Her er alle de store udfordringer for VMware

VMware har næsten alle dage været tæt knyttet til både teknikere og andre it-giganter, men virtualiseringskæmpen har flere udfordringer at håndtere lige rundt om hjørnet.

VMware er mange it-nørders darling, fordi selskabet alle dage har været åben for, at kunderne kan køre alskens styresystemer og software på toppen af sine hypervisorer.

Sådan har det været før i tiden, og det gælder egentlig stadig, når man spørger sig omkring på selskabet egen VMworld-konference, der bliver afholdt i denne uge med 8.500 deltagere på plads i konferencecentret i Barcelona.

Også mange andre it-selskaber bakker i høj grad op om VMware, fordi virtualiseringsfirmaet med sin teknologi har været med til at sætte nye standarder i it-industrien.

Kan ikke køre på luft
Blandt selskabets mange top-partnere og -sponsore er flere hardware-giganter som HP og Dell, selvom VMware alt andet lige har været med til at presse hardware-industrien, når fysiske servere bliver til virtuelle maskiner.

Næste skridt i VMwares strategi er så at forvandle datacentret i jern og kabler til et softwarebaseret datacenter. Og også her er der tilsyneladende ingen kurrer på tråden med eksempelvis moderselskabet, storage-giganten EMC, og den livslange partner Cisco.

"Data og applikationer kan jo ikke køre på luft, der er stadig brug for fysiske maskiner og fysiske switches, og nu kan hardware-selskaberne så sælge større og mere kraftfulde maskiner end før," forklarer IDC-analytiker Carla Arend.

Flere udfordringer i horisonten
Hun peger på, at VMware også fremover har gode muligheder for at forblive venner med alle sine partnere og kunder, selvom selskabet ikke hører til de billigste software-udbydere i verden.

"Man kan sige, at selskabet bliver nødt til at være åbent for alle kunders forskellige behov, for ingen bryder sig om leverandør-lock-in, og de fleste kører jo reelt med blandede miljøer, selvom VMware selvfølgelig gerne vil forsøge at sælge hele sin stack på én gang," siger Carla Arend.

Hendes analytiker-kollega Philip Dawson fra Gartner har fulgt VMware i flere år, og han peger på, at VMware har flere udfordringer for at bevare sine mange venskaber.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.