Artikel top billede

Flere it-giganter kigger sultent på at købe BlackBerry

Tre af it-verdenens helt store spillere har meldt sig banen for at købe hele eller dele af BlackBerry. Læs her, hvem der er de nyeste bejlere til den kriseramte mobilproducent.

Mens BlackBerry kæmper for overlevelse, har flere it- og mobilgiganter meldt deres interesse i at købe den hårdt pressede mobilproducent.

Blandt bejlerne nævnes nu SAP, Cisco og Google, som stiller sig op i køen af potentielle købere sammen med Intel, LG og Samsung, der menes at ville spise hele eller dele af BlackBerry, hvor hovedretterne består af selskabets sikrede servernetværk og patenter.

Dermed kan den oprindelige købsplan med BlackBerrys hovedaktionær Fairfax' påståede bud på godt 25 milliarder kroner blive forpurret, efter at der også er blevet sat spørgsmålstegn ved, om Fairfax rent faktisk også kan finansiere købet.

Det skriver Reuters, som også nævner, at ingen at de potentielle købere ønsker at kommentere på opkøbsrygterne.

Deadline for købsinteresse

BlackBerry har sat denne uge som deadline for at høre fra selskaber, der er interesserede i at lægge penge i mobil-virksomheden, som sidste kvartal kom ud med et blodrødt regnskab.

Et eventuelt køb kan derefter ske inden for få uger, selvom det altså lige nu er usikkert, om der rent faktisk er nogle seriøse købere til hele BlackBerry-virksomheden, som ifølge Reuters mister vigtige licensaftaler inden for de næste 18 måneder.

Ud over teknologiselskabernes sult efter at sætte tænderne i BlackBerry har flere kapitalfonde også meldt deres interesse i BlackBerry.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere