Artikel top billede

Disse 5 apps gør din smartphone smartere

Det er langt fra alle apps, der er gode til at udnytte de muligheder, der er i en smartphone, men her er syv eksempler på kontekst-baserede apps.

I sidste uge skrev vi om et blogindlæg fra web-guruen Tim O'Reilly, hvor han undrer sig over, hvorfor så få apps udnytter de kontekst-informationer, der nu engang er til rådighed i smartphones.

Eksempelvis forstår han ikke, hvorfor hans Android-telefon begynder at opdatere Gmail og Twitter og lignende, så snart han vækker den til live - med det resultat, at telefonen bliver langsom i forhold til den app, han egentlig skulle bruge. 

"... mobil og sensorbaseret programmering skaber nye muligheder for at innovere, overraske brugeren eller - hvis man fejler med at udnytte de nye funktioner - risikoen for at skabe frustration og vrede."

"Barren er blevet hævet. Udviklere, der ikke omfavner den kontekstbaserede programmering, vil før eller siden sakke agterud," skrev Tim O'Reilly i sit indlæg,

Automatik gør livet lettere for brugeren

En af de apps, der har været en del skriverier om på det seneste, er app'en StilleZone, der automatisk giver svar på SMS'er, opkald og e-mails, du måtte modtage, mens du kører bil med det formål at sikre førerens koncentration under turen.

Det er en god idé, men der er også plads til forbedringer - eksempelvis kunne man forestille sig, at app'en automatisk blev slået til, når smartphonen blev sluttet til bilen via Bluetooth.

Der er dog, som flere debattører også bemærker, efterhånden en del eksempler på apps, der udnytter eksempelvis telefonens GPS og viden om, hvad brugeren netop nu sidder og foretager sig. 

Som en læser bemærker, er det jo meget smart, hvis telefonen rent faktisk tager højde for, at man er midt i en ip-telefoni-samtale, når man modtager et almindeligt telefonopkald.

Disse apps gør noget af det rigtige

Herunder har vi forsøgt at opsamle nogle gode eksempler på fornuftige, kontekst-baserede apps. Føj hellere end gerne dine egne eksempler til i debatten.

Et rigtig godt eksempel på en app, der udnytter kontekst-information, er app'en Påmindelser i iOS, der gør det muligt at modtage alarmer, når man ankommer til eller forlader en bestemt adresse.

Googles YouTube-app tager højde for, hvilken netværksforbindelse, man er på. Kører men på en Edge-forbindelse, streames videoen automatisk i lavere kvalitet, end hvis man er på Wi-Fi.

Et andet eksempel er Rejseplanen, der ganske glimrende udnytter telefonens GPS til at foreslå afrejse-stationen. Eller hvad med denne Taxa-app, der løser problemet med, at man ikke helt ved, hvor man befinder sig - og dermed skal bestille en vogn til.

Det at tænke i konteksten kan også bare været noget så simpelt som denne app, der automatisk viser tv-programmet på pågældende tidspunkt, så man ved, hvad der er i flimmerkassen netop nu.

I videoen herunder et eksempel på en app, der udnytter viden om den person, du ønsker at komme i kontakt med. Er han/hun eksempelvis på kontoret eller med ungerne til fodbold? 

Et produkt som Google Glass bygger helt fra bunden af på konceptet med at levere informationer, der er relevante i den kontekst, brugeren befinder sig. Vi har set nærmere på nogle af de forskellige eksempler på "Glassware" her

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Web-guru undrer sig: Hvorfor glemmer udviklerne denne funktion?

Sådan fungerer apps til Google Glass: Tør du se med?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.