Artikel top billede

Toppost i globalt kæmpefirma til kendt it-dansker

Dansk gulddreng er udvalgt til at sidde i bestyrelsen hos et af verdens allerstørste teknologi-selskaber.

Den danske co-CEO hos den tyske software-gigant SAP, Jim Hagemann Snabe, træder ind i bestyrelsen hos et af verdens største ingeniørfirmaer, tyske Siemens.

Det skriver Siemens på sin hjemmeside. Den 47-årige dansker afløser Josef Ackermann, der tidligere har været administrerende direktør for Deutsche Bank og har siddet som bestyrelsesnæstformand i Siemens' bestyrelse.

Begrundelsen for at sætte den danske gulddreng med erfaring fra en lang række topposter hos SAP ind i bestyrelsen er klokkeklar:

"Set i lyset af den strategiske vigtighed, digitaliseringen spiller for Siemens' kerneforretninger, har vi tilført teknologi- og softwarekompetencer til vores bestyrelse med ansættelsen af Jim Hagemann Snabe. Vi får en internationalt respekteret ekspert på området, og jeg ser frem til at arbejde med ham," lyder det fra Siemens bestyrelsesformand, Gerhard Cromme.

Kommer til kæmpevirksomhed

Jim Hagemann Snabe sidder i flere råd og bestyrelser, hvor han kan øse af sine erfaringer.

Blandt andet sidder han i et it-råd, der rådgiver den tyske regering, og han skulle efter sigende være en efterspurgt rådgivningspartner blandt toppolitikere.

Jim Hagemann Snabe sidder herhjemme også i Danske Bank-bestyrelsen, ligesom han har erfaring med bestyrelsesarbejde hos blandt andre Thrane & Thrane.

Hos SAP har han som CEO haft ansvaret for omkring 65,000 medarbejdere og en omsætning på godt 120 milliarder kroner.

Med indtrædelsen i Siemens' bestyrelse kommer Jim Hagemann Snabe til en virksomhed, der omsætter for mere end 500 milliarder kroner om året og har over 400.000 medarbejdere over hele kloden.

Læs mere om SAP og Jim Hagemann Snabe: 

Dansk SAP-chef: Sådan skaber vi digital vækst

Overblik: Derfor skal SAP nu ledes af denne dansker

Fra it-studiejob i Århus til global topleder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.