Kendt mobil-firma i krise: Vil fyre 40 procent af de ansatte

Engang var dette firma blandt de største. Nu kan op mod 40 procent af de ansatte vente en fyreseddel inden nytår.

Den engang så fremtrædende smartphone-producent RIM, der står bag BlackBerry, er i så alvorlig krise, at selskabet ifølge Wall Street Journal står til at afskedige 40 procent af de 12.700 medarbejdere inden nytår.

Den enorme fyringsrunde kommer ifølge avisen til at feje igennem samtlige afdelinger i BlackBerry.

Selskabet har ingen kommentarer til avisens oplysninger, men meddeler, at det vil 'fortsætte med at tage skridt, der sigter mod at optimere forretningen."

Anden fase
BlackBerry meddeler, at selskabet befinder sig i anden fase af dets store transformerings-plan.

"Der vil fortsat finde organisatoriske ændringer sted, som skal sikre, at vi har de rigtige folk i de rigtige roller til at udnytte nye muligheder i mobil computing," lyder det fra selskabet.

Analytiker Jack Gold er dog over for Computerworlds amerikanske nyhedsbureau skeptisk overfor oplysningerne.

Han mener, at meget tyder på, at BlackBerry vil fyre 40 procent af de ansatte i hjemlandet Canada, men ikke af den samlede, globale medarbejderstab.

Ny satsning
Fyringsrygterne er dukket op, samtidig med at BlackBerry løfter sløret for sin nye smartphone-satsning, Z30, som selskabet håber kan bringe det ind på smartphone-arenaen igen.

BlackBerry var engang blandt de førende smartphone-producenter i verden, men blev kørt bag af dansen, da Apple lancerede sin iPhone. Det kan du læse mere om her.

Der har flere gange været rygter fremme om, at BlackBerry arbejde med opsplitningsplaner og planer om frasalg af selskaber i stumper.

Analysehuset IDC har for nylig beregnet, at BlackBerrys globale markedsandel er på under tre procent.

BlackBerry fyrede 5.000 ansatte sidste år.

Læs også:

Disse kendte teknologier er på vippen - vil de klare sig eller dø?

BlackBerry må give op: Forsøger at redde stumperne

Dødskamp på smartphone-markedet: Kun plads til to OS'er

Sådan vil uvished ramme telefon-salg hos Nokia og BlackBerry
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.