Artikel top billede

Microsoft presser Steve Ballmer ned i løn - se hans årsløn her

Microsofts topchef tvinges igen ned i løn. Aldrig har han fået så lidt efter et fejlslagent og kaotisk år som topchef for Microsoft.

For dårligt salg af Windows 8 og en kæmpeafskrivning af Surface RT kommer til at koste Microsofts topchef, Steve Ballmer, rede penge.

Microsofts bestyrelse har nemlig besluttet kun at betale Steve Ballmer 79 procent af den bonus, som hans kontrakt maksimalt berettiger ham til.

I alt modtager topchefen godt 3,8 millioner kroner i fast årsløn samt tre millioner kroner i bonus. Fuld bonus ville have været godt 3,8 millioner kroner.

Microsoft-bestyrelsen peger på, at lanceringen af Windows 8 i oktober 2012 ganske vist førte til mere end 100 millioner solgte licenser.

"Men det udfordrende pc-marked i kombination med omkostningerne forbundet med de markante produktlanceringer af Windows 8 og Surface første til en tilbagegang på 18 procent i driftsresultatet for Windows-divisionen," lyder det fra Microsoft-bestyrelsen.

Bestyrelsen peger også på, at salget af Surface RT gik dårligere end forventet, og beslutningen om at sænke priserne for at sætte gang i salget førte til en stor afskrivning på næsten fem milliarder kroner, hedder det.

På vej ud

Steve Ballmer har meddelt, at han inden for det kommende år forlader stillingen som topchef for Microsoft.

Der har flere steder været spekuleret i, at netop den store afskrivning på Surface RT-investeringen har været en af årsagerne til, at Steve Ballmer forlader Microsoft.

Det forventes generelt, at topcheferne når deres mål, så de er i stand til at indløse en bonus, der mindst er meget tæt på de 100 procent.

Steve Ballmer modtog i fjor 91 procent af sin bonus. Dengang pegede Microsoft-bestyrelsen på en tre procent-nedgang i omsætningen i Windows og Windows Live-divisionen samt et fejlslagent forsøg på at levere de europæiske brugere valgmuligheder i browsere. Det kan du læse mere om her.

Ballmers bonus på blot 79 procent er lavere end den bonus, som den senere fyrede Windows-chef Steven Sinofsky modtog op til sin fyring.

Han blev regnet for at være ansvarlig for det fejlslagne browser-projekt, men modtog alligevel 90 procent af sin bonus. Du kan læse mere om Steven Sinofskys fyring her.

Steve Ballmer er i øvrigt nok ikke videre bekymret over, at hans bonus er faldet.

Han ejer nemlig fire procent af Microsoft, hvilket svarer til 62 milliarder kroner. Kun Bill Gates har med sine 4,5 procent en højere ejer-andel af selskabet.

Læs også:

Se stortudende Steve Ballmer sige farvel til Microsoft

Derfor er Bill Gates en færdig mand i Microsoft

Derfor giver det god mening at skifte Steve Ballmer ud nu

Tak for dine fejl, Steve [b]Ballmer[/b]

Microsofts store ombygning - tre faser mod et forenet Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere