Artikel top billede

Test: Denne produktivitets-app koster kassen, men er den pengene værd?

Huskeliste-app'en OmniFocus 2 koster over 100 kroner, men hvorfor købe den, når der findes gratis alternativer?

Bryd alle dine arbejdsopgaver ned i mindre og mere overskuelige opgaver. 

Det er i grove træk tankengangen bag produktivitetsmetoden "Getting Things Done", der ligger til grund for huskeliste-app'en OmniFocus til iPhone, iPad og Mac.

Nu er iPhone-app'en netop kommet i en ny udgave, OmniFocus 2. Men allerede nu kan vi godt advare om, at OmniFocus ikke er til hvem som helst.

Det er app'en til "power-useren", der er villig til at betale den relativt høje pris på 129 kroner for en huskeliste-app.

Den nye app blev lanceret i kølvandet på frigivelsen af Apples iOS 7, og den lægger sig da også tæt op af ad den nye flade designlinje i iOS 7.

Men på trods af de ydre forandringer vil kendere af app'en bemærke, at principperne bag stadigvæk er de samme.

Sådan virker det

Er du en af dem, der aldrig før har stiftet bekendtskab med OmniFocus, må du forberede dig på, at det kræver lidt tilvænning, før du er fortrolig med app'en og dens mange funktioner. Og ja, det kan virke en smule uoverskueligt i starten.

I OmniFocus opdeler du enten dine opgaver i en traditionel "todo-liste" med enkeltstående opgaver eller i projekter.

Et projekt fungerer som en slags mappe, der indeholder alle de mange små opgaver, som dine større projekter består af.

De vigtigste arbejdsopgaver kan du flage, og på hovedskærmen har du hele tiden et overblik over, hvor mange arbejdsopgaver som du mangler at løse.

Giver fuldt overblik

Ønsker du det fulde overblik, kan du klikke ind under den menu, der i OmniFocus hedder "Forecast".

Her får du en liste over alle de opgaver, som du snart har deadline på samtidig med, at den også henter oplysningerne ind fra dine almindelige kalender på telefonen.

Det er muligt at specificere alle dine arbejdsopgaver med en udløbsdato, ligesom du kan gruppere dem i forskellige kategorier - eller 'contexts' som de kaldes i OmniFocus.

OmniFocus indeholder desuden mulighed for at gøre visse opgaver lokations-afhængige.

Men er OmniFocus så pengene værd?

Det vil sige, at du først bliver alarmeret om opgaven, når du træder ind af døren på arbejdet eller ankommer til supermarkedet for at gøre dine indkøb.

Denne funktion er dog ikke særlig unik, og den findes i forvejen i din iPhones indbyggede huskeliste-app, der endda har den fordel, at den har en tættere integration med iOS og iPhonens notifikations-system.  

Er OmniFcous pengende værd

Da Apple med iOS 5 introducerede sin egen huskeliste-app, blev en hel stribe af små og simple huskeliste apps med et slag overflødiggjort. 

Reelt set betyder det, at huskeliste-apps til iOS i dag kun er relevante, hvis de kan appellere til power-useren, der har brug for mere avancerede funktioner og er villig til at betale for dem. 

En sådan app vil OmniFocus 2 gerne være. Og der er heller ingen tvivl om, at OmniFocus giver dig flere avancerede funktioner og bedre mulighed for at administrere dine projekter end de fleste huskeliste-apps. 

Hele pakken er en dyr omgang

Men du kommer også til at betale for det. iPhone-app'en koster 129 kroner, og ønsker du at bruge Omnifocus på flere platforme, må du betale 265 kroner for iPad-app'en og intet mindre end 529 kroner for Mac-app'en.

Med andre ord: Det bliver en ekstrem dyr omgang, hvis du vil have den fulde pakke. Ikke mindst, når nu du med Apples påmindelse-app har gratis adgang til, hvad der bedst kan beskrives som en velfungerende light-udgave af OmniFocus, og som ikke mindst er lettere at anvende og overskue for den almindelige bruger. 

OmniFocus prisniveau er måske ikke afskrækkende, hvis du sammenligner med dyrere erhvervsrettet software. Men jeg må indrømme, at det i hvert fald med mit behov er svært at retfærdiggøre den enorme udgift ved OmniFocus.

Omvendt må jeg også erkende, at jeg ikke er en "power-user", og dermed ikke er i OmniFocus' naturlige målgruppe. 

OmniFocus findes endnu kun til iOS og Mac OSX, og indtil videre er det kun iPhone-app'en, der er kommet i en ny udgave.

Hvilke huske-liste-apps bruger du? Del gerne dine erfaringer i kommentarfeltet. 

Læs også:
Fem værktøjer: Hold produktiviteten oppe på hjemmepinden 

Sådan dræber du dine net-overspringshandlinger 

Fem tips til at arbejde super-effektivt hjemmefra
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere