe it-konsulenter end offentlig virksomheder.

Blandt andet fortalte han, at private indkøb ofte var ustruktureret og man købte ind via et tilfældigt netværk, der eksempelvis kunne være kommet i stand via golfbanen eller andre steder. 

Det fik flere til at spærre øjnene op og skrive indlæg i debatten.

For det andet kom han med en sønderlemmende kritik af den offentlige indkøbscentral SKI, der ifølge direktøren slet ikke forstår it-konsulentbranchen.

Noget SKI dog blankt afviste.

Under alle omstændigheder giver Christian Harbo selv fem gode råd, når han afholder et it-konsulentudbud. Dem kan du læse herunder:

1. Råd

It-konsulentydelser skal udbydes og vægtes ud fra tre parametre: kvalitet, pris og kapacitet.

2. Råd

Kvaliteten af it-konsulentydelser skal måles ud fra dokumenteret praktisk, relevent erfaring, dokumenteret metodeanvendelse og kundetilfredshed fra lignende it projekter.

3. Råd

Timepriser skal vægtes i forhold til teknologierfaring, certificeringsniveau, industrikendskab og forretningskendskab

Erfarne, dygtige it-konsulenter leverer ofte projekter hurtigere og til højere kvalitet og kan derfor også retfærdiggøre en højere timepris, hvorfor den samlede pris for it-projektet ofte bliver billigere for virksomheden, hvis man anvender erfarne it-konsulenter.

4. Råd

Kapacitet skal opdeles i teknisk og finansiel kapacitet, således er der både tages højde for leverandørenes evne til at levere de nødvendige tekniske ressourcer lokalt/globalt på langt sigt og leverandørernes økonomiske sikkerhedsnet.

5. Råd

Ved udbud af større it-udviklingsprojekter bør udbyder i højere grad investere i assesment af leverandørernes metode- og proces-modenhed tidligt i udbudsprocessen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.