Artikel top billede

Kendt mobil-firma i krise: Vil fyre 40 procent af de ansatte

Engang var dette firma blandt de største. Nu kan op mod 40 procent af de ansatte vente en fyreseddel inden nytår.

Den engang så fremtrædende smartphone-producent RIM, der står bag BlackBerry, er i så alvorlig krise, at selskabet ifølge Wall Street Journal står til at afskedige 40 procent af de 12.700 medarbejdere inden nytår.

Den enorme fyringsrunde kommer ifølge avisen til at feje igennem samtlige afdelinger i BlackBerry.

Selskabet har ingen kommentarer til avisens oplysninger, men meddeler, at det vil 'fortsætte med at tage skridt, der sigter mod at optimere forretningen."

Anden fase

BlackBerry meddeler, at selskabet befinder sig i anden fase af dets store transformerings-plan.

"Der vil fortsat finde organisatoriske ændringer sted, som skal sikre, at vi har de rigtige folk i de rigtige roller til at udnytte nye muligheder i mobil computing," lyder det fra selskabet.

Analytiker Jack Gold er dog over for Computerworlds amerikanske nyhedsbureau skeptisk overfor oplysningerne.

Han mener, at meget tyder på, at BlackBerry vil fyre 40 procent af de ansatte i hjemlandet Canada, men ikke af den samlede, globale medarbejderstab.

Ny satsning

Fyringsrygterne er dukket op, samtidig med at BlackBerry løfter sløret for sin nye smartphone-satsning, Z30, som selskabet håber kan bringe det ind på smartphone-arenaen igen.

BlackBerry var engang blandt de førende smartphone-producenter i verden, men blev kørt bag af dansen, da Apple lancerede sin iPhone. Det kan du læse mere om her.

Der har flere gange været rygter fremme om, at BlackBerry arbejde med opsplitningsplaner og planer om frasalg af selskaber i stumper.

Analysehuset IDC har for nylig beregnet, at BlackBerrys globale markedsandel er på under tre procent.

BlackBerry fyrede 5.000 ansatte sidste år.

Læs også:

Disse kendte teknologier er på vippen - vil de klare sig eller dø?

BlackBerry må give op: Forsøger at redde stumperne

Dødskamp på smartphone-markedet: Kun plads til to OS'er

Sådan vil uvished ramme telefon-salg hos Nokia og BlackBerry
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere