Artikel top billede

Fem værktøjer: Hold produktiviteten oppe på hjemmepinden

De her fem apps kan give dig et produktivitetsspark i bagdelen.

Har du problemer med at holde dampen oppe, når du sidder ved hjemmearbejdspladsen?

Så kan disse apps måske hjælpe med at holde dig til ilden:

1. Coffee Break

Føler du, at en alt for stor del af din dag udvikler sig til kaffepause, når du sidder derhjemme? Eller oplever du omvendt, at du glemmer at holde pauser, når du ikke har din kolleger ved din side?

Så kan du hente Mac-app'en Coffee Break fra Apples Mac App Store.

Med Coffee Break kan du planlægge op til fem kaffepauser i løbet af en dag. Du vil modtage en reminder umiddelbart før kaffepausen, og når det er tid til pausen, vil din skærm langsomt blive mørkere. Først når pausen er overstået, vil skærmen igen lyse for fuld styrke.

App'en koster 19 kroner og kan købes i Mac App Store.

Er du Windows-bruger, kan du prøve den lignende app Breaker.

2. Clear

En god huskeliste-app kan være afgørende, hvis du vil opnå et godt flow i dine arbejdsopgaver.

En sådan app kan være Clear, der findes både til Mac og iPhone.

Clear er kendetegnet ved, at den har en meget simpel brugerflade, hvor du skriver dine arbejdsopgaver ind på en prioriteret liste. Den vigtigste er placeret øverst og markeret med en kraftig farve, mens opgaverne herunder markeres med en farve, der bliver lysere og lysere, jo længere nede på listen de står.  

IPhone- og Mac-udgaven af Clear ligner næsten hinanden til forveksling. Dog med den forskel, at du på iPhonen afkrydser de fuldførte arbejdsopgaver ved at swipe på skærmen, mens du på Mac'en skal swipe med to fingre på din touchpad.

App'en koster 13 kroner til iPhone og 45 kroner til Mac. Især prisen for Mac-app'en er dog efter vores mening lige lovlig høj med tanke på, hvor simpel en app det er.

Clear findes ikke til Windows og Android, men her kan vi i stedet anbefale den glimrende og gratis todo-liste-app Wunderlist, som vi også tidligere har omtalt her i spalterne.

Denne tjeneste tjekker om du laver din arbejdsopgaver

3. IDoneThis 

Det er ingen sag at oprette en todo-liste. 

Ofte kniber det mere med at sikre sig, at man rent faktisk får lavet arbejdsopgaverne på listen.

Men her kan internettjenesten iDoneThis hjælpe dig. 

Med iDoneThis får du hver aften en mail, der spørger dig, hvilke opgaver du har udført i dag. Du skal besvare mailen med en liste over de opgaver, du har løst, og herefter vil iDoneThis smide dine fuldførte opgaver ind i en kalender, så du hele tiden har et overblik over, hvor produktiv du er.  

Du kan ligeledes tilmelde dig "iDoneThis for teams", hvor hele holdet i bedste Stasi-stil kan holde øje med hinandens produktivitet. Team-udgaven af iDoneThis koster dog 5 dollar svarende til knap 30 kroner om måneden.

4. Freedom

Formålsløst surferi på nettet er den ultimative overspringshandling, når du sidder på hjemmearbejdspladsen. 

Derfor kan du som forfatteren af denne artikel med fordel bruge et program, der bogstaveligt talt kan låse dig af internettet, når du skal arbejde fokuseret. 

Selv bruger jeg app'en Freedom, der er ekstremt simpel og effektiv. Den kan hentes i en prøveudgave, hvor du gratis kan låse dig af nettet fem gange. 

Vil du fortsætte med at bruge app'en herefter, kan du få permanent adgang til app'en for et engangsbeløb på 10 dollar svarende til knap 55 kroner.

Freedom findes både til Windows og Mac og kan downloades her.

5. Rescuetime 

Ligesom med Freedom kan Rescuetime låse dig af nettet. Programmet har dog yderligere den fordel, at du kan bruge den til at holde øje med, hvad du bruger din tid på. 

Bagefter kan du gå ind på RescueTimes hjemmeside, hvor du kan se en rapport, der i detaljer oplyser om, hvor meget tid du har brugt på forskellige internetsider, og hvilke programmer du har arbejdet med. 

Men du kan også få Rescuetime til at blokere dig fra specifikke internetsider, ligesom du kan forudbestemme, hvor lang tid du dagligt må bruge på eksempelvis Facebook. 

Du kan bruge Rescuetime gratis i 14 dage, og herefter koster det 9 dollar eller cirka 50 kroner per måned, hvis du vil fortsætte med at bruge pro-udgaven af Rescuetime.

Rescuetime findes dog også i en gratis light-udgave

Læs også:

Otte stærke råd: Sådan bliver du supereffektiv til at arbejde hjemmefra

Seks gode råd: Skift kontoret ud med den lokale kaffebar

Fem tips til at arbejde super-effektivt hjemmefra 

Dansk webshop-ejer: Sådan skiftede jeg kontoret ud med en tropestrand
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere