Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Dell sælges om få dage - vigtigste modstander trækker sig

Den tungeste modstander af salget af Dell Computers opgiver kampen. Han står trods sit nederlag til at score flere hundrede millioner kroner på salget.

Den amerikanske aktivist-investor Carl Icahn trækker sig ud af bataljen om salget og afnoteringen af Dell Computers, som han aktivt har forsøgt at forhindre.

Det betyder, at Dell Computers efter alt at dømme får grønt lys til at lade sig sælge, når selskabets investorer samles på torsdag for at stemme om salget.

Køberne er Dell-stifter og storaktionær Michael Dell samt kapitalfonden Silver Lake.

De ønsker at købe Dell Computers for at lade selskabet afnotere fra børsen, så de kan få større manøvrefrihed til at positionere selskabet på markedet for services.

Det skyldes, at de forlængst har set skriften på væggen om det hensygnende pc-marked. Det kan du læse mere om her.

Trækker sig ud

Carl Icahn - hvis forretningsmetoder du kan læse mere om her - meddeler, at han ikke vil foretage sig mere for at forhindre salget af selskabet.

Samtidig fortsætter han dog med at rette kritik mod både handelen og Dells bestyrelse.

Han har i de seneste seks måneder forsøgt at overtale selskabets aktionærer til at stemme købstilbuddet fra Michael Dell og Silver Lake ned og i stedet forsøge at trumfe en kapital-omstrukturering igennem.

"Det har vist sig næsten umuligt at vinde dette slag," skriver Carl Icahn.

Michael Dell og Silver Lake Partners har formået at kaste grus i Icahns maskineri ved at smøre ekstra på deres oprindelige tilbud til Dell-aktionærerne.

Blandt andet har de hævet deres tilbudspris, tilføjet en særlig dividende, ligesom de har fremvist en særlig tillids-erklæring fra en dommer i delstaten Delaware, Leo Strine.

"Michael Dell/Silver Lake har kæmpet en brav kamp, og ifølge dommer Strine har deres handlinger været i overensstemmelse med loven. Vi lykønsker Michael Dell, og jeg agter at ringe til ham for at ønske ham tillykke (det kan han få brug for)," skriver Michael Dell.

Carl Icahn står ifølge Wall Street Journal til at score omkring 400 millioner kroner på sin investering i Dell.

Han peger da også selv på, at det har været hans fortjeneste, at Michael Dell og Silver Lake har hævet prisen.

"Ingen kan benægte, at aktionærerne vil have fået lavere pris, hvis ikke jeg havde blandet mig og gjort, hvad bestyrelsen skulle have gjort," skriver han.

Læs også:

Dells indtjening styrtdykker - faldet med 72 procent

Køber trækker sig: Vil alligevel ikke købe Dell

Storaktionærer: Blankt nej til salg af Dell

Ny køber melder sig: Vil købe Dell Computers

Overblik: Dells gigantiske milliard-satsning

Dells udfordring: At genføde sig selv som noget andet

Dell gør op med fortiden: Vil ned i kundernes forretning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere