Artikel top billede

Dansker til tops som CIO i britisk koncern

Torben Lundberg, tidligere CIO i Berlingske-koncernen og nu international CIO i Mecom, har fået en ny stilling, hvor han skal stå i spidsen for 150 medarbejdere og en gennemgribende digitalisering.

Torben Lundberg har prøvet det før, og det er formentlig forklaringen på, at han nu har fået en ny international CIO-stilling med præcis samme mission: At digitalisere den britiske mediekoncern Local World.

"Den engelske mediebranche er på samme stadie som den danske forstået på den måde, at man står lige over for den store digitalisering," fortæller han til Computerworld.

Local Worlds websider har samlet set omkring 10 millioner unikke brugere om måneden og udgiver omkring 100 forskellige titler i England.

"Inden for en ret kort tidshorisont på en tre-fire år skal alt det journalistiske arbejde og alle kunderne og det hele køre digitalt med nye forretningsmodeller og nye produkter, og min rolle bliver at hjælpe hele butikken med at få det til at ske rent teknisk."

Sparerede 30 procent på it-budgettet

Som CIO i Mecom har han arbejdet med både e-commerce, web- og mobil-løsninger.

"Det er det, jeg vil trække på, men jeg vil få det gennemført i langt mere omfangsrig grad end hos Mecom," siger Torben Lundberg.

"Min opgave hos Mecom var at sørge for at få omkostningsreduceret it-budgettet med 30 procent - fra 70 til 50 millioner euro. Det gjorde vi primært ved at outsource alle it-folkene til Indien, og det lykkedes," fortæller han. 

Nu føler han imidlertid, at tiden er inde til at præve noget nyt. 

"Mecom er jo i en meget speciel situation, hvor vi forsøger at sælge de forskellige delselskaber, og derfor er opgaven for mig, som primært har været at samle tingene og at optimere, ikke så relevant længere."

Sådan sparede han på budgettet

Torben Lundberg, der før den internationale toppost hos Mecom var it-direktør i Berlingske-koncernen, outsourcede tilbage i 2007 koncernens it til CSC

Et par år efter skrottede han Microsofts kontorpakke og skiftede til Google Apps.

Mens han var CIO i Berlingske Media var han med i ejeren Mecoms outsourcing-samarbejde, hvor han var med til at lave en samlet outsourcing for Mecom-koncernen i Norge, Holland og Danmark.

Mecom skrev i sommeren 2011 kontrakt med indiske HCL på al it og forlod dermed CSC Danmark som leverandør.

I marts 2012 blev han udnævnt til international CIO i Mecom.

Besparelser i vente

Som ny CIO i Local World - der i øvrigt har Mecom-ejeren David Montgomery som bestyrelsesformand - får Torben Lundberg ansvaret for 150 medarbejdere.

Hans opgave bliver at vedligeholde og forbedre den tekniske infrastruktur og herunder levere de systemer, der kan understøtte digitaliseringen af virksomheden.

Samtidig vil omkostningsreduceringer også være en væsentlig del af jobbet hos Local World.

"Det er klart, at de har kigget på, at jeg er meget god til at få cuttet it-omkostninger og generelle bygningsomkostninger ned, ligesom jeg også har erfaring med forskellige andre outsourcing-aktiviteter. Det kommer de til at kunne trække på."

Torben Lundberg tiltræder i sin nye stilling den 30. september.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Dansk top-CIO efter nedbrud: Vores outsourcing er stadig et hit

It-direktør fra Berlingske får international toppost
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Du skal opdatere nu: Linux-servere i Azure står pivåbne for alvorlige angreb via nyopdaget OMIGOD-sårbarhed
Du bør omgående patche fire alvorlige sårbarheder i Linux VM’ere i Microsofts Azure-cloud. Sårbarhederne findes i Open Management Infrastructure (OMI) og kaldes OMIGOD. Se her, hvad du skal gøre.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.