Artikel top billede

Test: Denne produktivitets-app koster kassen, men er den pengene værd?

Huskeliste-app'en OmniFocus 2 koster over 100 kroner, men hvorfor købe den, når der findes gratis alternativer?

Bryd alle dine arbejdsopgaver ned i mindre og mere overskuelige opgaver. 

Det er i grove træk tankengangen bag produktivitetsmetoden "Getting Things Done", der ligger til grund for huskeliste-app'en OmniFocus til iPhone, iPad og Mac.

Nu er iPhone-app'en netop kommet i en ny udgave, OmniFocus 2. Men allerede nu kan vi godt advare om, at OmniFocus ikke er til hvem som helst.

Det er app'en til "power-useren", der er villig til at betale den relativt høje pris på 129 kroner for en huskeliste-app.

Den nye app blev lanceret i kølvandet på frigivelsen af Apples iOS 7, og den lægger sig da også tæt op af ad den nye flade designlinje i iOS 7.

Men på trods af de ydre forandringer vil kendere af app'en bemærke, at principperne bag stadigvæk er de samme.

Sådan virker det

Er du en af dem, der aldrig før har stiftet bekendtskab med OmniFocus, må du forberede dig på, at det kræver lidt tilvænning, før du er fortrolig med app'en og dens mange funktioner. Og ja, det kan virke en smule uoverskueligt i starten.

I OmniFocus opdeler du enten dine opgaver i en traditionel "todo-liste" med enkeltstående opgaver eller i projekter.

Et projekt fungerer som en slags mappe, der indeholder alle de mange små opgaver, som dine større projekter består af.

De vigtigste arbejdsopgaver kan du flage, og på hovedskærmen har du hele tiden et overblik over, hvor mange arbejdsopgaver som du mangler at løse.

Giver fuldt overblik

Ønsker du det fulde overblik, kan du klikke ind under den menu, der i OmniFocus hedder "Forecast".

Her får du en liste over alle de opgaver, som du snart har deadline på samtidig med, at den også henter oplysningerne ind fra dine almindelige kalender på telefonen.

Det er muligt at specificere alle dine arbejdsopgaver med en udløbsdato, ligesom du kan gruppere dem i forskellige kategorier - eller 'contexts' som de kaldes i OmniFocus.

OmniFocus indeholder desuden mulighed for at gøre visse opgaver lokations-afhængige.

Men er OmniFocus så pengene værd?

Det vil sige, at du først bliver alarmeret om opgaven, når du træder ind af døren på arbejdet eller ankommer til supermarkedet for at gøre dine indkøb.

Denne funktion er dog ikke særlig unik, og den findes i forvejen i din iPhones indbyggede huskeliste-app, der endda har den fordel, at den har en tættere integration med iOS og iPhonens notifikations-system.  

Er OmniFcous pengende værd

Da Apple med iOS 5 introducerede sin egen huskeliste-app, blev en hel stribe af små og simple huskeliste apps med et slag overflødiggjort. 

Reelt set betyder det, at huskeliste-apps til iOS i dag kun er relevante, hvis de kan appellere til power-useren, der har brug for mere avancerede funktioner og er villig til at betale for dem. 

En sådan app vil OmniFocus 2 gerne være. Og der er heller ingen tvivl om, at OmniFocus giver dig flere avancerede funktioner og bedre mulighed for at administrere dine projekter end de fleste huskeliste-apps. 

Hele pakken er en dyr omgang

Men du kommer også til at betale for det. iPhone-app'en koster 129 kroner, og ønsker du at bruge Omnifocus på flere platforme, må du betale 265 kroner for iPad-app'en og intet mindre end 529 kroner for Mac-app'en.

Med andre ord: Det bliver en ekstrem dyr omgang, hvis du vil have den fulde pakke. Ikke mindst, når nu du med Apples påmindelse-app har gratis adgang til, hvad der bedst kan beskrives som en velfungerende light-udgave af OmniFocus, og som ikke mindst er lettere at anvende og overskue for den almindelige bruger. 

OmniFocus prisniveau er måske ikke afskrækkende, hvis du sammenligner med dyrere erhvervsrettet software. Men jeg må indrømme, at det i hvert fald med mit behov er svært at retfærdiggøre den enorme udgift ved OmniFocus.

Omvendt må jeg også erkende, at jeg ikke er en "power-user", og dermed ikke er i OmniFocus' naturlige målgruppe. 

OmniFocus findes endnu kun til iOS og Mac OSX, og indtil videre er det kun iPhone-app'en, der er kommet i en ny udgave.

Hvilke huske-liste-apps bruger du? Del gerne dine erfaringer i kommentarfeltet. 

Læs også:
Fem værktøjer: Hold produktiviteten oppe på hjemmepinden 

Sådan dræber du dine net-overspringshandlinger 

Fem tips til at arbejde super-effektivt hjemmefra
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Capgemini varsler kæmpe offensiv på det danske SAP-marked: Vil ansætte op til 40 nye konsulenter i år
Den danske del af Capgemini vil tage en langt større bid af det danske SAP-marked, som ifølge dansk landechef Claus Rydkjær står overfor en mulig eksplosion som følge af overgangen til S/4HANA. Op til 40 nye ansatte skal gøre Capgemini i stand til at tredoble SAP-forretningen på bare et år. "Vi mener, tidspunktet er nu," siger Claus Rydkjær til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.