Artikel top billede

Tjen penge på dit Wi-Fi-signal

Sælg adgang til dit Wi-Fi-signal. Er det her firmaet, der skaber revolutionen?

Del din Wi-Fi-forbindelse - og tjen lidt penge på manøvren.

Sådan har flere tjenester i tidens løb forsøgt at lokke kunder til. Med mere eller mindre begrænset held. Nu forsøges det igen. Via den nye digitale valuta Bitcoin.

På Bitcoinwifi.me kan man indkøbe en router, som er født med betalings-platform, så fremmede kan betale og logge sig på.

Bitcoinwifi kommer til at ligne en almindelig kommerciel router. Se billedet til højre eller i videoen nederst.

I ægte open source-ånd kan routeren med en ændring af firmwaren laves om til en mini-pc, hvis man ikke vil bruge den som router.

Har vi ikke forsøgt det før?

Idéen om at inddrage private husstande og firmaers Wi-Fi-signal i en større sammenhæng er interessant, fordi der på trods af 3G, 4G og 5G stadig opstår flaskehals-problemer, som Wi-Fi-signalerne kan afhjælpe. Nogle mener, at Wi-Fi stadig er altafgørende for det mobile internet.

Alligevel har forsøg i stil med Bitcoinwifi tidligere ikke klaret sig så godt. Wippies er lukket ned. KeyWiFi kom aldrig op at flyve. Det mest velfungerende, Fon, klarer sig godt i enkelte egne på kloden.

YouSee opfordrer nu sine kunder i Varde til at dele deres Wi-Fi-signal. Og i år har Københavns Kommune varslet at ville tilbyde gratis Wi-Fi. Måske i strid med loven.

LÆS OGSÅ:

Historien om de trådløse hippier og deres umulige drøm

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere