Artikel top billede

Så er Apples iOS 7 frigivet - hent styresystemet her

Apple har netop frigivet den nye version af iOS til iPhone, iPod Touch og iPad. Læs om nyhederne her - og se, hvordan du installerer iOS 7.

iOS 7 blev første gang præsenteret af Apple-topchef Tim Cook i starten af juni.

"Den største ændring siden introduktionen af iPhonen, udtalte Tim Cook, og selv om den slags salgstaler selvfølgelig altid lover lige vel meget, er der faktisk noget om snakken denne gang.

I hvert fald er iOS 7 rent grafisk et markant anderledes styresystem til Apples iPhone, iPod Touch og iPad.

Konkret ses det ved, at farveudtrykket i iOS er ændret til mere bløde og varme farver.

Typografien har også fået en tur i design-maskinen, og man arbejder i det hele taget med et mere "fladt" og enkelt design i det nye iOS. 

Det gælder ikke bare i selve styresystemet, for apps som Kalender, Påmindelser og Mail tager sig også noget anderledes ud, end det har været tilfældet hidtil.

Læs også: iPhone 5s er målt og vejet: Her er dommen

Mange nye funktioner i iOS 7

Samtidig er der tilføjet en række nye funktioner i form af eksempelvis et nyt Kontrolcenter, delefunktionen AirDrop og en mere smart form for multitasking, hvor styresystemet "lærer, hvornår du vil bruge dine apps, og kan opdatere indholdet, før du starter dem," som Apple skriver.

Set med it-afdelingens øjne er iOS 7 også et særdeles interessant bekendtskab, da Apple har tilføjet en række nye erhvervsfunktioner.

Der er blandt andet en bedre og mere sikker håndtering af vedhæftede filer i mail-applikationen og bedre understøttelse af mobile device management. 

Du bør i øvrigt nok lige forhøre dig med it-afdelingen i din virksomhed, inden du kaster dig ud i at opdatere din iPhone eller iPad, da du kan have virksomheds-apps, der ikke er klar til det nye iOS.

Se Apples beskrivelse af iOS 7 her:

Sådan henter du iOS 7

Når du er klar til at opdatere, er styresystemet iOS 7 også klar til at blive hentet ned til din iPhone, iPad eller iPod Touch. 

Du henter iOS 7 ved at gå ind under "Indstillinger" - "Generelt" - "Softwareopdatering" og trykke på "Hent og installer."

Du kan også hente den nye version af iOS ved at slutte din enhed til iTunes med et kabel og søge efter softwareopdateringer.

Disse enheder kan anvende iOS 7

iOS 7 er kompatibelt med iPhone 4 og nyere modeller, iPod Touch og iPad 2 og nyere modeller.

Det er dog ikke alle funktioner i det nye styresystemer, der virker på de ældre modeller.

Eksempelvis er det nye panoramaformat kun tilgængeligt på iPhone 4S og nyere, filtre i kamera er tilgængelige på iPhone 5, og AirDrop er også kun tilgængelig på iPhone 5.

Computerworld har i øvrigt haft en udvikler til at prøvekøre iOS 7 for os i de seneste uger. Læs hans vurdering af styresystemet her.

Apple ventes også at frigive den nye version af iCloud i dag. Den har vi tidligere skrevet om her

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

iPhone 5s er målt og vejet: Her er dommen

Tre uger med iOS 7: En udvikler taler ud

Apples iOS 7 til erhvervsbrug: Det skal du vide

Fra problembarn til dengse: Sådan bliver iPhone en firmatelefon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Anja Monrad lander ny international toppost: Bliver direktør for Dells største europæiske region
Interview. Efter otte år som ansvarlig for Øst- og Centraleuropa overtager Anja Monrad nu rollen som chef for Dells største europæiske region. "Jeg får ansvaret for syv lande nu, hvor det tidligere var 32. Landemæssigt er det færre, men markederne er meget større," fortæller hun til Computerworld.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.