Artikel top billede

Omsætnings-boom på apps til Android: Her er forklaringen

Nye tal viser, at omsætningen på markedet for apps til Android stiger voldsomt. Det er der en bestemt forklaring på.

Android-platformen bumler derudad og æder mere og mere af markedet, så denne platform nu er oppe på en markedsandel på 79 procent, mens iOS ligger på omkring 13 procent i den seneste opgørelse fra IDC. 

Indtil vider har mange app-udviklere dog haft mest fokus på iOS, fordi det har været opfattelsen, at det er lettere at tjene penge på apps til den platform.

Det billede kan meget vel være på vej til at ændre sig.

I en ny opgørelse fra ABI Reasearch
kan man læse, at markedet for Android-apps i år vil nå op på omkring 39 milliarder kroner på verdensplan.

Men man skal ikke tro, at det forholdsvis høje tal betyder, at brugerne af Android-produkter pludselig bliver helt vilde for at betale penge for deres apps.

Omsætningen stammer nemlig i høj grad fra eksempelvis markedsføring via apps, lyder det det fra ABI Research.

Ikke desto mindre er der stadig tale om næsten en fordobling af omsætningen i forhold til sidste år.

"Apples iOS er stadig foran alle de andre operativsystemers omsætninger med en betydelig margin; men det store antal Android-smartphones, der er i brug, gør indhug i Apples føring på dette marked. I år vil Android-smartphones blive sendt på markedet med en faktor tre i forhold til iPhone," lyder det fra ABI Research.

Analysefirmaet forklarer, at annoncering på Android-platformen, der bygger på Googles teknologier, er en fordel i forhold til iOS, ligesom det også taler til Androids fordel, at man på denne platform har mulighed for såkaldt operatør-billing, når der handles apps, hvorimod man på iOS skal oprette sig med et kreditkort hos Apple.

Det gælder ikke mindst i forhold til fremadstormende markeder som Latinamerika og Asien og Stillehavet.

Her er app-udviklernes holdning

Selvom Android altså bevæger sig i en fornuftig retning set med app-udviklernes øjne, har en ny undersøgelse fra Forrester netop vist, at iOS fortsat er den platform, man først fokuserer på, når nye apps skal programmeres.

Forrester-undersøgelsen blandt flere end 1.600 softwareudviklere i Nordamerika og Europa viser, at 35 procent af udviklerne har iPhonen som deres førsteprioritet, når der skal udvikles løsninger.

27 procent af udviklerne vil i første omgang satse på Android-platformen.

Microsofts Windows RT er sammen med BlackBerry og Samsungs Bada-styresystem de platforme, udviklerne udviser mindst interesse for.

Et app-marked i vækst

Forrester har tidligere vurderet, at det samlede marked for applikationer til smartphones og tablet-pc'er vil omsætte for 210 milliarder kroner i 2015.

Det store spørgsmål er så, hvilken platform det er nemmest at tjene penge på som app-udvikler?
 
Baseret på en række officielle udmeldinger fra Apple, Google og Microsoft samt tal fra telemarkedet har finansmediet Forbes for nylig regnet sig frem til, at udviklerne hos Apple i gennemsnit tjener 4.000 dollar per app, mens det hos Google er 1.125 dollar og Microsoft 625 dollar.

Tallene dækker dog over, at nogle få apps har en meget høj omsætning, mens rigtig mange apps har en mere beskeden omsætning.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

App-udviklerne: Denne platform er bare den vigtigste

Disse 5 apps gør din smartphone smartere

Se tallene: Så meget tjener du i gennemsnit på en app
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.