Artikel top billede

Omsætnings-boom på apps til Android: Her er forklaringen

Nye tal viser, at omsætningen på markedet for apps til Android stiger voldsomt. Det er der en bestemt forklaring på.

Android-platformen bumler derudad og æder mere og mere af markedet, så denne platform nu er oppe på en markedsandel på 79 procent, mens iOS ligger på omkring 13 procent i den seneste opgørelse fra IDC. 

Indtil vider har mange app-udviklere dog haft mest fokus på iOS, fordi det har været opfattelsen, at det er lettere at tjene penge på apps til den platform.

Det billede kan meget vel være på vej til at ændre sig.

I en ny opgørelse fra ABI Reasearch
kan man læse, at markedet for Android-apps i år vil nå op på omkring 39 milliarder kroner på verdensplan.

Men man skal ikke tro, at det forholdsvis høje tal betyder, at brugerne af Android-produkter pludselig bliver helt vilde for at betale penge for deres apps.

Omsætningen stammer nemlig i høj grad fra eksempelvis markedsføring via apps, lyder det det fra ABI Research.

Ikke desto mindre er der stadig tale om næsten en fordobling af omsætningen i forhold til sidste år.

"Apples iOS er stadig foran alle de andre operativsystemers omsætninger med en betydelig margin; men det store antal Android-smartphones, der er i brug, gør indhug i Apples føring på dette marked. I år vil Android-smartphones blive sendt på markedet med en faktor tre i forhold til iPhone," lyder det fra ABI Research.

Analysefirmaet forklarer, at annoncering på Android-platformen, der bygger på Googles teknologier, er en fordel i forhold til iOS, ligesom det også taler til Androids fordel, at man på denne platform har mulighed for såkaldt operatør-billing, når der handles apps, hvorimod man på iOS skal oprette sig med et kreditkort hos Apple.

Det gælder ikke mindst i forhold til fremadstormende markeder som Latinamerika og Asien og Stillehavet.

Her er app-udviklernes holdning

Selvom Android altså bevæger sig i en fornuftig retning set med app-udviklernes øjne, har en ny undersøgelse fra Forrester netop vist, at iOS fortsat er den platform, man først fokuserer på, når nye apps skal programmeres.

Forrester-undersøgelsen blandt flere end 1.600 softwareudviklere i Nordamerika og Europa viser, at 35 procent af udviklerne har iPhonen som deres førsteprioritet, når der skal udvikles løsninger.

27 procent af udviklerne vil i første omgang satse på Android-platformen.

Microsofts Windows RT er sammen med BlackBerry og Samsungs Bada-styresystem de platforme, udviklerne udviser mindst interesse for.

Et app-marked i vækst

Forrester har tidligere vurderet, at det samlede marked for applikationer til smartphones og tablet-pc'er vil omsætte for 210 milliarder kroner i 2015.

Det store spørgsmål er så, hvilken platform det er nemmest at tjene penge på som app-udvikler?
 
Baseret på en række officielle udmeldinger fra Apple, Google og Microsoft samt tal fra telemarkedet har finansmediet Forbes for nylig regnet sig frem til, at udviklerne hos Apple i gennemsnit tjener 4.000 dollar per app, mens det hos Google er 1.125 dollar og Microsoft 625 dollar.

Tallene dækker dog over, at nogle få apps har en meget høj omsætning, mens rigtig mange apps har en mere beskeden omsætning.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

App-udviklerne: Denne platform er bare den vigtigste

Disse 5 apps gør din smartphone smartere

Se tallene: Så meget tjener du i gennemsnit på en app
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere