Artikel top billede

Illustration: Antonis Papantoniou/iStockphoto.

VMware: Her er vores næste store satsning

Reportage: VMware drysser et hav af små nyheder ud af ærmerne på sin europæiske VMworld-konference, men især på ét område storsatser selskabet.

Virtualiseringskæmpen VMware har igen i år inviteret 8.500 kunder, it-beslutningstagere, nørder og alle indimellem til sin nu sjette VMworld-konference i Europa, efter at selskabet indledte sin europæiske charmeoffensiv i 2008 i den sydfranske by Cannes.

I år finder konferencen sted i Barcelona, og ligesom de foregående år har VMware selv taget brodden af de allerstørste nyheder på sin europæiske konference.

Det skete, da VMware i august på hjemmebanen i Californien i USA havde 23.000 besøgende, der hovedsageligt hørte om selskabets satsninger på især storage- og netværksvirtualisering, cloud-området og performance-opgraderinger af hele software-mainframen, vSphere 5.5.

Alligevel understreger VMware-chef Pat Gelsinger på den europæiske version af VMworld, at selskabets fokus på det software-baserede datacenter har taget én helt bestemt retning.

"Alt i datacenteret bliver med tiden virtualiseret, men det mest alvorlige, vi skal tale om i dag, er netværket, som bliver det næste ben i det softwarebaserede datacenter," understreger Pat Gelsinger til de 8.500 deltagere på konferencen.

At flere konferencedeltagere nede på stolerækkerne viser tydelig irritation over, at de ikke kan logge på konferencesalens Wi-Fi-signaler, understreger pointen om netværkets vigtighed i en moderne verden, selvom det nok ikke lige var VMwares hensigt at vise netværks-tørsten så konkret.

"Alt i datacenteret bliver med tiden virtualiseret"

65 procent virtualiseret
På VMware'sk hedder det netværksvirtualiseringen NSX, ligesom selskabets servervirtualisering oprindeligt gik under navnet ESX.

"NSX bliver det samme for netværket, som ESX var for serverne," forklarer Pat Gelsinger og fremviser en graf, der viser, at 65 procent af workloadet på alverdens servere bliver håndteret på virtuelle maskiner.

Udviklingen inden for servervirtualisering er eksplodereret i forhold, hvad de fleste analytikere havde spået for små 10 år siden.

Sådan gør man 

Netværksvirtualisering virker i lighed med servervirtualiseringen ved, at man konceptuelt lægger en hyperviser mellem hardware og software.

Dermed kan man oprette lige så mange eksterne og interne virtuelle netværk, som man lyster, og dermed slipper it-teknikerne også for at skulle rode med switche og omdirigere netværk, hvis maskiner og andet flytter rundt i en virksomhed.

"Med en netværk-hypervisor skal administratorerne håndtere software og altså ikke jern og kabler længere. Virtuelle netværk ligner de fysiske netværk, men nu får man hjælp fra virtuelle switche," lyder forklaringen fra VMware-scenen.

Kan blive større en servervirtualisering

Her bliver en ny slide fremvist, hvor det fremgår, at antallet af virtuelle porte overgik de fysiske porte sidste år, og der er altså en reel brug af netværksvirtualisering i it-markedet, som VMware spiller opad med sin udmelding.

Bliver større end servervirtualisering

Concept manager Jacob Elkjær fra det danske netværkshus Axcess vurderer fra Barcelona, at VMware har fat i den lange ende med sine satsninger på netværksvirtualiseringen, efter han har set Pat Gelsingers udmeldinger omkring netværksvirtualiseringen.

"Virtualisering på netværket bliver ganske givet endnu større end servervirtualisering, fordi netværk er så vigtige, når vi har et krav om altid at være online," forklarer han.

Jacob Elkjær fortæller, at i dag skal en tekniker eksempelvis fysisk ned til en netværksserver og flytte switches og re-konfigurere netværket, når en medarbejder flytter rundt på en maskine.

Med netværksvirtualisering bliver det hele klaret med et par museklik.

I flæsket på vennerne

At VMware med sin udmelding samtidig farer i flæsket på sin gode ven og tætte partner Cisco, ser Jacob Elkjær som en naturlig udvikling.

"Ligesom VMware stadig er partnere med leverandører af fysiske servere som HP og Dell, viser jo, at partnere ikke bare vender selskabet ryggen. De må jo også følge med udviklingen," forklarer han.

Alligevel forudser han, at Cisco vil blive en naturlig konkurrent for VMware på netværksvirtualiseringen.

Derudover mener han, at selskaber som Citrix med sit opkøb af Bytemobile og gigantiske teleselskaber som Verizon kan blive dark horses i spillet om at virtualisere alverdens netværk fremover.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.