Artikel top billede

Kendt mobil-firma i krise: Vil fyre 40 procent af de ansatte

Engang var dette firma blandt de største. Nu kan op mod 40 procent af de ansatte vente en fyreseddel inden nytår.

Den engang så fremtrædende smartphone-producent RIM, der står bag BlackBerry, er i så alvorlig krise, at selskabet ifølge Wall Street Journal står til at afskedige 40 procent af de 12.700 medarbejdere inden nytår.

Den enorme fyringsrunde kommer ifølge avisen til at feje igennem samtlige afdelinger i BlackBerry.

Selskabet har ingen kommentarer til avisens oplysninger, men meddeler, at det vil 'fortsætte med at tage skridt, der sigter mod at optimere forretningen."

Anden fase

BlackBerry meddeler, at selskabet befinder sig i anden fase af dets store transformerings-plan.

"Der vil fortsat finde organisatoriske ændringer sted, som skal sikre, at vi har de rigtige folk i de rigtige roller til at udnytte nye muligheder i mobil computing," lyder det fra selskabet.

Analytiker Jack Gold er dog over for Computerworlds amerikanske nyhedsbureau skeptisk overfor oplysningerne.

Han mener, at meget tyder på, at BlackBerry vil fyre 40 procent af de ansatte i hjemlandet Canada, men ikke af den samlede, globale medarbejderstab.

Ny satsning

Fyringsrygterne er dukket op, samtidig med at BlackBerry løfter sløret for sin nye smartphone-satsning, Z30, som selskabet håber kan bringe det ind på smartphone-arenaen igen.

BlackBerry var engang blandt de førende smartphone-producenter i verden, men blev kørt bag af dansen, da Apple lancerede sin iPhone. Det kan du læse mere om her.

Der har flere gange været rygter fremme om, at BlackBerry arbejde med opsplitningsplaner og planer om frasalg af selskaber i stumper.

Analysehuset IDC har for nylig beregnet, at BlackBerrys globale markedsandel er på under tre procent.

BlackBerry fyrede 5.000 ansatte sidste år.

Læs også:

Disse kendte teknologier er på vippen - vil de klare sig eller dø?

BlackBerry må give op: Forsøger at redde stumperne

Dødskamp på smartphone-markedet: Kun plads til to OS'er

Sådan vil uvished ramme telefon-salg hos Nokia og BlackBerry
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere