Artikel top billede

Danske advokater: Hvert femte firma i konflikt med it-leverandør

Hver femte danske virksomhed har været i konflikt med deres it-leverandør.

Hver femte danske virksomhed har inden for de seneste to år været i konflikt med en it-leverandør, skriver Børsen.

Det fremgår af en rundspørge, som Danske IT-Advokater har fået udarbejdet.

Konflikterne handler især om manglende funktionalitet, fremgår det af rundspørgen.

"Kogt ned handler det om, at kunde og leverandør ikke altid har fokus på, hvad it skal bidrage med ude i forretningen," siger Leif Vestergaard, administrerende direktør i EDB Gruppen, til Børsen.

Han peger på, at selv om virksomheden har fået det bestilte, så er det ikke sikkert, at kunden opnår den besparelse, som kunden havde håbet på. Og så har vi balladen.

"Jeg prædiker over for mine sælgere, at vi altid skal lave en business-case sammen med kunden. Så kan man nemlig bagefter gå ind og måle, om det har været en succes," siger han til Børsen.

Computerworld har tidligere skrevet om, at mange it-chefer har meget svært ved at gennemskue kontrakterne. Det kan du læse mere om her: Frustration blandt it-chefer: Vi kan ikke gennemskue kontrakterne.

Læs også:

Så mange har juridisk ballade med deres it-leverandører

Juraklumme: Har du ophavsret til din software uden at vide det?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.