Artikel top billede

Kendt mobil-firma i krise: Vil fyre 40 procent af de ansatte

Engang var dette firma blandt de største. Nu kan op mod 40 procent af de ansatte vente en fyreseddel inden nytår.

Den engang så fremtrædende smartphone-producent RIM, der står bag BlackBerry, er i så alvorlig krise, at selskabet ifølge Wall Street Journal står til at afskedige 40 procent af de 12.700 medarbejdere inden nytår.

Den enorme fyringsrunde kommer ifølge avisen til at feje igennem samtlige afdelinger i BlackBerry.

Selskabet har ingen kommentarer til avisens oplysninger, men meddeler, at det vil 'fortsætte med at tage skridt, der sigter mod at optimere forretningen."

Anden fase

BlackBerry meddeler, at selskabet befinder sig i anden fase af dets store transformerings-plan.

"Der vil fortsat finde organisatoriske ændringer sted, som skal sikre, at vi har de rigtige folk i de rigtige roller til at udnytte nye muligheder i mobil computing," lyder det fra selskabet.

Analytiker Jack Gold er dog over for Computerworlds amerikanske nyhedsbureau skeptisk overfor oplysningerne.

Han mener, at meget tyder på, at BlackBerry vil fyre 40 procent af de ansatte i hjemlandet Canada, men ikke af den samlede, globale medarbejderstab.

Ny satsning

Fyringsrygterne er dukket op, samtidig med at BlackBerry løfter sløret for sin nye smartphone-satsning, Z30, som selskabet håber kan bringe det ind på smartphone-arenaen igen.

BlackBerry var engang blandt de førende smartphone-producenter i verden, men blev kørt bag af dansen, da Apple lancerede sin iPhone. Det kan du læse mere om her.

Der har flere gange været rygter fremme om, at BlackBerry arbejde med opsplitningsplaner og planer om frasalg af selskaber i stumper.

Analysehuset IDC har for nylig beregnet, at BlackBerrys globale markedsandel er på under tre procent.

BlackBerry fyrede 5.000 ansatte sidste år.

Læs også:

Disse kendte teknologier er på vippen - vil de klare sig eller dø?

BlackBerry må give op: Forsøger at redde stumperne

Dødskamp på smartphone-markedet: Kun plads til to OS'er

Sådan vil uvished ramme telefon-salg hos Nokia og BlackBerry
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere