Her er Danmarks usynlige it-politikere

95 procent af danskerne kender ikke navnet på en dansk it-ordfører. It-politikernes lave gennemslagskraft kommer ikke bag på politisk kommentator.

95 procent af danskerne ikke kender navnet på en politisk it-ordfører.

Det viser en måling analyseinstituttet Userneeds har lavet for Computerworld.

It-politikernes lave gennemslagskraft kommer ikke bag på politisk kommentator Peter Mogensen, som tidligere var spin-doktor for Poul Nyrup Rasmussen.

"Det er ikke sådan, at der er en skov af hænder, når man spørger, hvem der vil være it-ordfører." siger Peter Mogensen.

Nogle partier vælger en model, hvor en tung og erfaren politiker også lige kan styre det område - sådan lidt på rutinen, forklarer Peter Mogensen.

"Men it er ekstremt lavt prioriteret i det politiske hierarki. Altså i forhold til arbejdsmarkedspolitik, udlændingepolitik, udlandspolitik, ja it ligger uendeligt lang nede," siger han.

Lav tiltro til it-ordførere

I danskernes øjne rangerer it-politikere lavt.

Adspurgt om hvilke politikere, der får tildelt posten som it-ordfører, svarer 28 procent, at den post gives til politikere, der ikke kan få andre poster. 38 procent mener dog, at det er en post for unge talentfulde politikere.

Formanden for Dansk IT, Nykredits CIO Lars Mathiessen.
mener dog ikke, at ordførerne er problemet.

"Det er ikke isoleret set en fejl at udvælge de folk, der er i dag. Det er bare vigtigt, at it tænkes ind alle de andre steder. Det er de begyndt at gøre i de andre europæiske lande," siger Lars Mathiessen.

Han mener, at andre landes omfattende borgerrettede it-services er ved at overhale Danmark. Og det skyldes ifølge Lars Mathiessen manglende politisk drivkraft.

"Det er mere et kardinalpunkt for mig, at it bliver tænkt ind de forskellige steder, end hvem der er it-ordfører," siger Lars Mathiessen og nævner som et eksempel, at det ikke er nok, at Helge Sander har nogle initiativer. Der skal også ske noget fra anden side.

Læs miniportræt af hver it-ordfører:

- Anonym K-ordfører fik en skalle

- Tivoli Messerschmidt

- Wonderboy fra Randers er gledet i baggrunden

- Ny Alliance: It-programmet der blev væk

- Helveg tabte magtkamp - og fik it

- S-ordfører: Jeg ved intet om it

- Enhedslisten spørger løs

- Hvor er Holger, SF?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere