Tjen penge på dit Wi-Fi-signal

Sælg adgang til dit Wi-Fi-signal. Er det her firmaet, der skaber revolutionen?

Del din Wi-Fi-forbindelse - og tjen lidt penge på manøvren.

Sådan har flere tjenester i tidens løb forsøgt at lokke kunder til. Med mere eller mindre begrænset held. Nu forsøges det igen. Via den nye digitale valuta Bitcoin.

På Bitcoinwifi.me kan man indkøbe en router, som er født med betalings-platform, så fremmede kan betale og logge sig på.

Bitcoinwifi kommer til at ligne en almindelig kommerciel router. Se billedet til højre eller i videoen nederst.

I ægte open source-ånd kan routeren med en ændring af firmwaren laves om til en mini-pc, hvis man ikke vil bruge den som router.

Har vi ikke forsøgt det før?

Idéen om at inddrage private husstande og firmaers Wi-Fi-signal i en større sammenhæng er interessant, fordi der på trods af 3G, 4G og 5G stadig opstår flaskehals-problemer, som Wi-Fi-signalerne kan afhjælpe. Nogle mener, at Wi-Fi stadig er altafgørende for det mobile internet.

Alligevel har forsøg i stil med Bitcoinwifi tidligere ikke klaret sig så godt. Wippies er lukket ned. KeyWiFi kom aldrig op at flyve. Det mest velfungerende, Fon, klarer sig godt i enkelte egne på kloden.

YouSee opfordrer nu sine kunder i Varde til at dele deres Wi-Fi-signal. Og i år har Københavns Kommune varslet at ville tilbyde gratis Wi-Fi. Måske i strid med loven.


LÆS OGSÅ:

Historien om de trådløse hippier og deres umulige drømBrancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.