Artikel top billede

Her er alle de store udfordringer for VMware

VMware har næsten alle dage været tæt knyttet til både teknikere og andre it-giganter, men virtualiseringskæmpen har flere udfordringer at håndtere lige rundt om hjørnet.

VMware er mange it-nørders darling, fordi selskabet alle dage har været åben for, at kunderne kan køre alskens styresystemer og software på toppen af sine hypervisorer.

Sådan har det været før i tiden, og det gælder egentlig stadig, når man spørger sig omkring på selskabet egen VMworld-konference, der bliver afholdt i denne uge med 8.500 deltagere på plads i konferencecentret i Barcelona.

Også mange andre it-selskaber bakker i høj grad op om VMware, fordi virtualiseringsfirmaet med sin teknologi har været med til at sætte nye standarder i it-industrien.

Kan ikke køre på luft

Blandt selskabets mange top-partnere og -sponsore er flere hardware-giganter som HP og Dell, selvom VMware alt andet lige har været med til at presse hardware-industrien, når fysiske servere bliver til virtuelle maskiner.

Næste skridt i VMwares strategi er så at forvandle datacentret i jern og kabler til et softwarebaseret datacenter. Og også her er der tilsyneladende ingen kurrer på tråden med eksempelvis moderselskabet, storage-giganten EMC, og den livslange partner Cisco.

"Data og applikationer kan jo ikke køre på luft, der er stadig brug for fysiske maskiner og fysiske switches, og nu kan hardware-selskaberne så sælge større og mere kraftfulde maskiner end før," forklarer IDC-analytiker Carla Arend.

Flere udfordringer i horisonten

Hun peger på, at VMware også fremover har gode muligheder for at forblive venner med alle sine partnere og kunder, selvom selskabet ikke hører til de billigste software-udbydere i verden.

"Man kan sige, at selskabet bliver nødt til at være åbent for alle kunders forskellige behov, for ingen bryder sig om leverandør-lock-in, og de fleste kører jo reelt med blandede miljøer, selvom VMware selvfølgelig gerne vil forsøge at sælge hele sin stack på én gang," siger Carla Arend.

Hendes analytiker-kollega Philip Dawson fra Gartner har fulgt VMware i flere år, og han peger på, at VMware har flere udfordringer for at bevare sine mange venskaber.

Det mener danske kunder om VMware

VMware skal ifølge den rutinerede Gartner-analytiker ikke blive for grådig, når selskabet bevæger sig ind på andre virksomheders græsgange, som det eksempelvis er tilfældet med netværksvirtualisering og partnerskabet med Cisco.

En fjende i farvandet

På kundefronten truer en gammel kending i horisonten.

"Omkring 40 procent af VMwares kunder kører på mere end tre år gammelt hardware, og spørgsmålet er, om de også forbliver loyale, når der er andre konkurrenter med modne produkter på markedet," forklarer han til Computerworld og nævner blandt andet Microsoft.

Netop Microsoft er en af VMwares eneste reelle fjender, da Microsoft med sin Hyper-V-hypervisor og tilhørende management-værktøjer er en direkte konkurrent mod VMware.

Derudover har VMware også som sit erklærede mål at frigøre applikationer fra styresystemet, hvilket er en direkte trussel mod Microsoft.

Vi tænker på pris og uddannelse 
Virtualiseringskapløbet mellem de to software-kæmper følger to danske kunder også med i på VMworld-konferencen.

"Der er jo rigtig mange teknikere på denne konference, og de er meget glade for VMware," forklarer leder af it-infrastrukturen i Esbjerg Kommune, Esben Foverskov.

"Men spørgsmålet er begyndt at melde sig højere oppe i hierarkiet, om Hyper-V på Windows-servere ikke kan gøre det samme job til en pris, der tilsyneladende er noget lavere," fortsætter han.

Systemadministrator Anders Winckler fra Rambøll tilslutter sig den tanke.

"VMware kører klippestabilt, og supporten er rigtig god. Men det er jo altid et spørgsmål, om vi fortsat skal blive ved med at betale flere hundredetusinde kroner for vedligeholdelsen, hvis vi kan få det billigere andre steder," forklarer Anders Winckler.

Begge danske kunder peger samtidig på, at et skifte fra VMware til Microsofts virtualiseringstilbud ikke kun kan gøres op i licenskroner, da der også skal ske flere skift i infrastrukturen og uddannelsen af medarbejdere i nye systemer.

Læs også: 

VMware: Her er vores næste store satsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere