Artikel top billede

Microsoft presser Steve Ballmer ned i løn - se hans årsløn her

Microsofts topchef tvinges igen ned i løn. Aldrig har han fået så lidt efter et fejlslagent og kaotisk år som topchef for Microsoft.

For dårligt salg af Windows 8 og en kæmpeafskrivning af Surface RT kommer til at koste Microsofts topchef, Steve Ballmer, rede penge.

Microsofts bestyrelse har nemlig besluttet kun at betale Steve Ballmer 79 procent af den bonus, som hans kontrakt maksimalt berettiger ham til.

I alt modtager topchefen godt 3,8 millioner kroner i fast årsløn samt tre millioner kroner i bonus. Fuld bonus ville have været godt 3,8 millioner kroner.

Microsoft-bestyrelsen peger på, at lanceringen af Windows 8 i oktober 2012 ganske vist førte til mere end 100 millioner solgte licenser.

"Men det udfordrende pc-marked i kombination med omkostningerne forbundet med de markante produktlanceringer af Windows 8 og Surface første til en tilbagegang på 18 procent i driftsresultatet for Windows-divisionen," lyder det fra Microsoft-bestyrelsen.

Bestyrelsen peger også på, at salget af Surface RT gik dårligere end forventet, og beslutningen om at sænke priserne for at sætte gang i salget førte til en stor afskrivning på næsten fem milliarder kroner, hedder det.

På vej ud

Steve Ballmer har meddelt, at han inden for det kommende år forlader stillingen som topchef for Microsoft.

Der har flere steder været spekuleret i, at netop den store afskrivning på Surface RT-investeringen har været en af årsagerne til, at Steve Ballmer forlader Microsoft.

Det forventes generelt, at topcheferne når deres mål, så de er i stand til at indløse en bonus, der mindst er meget tæt på de 100 procent.

Steve Ballmer modtog i fjor 91 procent af sin bonus. Dengang pegede Microsoft-bestyrelsen på en tre procent-nedgang i omsætningen i Windows og Windows Live-divisionen samt et fejlslagent forsøg på at levere de europæiske brugere valgmuligheder i browsere. Det kan du læse mere om her.

Ballmers bonus på blot 79 procent er lavere end den bonus, som den senere fyrede Windows-chef Steven Sinofsky modtog op til sin fyring.

Han blev regnet for at være ansvarlig for det fejlslagne browser-projekt, men modtog alligevel 90 procent af sin bonus. Du kan læse mere om Steven Sinofskys fyring her.

Steve Ballmer er i øvrigt nok ikke videre bekymret over, at hans bonus er faldet.

Han ejer nemlig fire procent af Microsoft, hvilket svarer til 62 milliarder kroner. Kun Bill Gates har med sine 4,5 procent en højere ejer-andel af selskabet.

Læs også:

Se stortudende Steve Ballmer sige farvel til Microsoft

Derfor er Bill Gates en færdig mand i Microsoft

Derfor giver det god mening at skifte Steve Ballmer ud nu

Tak for dine fejl, Steve [b]Ballmer[/b]

Microsofts store ombygning - tre faser mod et forenet Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.