Artikel top billede

Dansker til tops som CIO i britisk koncern

Torben Lundberg, tidligere CIO i Berlingske-koncernen og nu international CIO i Mecom, har fået en ny stilling, hvor han skal stå i spidsen for 150 medarbejdere og en gennemgribende digitalisering.

Torben Lundberg har prøvet det før, og det er formentlig forklaringen på, at han nu har fået en ny international CIO-stilling med præcis samme mission: At digitalisere den britiske mediekoncern Local World.

"Den engelske mediebranche er på samme stadie som den danske forstået på den måde, at man står lige over for den store digitalisering," fortæller han til Computerworld.

Local Worlds websider har samlet set omkring 10 millioner unikke brugere om måneden og udgiver omkring 100 forskellige titler i England.

"Inden for en ret kort tidshorisont på en tre-fire år skal alt det journalistiske arbejde og alle kunderne og det hele køre digitalt med nye forretningsmodeller og nye produkter, og min rolle bliver at hjælpe hele butikken med at få det til at ske rent teknisk."

Sparerede 30 procent på it-budgettet

Som CIO i Mecom har han arbejdet med både e-commerce, web- og mobil-løsninger.

"Det er det, jeg vil trække på, men jeg vil få det gennemført i langt mere omfangsrig grad end hos Mecom," siger Torben Lundberg.

"Min opgave hos Mecom var at sørge for at få omkostningsreduceret it-budgettet med 30 procent - fra 70 til 50 millioner euro. Det gjorde vi primært ved at outsource alle it-folkene til Indien, og det lykkedes," fortæller han. 

Nu føler han imidlertid, at tiden er inde til at præve noget nyt. 

"Mecom er jo i en meget speciel situation, hvor vi forsøger at sælge de forskellige delselskaber, og derfor er opgaven for mig, som primært har været at samle tingene og at optimere, ikke så relevant længere."

Sådan sparede han på budgettet

Torben Lundberg, der før den internationale toppost hos Mecom var it-direktør i Berlingske-koncernen, outsourcede tilbage i 2007 koncernens it til CSC

Et par år efter skrottede han Microsofts kontorpakke og skiftede til Google Apps.

Mens han var CIO i Berlingske Media var han med i ejeren Mecoms outsourcing-samarbejde, hvor han var med til at lave en samlet outsourcing for Mecom-koncernen i Norge, Holland og Danmark.

Mecom skrev i sommeren 2011 kontrakt med indiske HCL på al it og forlod dermed CSC Danmark som leverandør.

I marts 2012 blev han udnævnt til international CIO i Mecom.

Besparelser i vente

Som ny CIO i Local World - der i øvrigt har Mecom-ejeren David Montgomery som bestyrelsesformand - får Torben Lundberg ansvaret for 150 medarbejdere.

Hans opgave bliver at vedligeholde og forbedre den tekniske infrastruktur og herunder levere de systemer, der kan understøtte digitaliseringen af virksomheden.

Samtidig vil omkostningsreduceringer også være en væsentlig del af jobbet hos Local World.

"Det er klart, at de har kigget på, at jeg er meget god til at få cuttet it-omkostninger og generelle bygningsomkostninger ned, ligesom jeg også har erfaring med forskellige andre outsourcing-aktiviteter. Det kommer de til at kunne trække på."

Torben Lundberg tiltræder i sin nye stilling den 30. september.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Dansk top-CIO efter nedbrud: Vores outsourcing er stadig et hit

It-direktør fra Berlingske får international toppost
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.