Artikel top billede

Apple-kursen dykker efter lancering af plastic-iPhone

Efter Apples lancering af ny økonomi-iPhone falder aktiekursen for det hovedrige selskab, som ifølge aktie-analytikere har begået en fejl på lommeregneren.

Stenrige Apple må tage imod en lussing på børsen, efter at selskabet i denne uge præsenterede to nye iPhones, hvoraf den ene er en moderat prissat model rettet mod nye markeder som Indien og Kina.

Overblik: Sådan står iPhone 5S og 5C over for de store Android-drenge

Billig har dog vist sig at være en relativ størrelse.

For med skarp konkurrence fra to andre hovedkombattanter i toppen af smartphone-superligaen, Samsung og Huawei, har Apple ifølge flere finans-spåmænd ikke haft held til at skrive det rigtige tal på prisskiltet, rapporterer BBC.

"Investorerne holdt sig væk, fordi Apples pris ikke gik langt nok ned til at tiltrække et nyt marked," lyder konklusionen fra Mark Luschini, chef-investeringsstrateg hos rådgivningsvirksomheden Janney Montgomery Scott.

Går Apple efter hele verden?

Og der er næsten ekko på linjen, når Walter Piecyk fra aktierådgivningsselskabet BTIG Research udtaler sig om årsagerne til et drop på 5,4 procent til 467,7 dollar per aktie ved børsens lukketid onsdag.

"Prisen er simpelthen ikke lav nok til på en passende måde at ramme den betydelige globale vækst, som vi mener eksisterer med usubsidierede kunder, der endnu ikke har købt en smartphone," siger han - med henvisning til, at der er mange teleselskaber i udviklingslande, der ikke yder tilskud til telefonerne i en abonnementsordning med bindingsperiode.

Han udelukker dog ikke, at smartphone-æraens gudfader kan få et gennembrud på alverdens markeder frem for blot i Vesten.

"Det store spørgsmål er så, om Apple går efter disse markeder eller bare forbliver en high-end telefonproducent," funderer Walter Piecyk ifølge BBC og påpeger, at en virkelig billig iPhone er en temmelig nem vej til igen for alvor at skrabe guld ind.

Læs også:

Apple indhentet: iPhonen er ikke længere noget særligt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere