Artikel top billede

Flere it-giganter kigger sultent på at købe BlackBerry

Tre af it-verdenens helt store spillere har meldt sig banen for at købe hele eller dele af BlackBerry. Læs her, hvem der er de nyeste bejlere til den kriseramte mobilproducent.

Mens BlackBerry kæmper for overlevelse, har flere it- og mobilgiganter meldt deres interesse i at købe den hårdt pressede mobilproducent.

Blandt bejlerne nævnes nu SAP, Cisco og Google, som stiller sig op i køen af potentielle købere sammen med Intel, LG og Samsung, der menes at ville spise hele eller dele af BlackBerry, hvor hovedretterne består af selskabets sikrede servernetværk og patenter.

Dermed kan den oprindelige købsplan med BlackBerrys hovedaktionær Fairfax' påståede bud på godt 25 milliarder kroner blive forpurret, efter at der også er blevet sat spørgsmålstegn ved, om Fairfax rent faktisk også kan finansiere købet.

Det skriver Reuters, som også nævner, at ingen at de potentielle købere ønsker at kommentere på opkøbsrygterne.

Deadline for købsinteresse

BlackBerry har sat denne uge som deadline for at høre fra selskaber, der er interesserede i at lægge penge i mobil-virksomheden, som sidste kvartal kom ud med et blodrødt regnskab.

Et eventuelt køb kan derefter ske inden for få uger, selvom det altså lige nu er usikkert, om der rent faktisk er nogle seriøse købere til hele BlackBerry-virksomheden, som ifølge Reuters mister vigtige licensaftaler inden for de næste 18 måneder.

Ud over teknologiselskabernes sult efter at sætte tænderne i BlackBerry har flere kapitalfonde også meldt deres interesse i BlackBerry.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere