Artikel top billede

Microsoft presser Steve Ballmer ned i løn - se hans årsløn her

Microsofts topchef tvinges igen ned i løn. Aldrig har han fået så lidt efter et fejlslagent og kaotisk år som topchef for Microsoft.

For dårligt salg af Windows 8 og en kæmpeafskrivning af Surface RT kommer til at koste Microsofts topchef, Steve Ballmer, rede penge.

Microsofts bestyrelse har nemlig besluttet kun at betale Steve Ballmer 79 procent af den bonus, som hans kontrakt maksimalt berettiger ham til.

I alt modtager topchefen godt 3,8 millioner kroner i fast årsløn samt tre millioner kroner i bonus. Fuld bonus ville have været godt 3,8 millioner kroner.

Microsoft-bestyrelsen peger på, at lanceringen af Windows 8 i oktober 2012 ganske vist førte til mere end 100 millioner solgte licenser.

"Men det udfordrende pc-marked i kombination med omkostningerne forbundet med de markante produktlanceringer af Windows 8 og Surface første til en tilbagegang på 18 procent i driftsresultatet for Windows-divisionen," lyder det fra Microsoft-bestyrelsen.

Bestyrelsen peger også på, at salget af Surface RT gik dårligere end forventet, og beslutningen om at sænke priserne for at sætte gang i salget førte til en stor afskrivning på næsten fem milliarder kroner, hedder det.

På vej ud

Steve Ballmer har meddelt, at han inden for det kommende år forlader stillingen som topchef for Microsoft.

Der har flere steder været spekuleret i, at netop den store afskrivning på Surface RT-investeringen har været en af årsagerne til, at Steve Ballmer forlader Microsoft.

Det forventes generelt, at topcheferne når deres mål, så de er i stand til at indløse en bonus, der mindst er meget tæt på de 100 procent.

Steve Ballmer modtog i fjor 91 procent af sin bonus. Dengang pegede Microsoft-bestyrelsen på en tre procent-nedgang i omsætningen i Windows og Windows Live-divisionen samt et fejlslagent forsøg på at levere de europæiske brugere valgmuligheder i browsere. Det kan du læse mere om her.

Ballmers bonus på blot 79 procent er lavere end den bonus, som den senere fyrede Windows-chef Steven Sinofsky modtog op til sin fyring.

Han blev regnet for at være ansvarlig for det fejlslagne browser-projekt, men modtog alligevel 90 procent af sin bonus. Du kan læse mere om Steven Sinofskys fyring her.

Steve Ballmer er i øvrigt nok ikke videre bekymret over, at hans bonus er faldet.

Han ejer nemlig fire procent af Microsoft, hvilket svarer til 62 milliarder kroner. Kun Bill Gates har med sine 4,5 procent en højere ejer-andel af selskabet.

Læs også:

Se stortudende Steve Ballmer sige farvel til Microsoft

Derfor er Bill Gates en færdig mand i Microsoft

Derfor giver det god mening at skifte Steve Ballmer ud nu

Tak for dine fejl, Steve [b]Ballmer[/b]

Microsofts store ombygning - tre faser mod et forenet Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft liner op til den store produktkavalkade: Her er det vi forventer at se
Den store Surface-familie ser ud til snart blive en del nye familiemedlemmer rigere.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Bringer dine sikkerhedssiloer data og systemer i fare?
Individuelle sikkerhedsservices til hvert behov skaber store problemer og øger sårbarheden. Det er tid til at samle dem, få det fulde overblik og lukke hullerne i beskyttelsen.