Artikel top billede

Apple-kursen dykker efter lancering af plastic-iPhone

Efter Apples lancering af ny økonomi-iPhone falder aktiekursen for det hovedrige selskab, som ifølge aktie-analytikere har begået en fejl på lommeregneren.

Stenrige Apple må tage imod en lussing på børsen, efter at selskabet i denne uge præsenterede to nye iPhones, hvoraf den ene er en moderat prissat model rettet mod nye markeder som Indien og Kina.

Overblik: Sådan står iPhone 5S og 5C over for de store Android-drenge

Billig har dog vist sig at være en relativ størrelse.

For med skarp konkurrence fra to andre hovedkombattanter i toppen af smartphone-superligaen, Samsung og Huawei, har Apple ifølge flere finans-spåmænd ikke haft held til at skrive det rigtige tal på prisskiltet, rapporterer BBC.

"Investorerne holdt sig væk, fordi Apples pris ikke gik langt nok ned til at tiltrække et nyt marked," lyder konklusionen fra Mark Luschini, chef-investeringsstrateg hos rådgivningsvirksomheden Janney Montgomery Scott.

Går Apple efter hele verden?

Og der er næsten ekko på linjen, når Walter Piecyk fra aktierådgivningsselskabet BTIG Research udtaler sig om årsagerne til et drop på 5,4 procent til 467,7 dollar per aktie ved børsens lukketid onsdag.

"Prisen er simpelthen ikke lav nok til på en passende måde at ramme den betydelige globale vækst, som vi mener eksisterer med usubsidierede kunder, der endnu ikke har købt en smartphone," siger han - med henvisning til, at der er mange teleselskaber i udviklingslande, der ikke yder tilskud til telefonerne i en abonnementsordning med bindingsperiode.

Han udelukker dog ikke, at smartphone-æraens gudfader kan få et gennembrud på alverdens markeder frem for blot i Vesten.

"Det store spørgsmål er så, om Apple går efter disse markeder eller bare forbliver en high-end telefonproducent," funderer Walter Piecyk ifølge BBC og påpeger, at en virkelig billig iPhone er en temmelig nem vej til igen for alvor at skrabe guld ind.

Læs også:

Apple indhentet: iPhonen er ikke længere noget særligt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.