Artikel top billede

Disse 5 apps gør din smartphone smartere

Det er langt fra alle apps, der er gode til at udnytte de muligheder, der er i en smartphone, men her er syv eksempler på kontekst-baserede apps.

I sidste uge skrev vi om et blogindlæg fra web-guruen Tim O'Reilly, hvor han undrer sig over, hvorfor så få apps udnytter de kontekst-informationer, der nu engang er til rådighed i smartphones.

Eksempelvis forstår han ikke, hvorfor hans Android-telefon begynder at opdatere Gmail og Twitter og lignende, så snart han vækker den til live - med det resultat, at telefonen bliver langsom i forhold til den app, han egentlig skulle bruge. 

"... mobil og sensorbaseret programmering skaber nye muligheder for at innovere, overraske brugeren eller - hvis man fejler med at udnytte de nye funktioner - risikoen for at skabe frustration og vrede."

"Barren er blevet hævet. Udviklere, der ikke omfavner den kontekstbaserede programmering, vil før eller siden sakke agterud," skrev Tim O'Reilly i sit indlæg,

Automatik gør livet lettere for brugeren

En af de apps, der har været en del skriverier om på det seneste, er app'en StilleZone, der automatisk giver svar på SMS'er, opkald og e-mails, du måtte modtage, mens du kører bil med det formål at sikre førerens koncentration under turen.

Det er en god idé, men der er også plads til forbedringer - eksempelvis kunne man forestille sig, at app'en automatisk blev slået til, når smartphonen blev sluttet til bilen via Bluetooth.

Der er dog, som flere debattører også bemærker, efterhånden en del eksempler på apps, der udnytter eksempelvis telefonens GPS og viden om, hvad brugeren netop nu sidder og foretager sig. 

Som en læser bemærker, er det jo meget smart, hvis telefonen rent faktisk tager højde for, at man er midt i en ip-telefoni-samtale, når man modtager et almindeligt telefonopkald.

Disse apps gør noget af det rigtige

Herunder har vi forsøgt at opsamle nogle gode eksempler på fornuftige, kontekst-baserede apps. Føj hellere end gerne dine egne eksempler til i debatten.

Et rigtig godt eksempel på en app, der udnytter kontekst-information, er app'en Påmindelser i iOS, der gør det muligt at modtage alarmer, når man ankommer til eller forlader en bestemt adresse.

Googles YouTube-app tager højde for, hvilken netværksforbindelse, man er på. Kører men på en Edge-forbindelse, streames videoen automatisk i lavere kvalitet, end hvis man er på Wi-Fi.

Et andet eksempel er Rejseplanen, der ganske glimrende udnytter telefonens GPS til at foreslå afrejse-stationen. Eller hvad med denne Taxa-app, der løser problemet med, at man ikke helt ved, hvor man befinder sig - og dermed skal bestille en vogn til.

Det at tænke i konteksten kan også bare været noget så simpelt som denne app, der automatisk viser tv-programmet på pågældende tidspunkt, så man ved, hvad der er i flimmerkassen netop nu.

I videoen herunder et eksempel på en app, der udnytter viden om den person, du ønsker at komme i kontakt med. Er han/hun eksempelvis på kontoret eller med ungerne til fodbold? 

Et produkt som Google Glass bygger helt fra bunden af på konceptet med at levere informationer, der er relevante i den kontekst, brugeren befinder sig. Vi har set nærmere på nogle af de forskellige eksempler på "Glassware" her

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Web-guru undrer sig: Hvorfor glemmer udviklerne denne funktion?

Sådan fungerer apps til Google Glass: Tør du se med?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere