Artikel top billede

Disse 5 apps gør din smartphone smartere

Det er langt fra alle apps, der er gode til at udnytte de muligheder, der er i en smartphone, men her er syv eksempler på kontekst-baserede apps.

I sidste uge skrev vi om et blogindlæg fra web-guruen Tim O'Reilly, hvor han undrer sig over, hvorfor så få apps udnytter de kontekst-informationer, der nu engang er til rådighed i smartphones.

Eksempelvis forstår han ikke, hvorfor hans Android-telefon begynder at opdatere Gmail og Twitter og lignende, så snart han vækker den til live - med det resultat, at telefonen bliver langsom i forhold til den app, han egentlig skulle bruge. 

"... mobil og sensorbaseret programmering skaber nye muligheder for at innovere, overraske brugeren eller - hvis man fejler med at udnytte de nye funktioner - risikoen for at skabe frustration og vrede."

"Barren er blevet hævet. Udviklere, der ikke omfavner den kontekstbaserede programmering, vil før eller siden sakke agterud," skrev Tim O'Reilly i sit indlæg,

Automatik gør livet lettere for brugeren

En af de apps, der har været en del skriverier om på det seneste, er app'en StilleZone, der automatisk giver svar på SMS'er, opkald og e-mails, du måtte modtage, mens du kører bil med det formål at sikre førerens koncentration under turen.

Det er en god idé, men der er også plads til forbedringer - eksempelvis kunne man forestille sig, at app'en automatisk blev slået til, når smartphonen blev sluttet til bilen via Bluetooth.

Der er dog, som flere debattører også bemærker, efterhånden en del eksempler på apps, der udnytter eksempelvis telefonens GPS og viden om, hvad brugeren netop nu sidder og foretager sig. 

Som en læser bemærker, er det jo meget smart, hvis telefonen rent faktisk tager højde for, at man er midt i en ip-telefoni-samtale, når man modtager et almindeligt telefonopkald.

Disse apps gør noget af det rigtige

Herunder har vi forsøgt at opsamle nogle gode eksempler på fornuftige, kontekst-baserede apps. Føj hellere end gerne dine egne eksempler til i debatten.

Et rigtig godt eksempel på en app, der udnytter kontekst-information, er app'en Påmindelser i iOS, der gør det muligt at modtage alarmer, når man ankommer til eller forlader en bestemt adresse.

Googles YouTube-app tager højde for, hvilken netværksforbindelse, man er på. Kører men på en Edge-forbindelse, streames videoen automatisk i lavere kvalitet, end hvis man er på Wi-Fi.

Et andet eksempel er Rejseplanen, der ganske glimrende udnytter telefonens GPS til at foreslå afrejse-stationen. Eller hvad med denne Taxa-app, der løser problemet med, at man ikke helt ved, hvor man befinder sig - og dermed skal bestille en vogn til.

Det at tænke i konteksten kan også bare været noget så simpelt som denne app, der automatisk viser tv-programmet på pågældende tidspunkt, så man ved, hvad der er i flimmerkassen netop nu.

I videoen herunder et eksempel på en app, der udnytter viden om den person, du ønsker at komme i kontakt med. Er han/hun eksempelvis på kontoret eller med ungerne til fodbold? 

Et produkt som Google Glass bygger helt fra bunden af på konceptet med at levere informationer, der er relevante i den kontekst, brugeren befinder sig. Vi har set nærmere på nogle af de forskellige eksempler på "Glassware" her

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Web-guru undrer sig: Hvorfor glemmer udviklerne denne funktion?

Sådan fungerer apps til Google Glass: Tør du se med?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere