Artikel top billede

Her er alle de store udfordringer for VMware

VMware har næsten alle dage været tæt knyttet til både teknikere og andre it-giganter, men virtualiseringskæmpen har flere udfordringer at håndtere lige rundt om hjørnet.

VMware er mange it-nørders darling, fordi selskabet alle dage har været åben for, at kunderne kan køre alskens styresystemer og software på toppen af sine hypervisorer.

Sådan har det været før i tiden, og det gælder egentlig stadig, når man spørger sig omkring på selskabet egen VMworld-konference, der bliver afholdt i denne uge med 8.500 deltagere på plads i konferencecentret i Barcelona.

Også mange andre it-selskaber bakker i høj grad op om VMware, fordi virtualiseringsfirmaet med sin teknologi har været med til at sætte nye standarder i it-industrien.

Kan ikke køre på luft

Blandt selskabets mange top-partnere og -sponsore er flere hardware-giganter som HP og Dell, selvom VMware alt andet lige har været med til at presse hardware-industrien, når fysiske servere bliver til virtuelle maskiner.

Næste skridt i VMwares strategi er så at forvandle datacentret i jern og kabler til et softwarebaseret datacenter. Og også her er der tilsyneladende ingen kurrer på tråden med eksempelvis moderselskabet, storage-giganten EMC, og den livslange partner Cisco.

"Data og applikationer kan jo ikke køre på luft, der er stadig brug for fysiske maskiner og fysiske switches, og nu kan hardware-selskaberne så sælge større og mere kraftfulde maskiner end før," forklarer IDC-analytiker Carla Arend.

Flere udfordringer i horisonten

Hun peger på, at VMware også fremover har gode muligheder for at forblive venner med alle sine partnere og kunder, selvom selskabet ikke hører til de billigste software-udbydere i verden.

"Man kan sige, at selskabet bliver nødt til at være åbent for alle kunders forskellige behov, for ingen bryder sig om leverandør-lock-in, og de fleste kører jo reelt med blandede miljøer, selvom VMware selvfølgelig gerne vil forsøge at sælge hele sin stack på én gang," siger Carla Arend.

Hendes analytiker-kollega Philip Dawson fra Gartner har fulgt VMware i flere år, og han peger på, at VMware har flere udfordringer for at bevare sine mange venskaber.

Det mener danske kunder om VMware

VMware skal ifølge den rutinerede Gartner-analytiker ikke blive for grådig, når selskabet bevæger sig ind på andre virksomheders græsgange, som det eksempelvis er tilfældet med netværksvirtualisering og partnerskabet med Cisco.

En fjende i farvandet

På kundefronten truer en gammel kending i horisonten.

"Omkring 40 procent af VMwares kunder kører på mere end tre år gammelt hardware, og spørgsmålet er, om de også forbliver loyale, når der er andre konkurrenter med modne produkter på markedet," forklarer han til Computerworld og nævner blandt andet Microsoft.

Netop Microsoft er en af VMwares eneste reelle fjender, da Microsoft med sin Hyper-V-hypervisor og tilhørende management-værktøjer er en direkte konkurrent mod VMware.

Derudover har VMware også som sit erklærede mål at frigøre applikationer fra styresystemet, hvilket er en direkte trussel mod Microsoft.

Vi tænker på pris og uddannelse 
Virtualiseringskapløbet mellem de to software-kæmper følger to danske kunder også med i på VMworld-konferencen.

"Der er jo rigtig mange teknikere på denne konference, og de er meget glade for VMware," forklarer leder af it-infrastrukturen i Esbjerg Kommune, Esben Foverskov.

"Men spørgsmålet er begyndt at melde sig højere oppe i hierarkiet, om Hyper-V på Windows-servere ikke kan gøre det samme job til en pris, der tilsyneladende er noget lavere," fortsætter han.

Systemadministrator Anders Winckler fra Rambøll tilslutter sig den tanke.

"VMware kører klippestabilt, og supporten er rigtig god. Men det er jo altid et spørgsmål, om vi fortsat skal blive ved med at betale flere hundredetusinde kroner for vedligeholdelsen, hvis vi kan få det billigere andre steder," forklarer Anders Winckler.

Begge danske kunder peger samtidig på, at et skifte fra VMware til Microsofts virtualiseringstilbud ikke kun kan gøres op i licenskroner, da der også skal ske flere skift i infrastrukturen og uddannelsen af medarbejdere i nye systemer.

Læs også: 

VMware: Her er vores næste store satsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere